Cooler Master HAF 922 Review

Jeroenzer
10 juli 2010, laatste update op 10 juli 2010, 1.001 views

Cooler Master HAF 922

ik wou een andere kast, dit omdat mijn A-open H600b eigenlijk gewoon te weinig airflow kon leveren voor wat ik erin had zitten, maar ook eigenlijk omdat ik het gewoon tijd vond voor een andere kast aangezien mijn Aopen al een jaartje of 4 oud was. Ik heb deze gehaald bij Mycom almere, ik wou hem wel bestellen online voor 77 euro (iets in die richting) maar ik dacht: ach, 86 euro bij mycom almere en ik heb hem direct en die paar euro verschil als ik hem online haal maakt me nou ook niet echt heel veel uit, plus dat als ik iets wil hebben wil ik het zo snel mogelijk dus vandaar dat ik hem bij mycom haalde in almere wat om de hoek ligt bij mij. Tis een erg grote doos, maar ook erg grote kast. Eenmaal thuis gekomen direct uitgepakt, goed...

Pluspunten

• Front led kan je licht aan uit doen
  • Erg erg ruim van binnen
  • makkelijk inbouw systeem
  • Echt een degelijke sterke kast
  • standaard fans erg stil

Minpunten

• Zij panel fan helaas niet meegeleverd.
  • ik vond manual wat minnetjes.

Tis een erg grote doos, maar ook erg grote kast.
Eenmaal thuis gekomen direct uitgepakt, goed verpakt, kast zit totaal niet los in de doos.
Even gekeken aan de binnen kant, wat mij direct opviel was het uitstekende kabel management systeem, het is echt super makkelijk om netjes je kabels weg te werken gewoon lekker achterlangs :P. Kabel die aan de front vast zitten zijn lang genoeg dus maakt niet uit welk moederbord je hebt je kan ze makkelijk aansluiten met die lengte. Sata kabel is ook erg lang die bij de front hoort.

Het inbouwen van hardeschijven en CD/DVD/Blue drives gaat ook erg makkelijk.

Kortom, zoek je een kast ter vervanging met goede airflow dan raad ik je deze zeker aan.

je hardeschijven worden gekoeld door een grote 200MM fan aan de voorkant, de 200MM fan aan de top zorgt voor een goede uitstroom van warme lucht.

ik ga er op de zijpaneel nog een 200MM rode fan bij plaatsen die overigens al besteld is :)

Dit is me eerste review op tweakers, sorry als die iets knuppelig overkomt.

Veld Waarde
Sensoreigenschappen
Sensortype Fintek F71882F (ISA 600h)
GPU sensortype Diode (ATI-Diode)
Moederbordnaam MSI MS-7327 / 7373 / 7376 / 7388

Temperaturen
Moederbord 44 °C (111 °F)
CPU 53 °C (127 °F)
CPU #1 / Kern #1 45 °C (113 °F)
CPU #1 / Kern #2 45 °C (113 °F)
CPU #1 / Kern #3 45 °C (113 °F)
CPU #1 / