De 3.5mm jack gaat weg. Sommige telefoons blijven ze stug houden, maar vroeg of laat zal de 3.5mm jack verdwijnen. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare draadloze oordopjes beschikbaar, en de QCY T7 is misschien een goede optie. Dit paar oordopjes lijkt erg op de Apple AirPods, maar kosten minder dan 20 euro bij QCY.nl! We hebben al eerder naar QCY gekeken, en de kwaliteit was daar zeker niet verkeerd. Kan QCY nog een paar goede, betaalbare oortjes leveren?
Bedankt QCY.nl voor de QCY T7.
Introductie & Specificatie
Ik hou van draadloze oortjes. De vrijheid is gewoon zo fijn en het werkt bijzonder goed. Doordat ik veel technologie mag reviewen, heb ik in de afgelopen 2 jaar veel verschillende draadloze oortjes gehad en heb ik in die tijd helemaal geen oortjes gebruikt met draad (en ook niet gemist). Recentelijk heb ik de Xiaomi Mi AirDots Pro 2 gekocht, welke erg lijken op de QCY T7. De QCY T7 is alleen een stuk goedkoper, maar kan dit paar oortjes hetzelfde leveren? Als we naar de specificaties kijken, denk ik dat de QCY wel kan stunten.
Specificaties- Merk: QCY
- Batterij Case Performance: 4x opladen
- Oplaadtijd: 2 uur
- Inhoud: 1x Charging case, 1x QCY T7 oortjes, 1x USB-C kabel, 1x handleiding
Unboxing
De voorkant van de doos is kleurrijk. De hoes heeft een foto van de QCY T7 met de oplaadcase erop. Aan de achterkant vinden we de specificaties van de oortjes. Als je de sleeve eraf haalt, blijft er een saaie bruine doos over. We hebben dit al eerder gezien in mijn andere QCY review over de
QCY T9S.
:strip_exif()/m/522061/1KsZXuq2scJMrsT5wK0BVMm62tR5NPpKuTj2sWuNODIDnWnfQJ?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu2dgDE9z0eFvOUZlIFqaJnHcIhEMKcrUwge267G4aywaE?f=620xauto)
In de doos zien we meteen de case zitten, waar de QCY T7 oortjes inzitten. Er zit wat foam omheen, waardoor de oortjes goed beschermt zijn. Onder de QCY T7 liggen de USB-C kabel en de handleiding. Simpel en geen overmatig gebruik van plastic.
Hardware & Design
Voor deze prijs kunnen we niet super premium verwachten. Voor nog geen 20 euro mag het wat goedkoper aanvoelen. Toch zijn er meer dan genoeg bedrijven die voor weinig geld, premium kwaliteit kunnen leveren. QCY heeft al ervaring met draadloze oortjes, maar hoe premium voelen deze aan? Zelf vind ik het schanier, de oortjes zelf, en de oplaadpoort goed aanvoelen.
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu1xKp2ELChGbvX8veMjHZD6H3GwUzTZWQfPhQqIgpqled?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu3jiozh2huxoxIofE6SCBAHaDD4gqUjlIpN027ihEsarx?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu3ICShLJEfQDvoUdUj6y3dSuBCMuTVHPp5pSIQLCfQC6E?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu1WZaWNAm8PtG2N3bXoUpETZL4qJ0VShS1uyyPahEodnz?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu1buGvUts5cGVuy4AVzrhNP9g9YB96ns6eRaEz9waIR1e?f=620xauto)
Charging Case
Een belangrijk onderdeel van de draadloze oortjes, is de oplaadcase. Bij de QCY T7 zit er een oplaadcase bij welke 380mAh batterij in zich heeft. Dat is goed voor 4x opladen! Met een batterijduur van 3.5 uur, kom je op ongeveer 15 tot 17 uur speeltijd uit, wat zeker niet verkeerd is. De bouwkwaliteit is goed, het schanier voelt stevig aan, maar opent toch soepel en heeft een snappy gevoel. De earbuds zelf passen goed en ze hebben het design van de klassieke Apple EarPods met draad van vroeger.
Het gewicht van de oplaadcase is wel wat lichter dan bijvoorbeeld de Xiaomi Mi AirDots Pro 2. Dit geeft de QCY T7 meteen een wat goedkoper gevoel, wat natuurlijk prima is voor deze prijs. De knop aan de voorkant is gemakkelijk in te drukken voor ons, maar in je broekzak zal dat niet snel gebeuren. Slim vormgegeven van QCY.
EarBuds
De QCY T7 zien er erg uit als de Apple AirPods en de Xiaomi Mi AirDots Pro 2, en waarschijnlijk nog vele andere. Zelf vind ik het lange design wel mooi, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De microfoon aan de onderkant is goed geplaatst, maar over de kwaliteit daarvan hebben we het later. Er zit "Wear Detection" op, dit betekent dat de QCY T7 door hebben wanneer ze in je oor zijn, en wanneer je er eentje uit haalt. Haal je er een oortje uit, pauzeert de muziek meteen. Ook wordt de muziek weer hervat als je de oortjes weer in doet. Het touchpanel aan de zijkant van beide oortjes werken goed en passen goed in het design. Ook hoef je er niet heel hard op te drukken om de functies te activeren, wat erg fijn is. Dit zorgt ervoor dat er geen extra druk op je oorkanaal komt, hierdoor kan je ze gemakkelijk voor uren achter elkaar dragen.
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu2yvA6W29LVq5Y34b4Iw8X0aQK9FfdbAbsMhlAJPuFgxW?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu3t20w7kZ37VQZEXOVPCLpbSpMwy1gXngVBLwQXWx8mRq?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu2AIo3ymCSW9J0kYinNrhBb7dF4cSkPtcRUi6HGq37Ymv?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu16rigUxrHEhPy1IcrsfqWY2viVjt9rgDwPLRUl96fFQp?f=620xauto)
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu3qAF8MmfPcb0DbWVThEC35cT1sy8IJar4VCbjK1oppgt?f=620xauto)
Functies
Er zijn heel veel verschillende merken welke draadloze oortjes maken. Draadloos is populair en persoonlijk ben ik er een fan van. Om uit te blinken in de markt, heb je een goede prijs nodig en goede features. Heeft de QCY T7 alles in huis om uit te blinken in de enorm volle markt?
Aan/Uit
Dit is gemakkelijk. Zoals we al eerder gezien hebben bij andere merken, gaan de QCY T7 aan zodra je ze uit de oplaadcase haalt. Je hoeft geen knop in te drukken of de touchpanels twee keer aan te klikken. Gewoon eruit halen en je bent klaar!
Connectie Maken
Connectie maken met de QCY T7 is gemakkelijk. Helaas ondersteunt de QCY T7 niet standaard "Automatic Connect", zoals we zien op bijvoorbeeld de OnePlus Buds en de Xiaomi Mi AirDots Pro 2. Voor deze prijs vind ik het ook niet erg dat die optie er niet op zit.
Het enige wat je moet doen, is in de BlueTooth instellingen de connectie maken met de "QCY T7". Nadat de connectie is gemaakt, wat ongeveer 1 tor 3 seconden duurt, hoef je de QCY T7 alleen nog maar uit de case te halen en je bent klaar om naar je favoriete podcast te luisteren.
Muziek Bediening
Helaas zijn de mogelijkheden om muziek te bedienen beperkt bij de QCY T7. Je kunt de muziek pauzeren en hervatten, de voice assistant oproepen, en telefoontjes beantwoorden. Maar hoe doe je dat?
Door twee keer op de touchpanel aan de zijkant te klikken, pauzeer of hervat je de muziek.
Als je het nummer niet leuk vind, kan je door het touchpanel aan te raken en vast te houden voor twee sconden skippen naar het volgende nummer.
Heb je je Voice Assistant nodig? Drie keer op de touchpane drukken en de Voice Assistant is beschikbaar voor je. Dit heb ik getest op mijn Xiaomi Pocophone F1 waardoor Google actief werd. Dat werkte prima!
Telefoon Bediening
Soms wordt je nog wel eens gebeld op je mobiel. Hiervoor hoef je niet meer je hele telefoon uit je zak te halen, maar je kan het inkomende gesprek beantwoorden met de QCY T7, of natuurlijk afwijzen.
Als je een inkomend gesprek krijgt, kun je twee keer op de touchpanel drukken om het telefoontje aan te nemen.
Geen zin in een gesprek? Je kunt het inkomende gesprek afwijzen door een keer op de touchpanel te drukken en vast te houden voor een seconden.
Features
Kan de QCY T7 echt de strijd aan gaan met andere draadloze oortjes? Hebben ze een unique selling point? Zelf vind ik de lage prijs al een unique selling point. Hoe is de kwaliteit van het geluid? En hoe lang kan je doen op een enkele lading? Dit zijn allemaal features welke belangrijk zijn om te kijken of de QCY T7 een aankoop waard is.
:strip_exif()/m/522061/1KsZXu1Ft2rQMR6SPi4tUdkYLWmCLOInDZzqfkrF2w0v4MiJOI?f=620xauto)
Wear Detection
Een handige feature is the "Wear Detection". Dit is een kleine sensor aan de binnenkant van de QCY T7 earbud welke detecteert of je de oortjes in hebt of dat je er eentje uit doet. Als je er eentje uit doet, pauzeert de muziek, podcast of audioboek meteen. Doe je daarna het oortje weer in, hervat je sessie weer. Super handig en veel makkelijker dan het drukken op de touchpanels aan de zijkant om de muziek te pauzeren.
Het nadeel is wel dat je de earbuds van de QCY T7 goed schoon moet houden, anders werkt deze feature niet meer. Als de oortjes vies zijn en je doet ze uit, denkt de sensor nog dat je ze draagt en pauzeert je muziek niet.
Batterijduur
Natuurlijk zit er een oplaadcase bij. Dat houdt in dat als je niet aan het luisteren bent, dat de QCY T7 aan het opladen is. Hierdoor heb je altijd een volgeladen paar earbuds en kan je lang luisteren. In de case zit een 380mAh wat inhoudt dat je de oortjes ongeveer 4 keer op kan laden. Zo zou je dus 15 tot 17 uur moeten kunnen luisteren naar muziek zonder de case op te laden. Dat is prima!
Als de oortjes volledig opgeladen zijn, kan je ongeveer 3 tot 3.5 uur muziek luisteren op 70%. Persoonlijk vind ik dat een goede score. De earbuds zelf zijn opgalde in ongeveer 1.5 uur waardoor je ook redelijk snel weer kan beschikken over een vol paar oortjes.
Noise Canceling
Helaas zit er geen Active Noise Canceling op de QCY T7, maar hadden we dat moeten verwachten? Nee. Voor deze prijs en het design is dat bijna onmogelijk. Wel biedt de QCY T7 Environmental Noise Canceling aan tijdens het bellen. Zo wordt het geluid van passerende auto gefiltered zodat je er minder last van zou hebben.
Dit hebben we natuurlijk even getest en de QCY T7 heeft inderdaad ENC. Toch werkt het nog niet optimaal. De persoon aan de andere kant van de lijn omschrijft de geluiden van auto als langs vliegende ruimte voertuigen. Dit was hetzelfde bij de Xiaomi Mi AirDots Pro 2, maar de QCY T7 filtert het wel beter. Dat is bijzonder, gezien het grote prijs verschil.
Geluidskwaliteit
Wat mogen we verwachten van de QCY T7? Tot nu toe presteren ze naar tevredenheid, maar kunnen ze ook goede geluidskwaliteit leveren? Persoonlijk ben ik geen heftige audiofanaat, maar vind ik het wel fijn als het een beetje redelijk klinkt. De kwaliteit van de QCY T7 vind ik dan ook acceptable voor deze prijs. Het volume is goed en zelfs als je buiten in de wind loopt, kan je nog je podcast of muziek horen. Verwacht niet de beste audio kwaliteit of de diepere bass of puurste geluid. Dit is een paar draadloze oortjes welke zeer schappelijk geprijst zijn, en gericht op het dagelijks gebruik voor in de bus of als je een rondje buiten loopt (met mondkapje natuurlijk ;-) ).
Belkwaliteit
Als je buiten loopt, zoals eerder aangegeven, wordt er wel wat gedaan met het geluid van buitenaf. Het werkt in ieder geval beter dan op de Xiaomi Mi AirDots Pro 2, welke aanzienlijk duurder zijn. De andere persoon kan je buiten wel verstaan ondanks dat het wat dof klinkt, en het wordt allemaal wat zachter en lastiger zodra je in de wind loopt of als er auto's langs rijden door de Alien Spacecraft geluiden dan. Je stem is daardoor wat minder scherp, maar je kunt nog wel een normaal gesprek hebben. Voor de prijs van de QCY T7, is dat zeker acceptabel.
Als je binnen telefoontjes wilt plegen is het een ander verhaal. Het doffe wat mijn stem buiten heeft, is binnen veel minder. Mijn stem komt duidelijker en scherper over, wat goed is. Daarnaast zijn er natuurlijk veel minder achtergrond geluiden waardoor je zeer comfortabel een gesprek kan hebben binnen. Toch zou ik bij belangrijke zakelijke gesprekken voor een ander paar gaan, welke beter presteert bij bellen.
Voice Assistant
Drie keer op de zijkant en Google Assistant (in mijn geval) is klaar om mijn orders op te volgen. Mocht je een andere Voice Assistant willen gebruiken, kun je met de QCY T7 uit de voeten met de volgende Assistants: Google Assistant, Amazon Alexa, Siri en Xiaoai. De Voice Assistant functie start snel op en hierdoor kan je vrijwel direct na het drie keer tappen je orders doorgeven aan Google Assistant. Daarnaast werkt het ook prettig en gebruik ik het toch best vaak.
De QCY T7 is een zeer schappelijk geprijsd paar draadloze earbuds. Voor nog geen 20 euro heb je al een paar tot je beschikking via QCY.nl. De touchpanels aan de zijkant van beide oortjes werken goed en zitten op een goede plek. Je hoeft er niet bijzonder hard op te drukken, maar een zachte tap is al genoeg. Daarnaast is de batterijduur goed en kan je de case (en oortjes) opladen met USB-C.
Toch zijn er ook wat min punten. Zo is het bellen buiten wat lastiger. Je hebt last van wind en de auto's worden via de ENC omgetoverd tot een soort Alien Spacecraft geluid. Daarnaast mis ik volume controls op de oortjes, maar voor deze prijs mogen we niet te veel klagen natuurlijk.
Binnen bellen is geen probleem en daar werkt het wel comfortable. De kwaliteit van het geluid is acceptable en voor deze prijs vind ik het zeker de moeite waard. Of ik dit paar oortjes aan zou raden? Absoluut! Het is een goed paar oortjes waarvan je rustig kunt zeggen dat je ze comfortable kan gebruiken voor zowel muziek als belletjes. Dit wordt in ieder geval mijn dagelijks paart oortjes en de Xiaomi Mi AirDots Pro 2 ga ik er dan uit gooien.
Heb je opmerkingen, vragen, of zie je spelfouten? Laat met mij alsjeblieft weten via een persoonlijk bericht. Alvast bedankt!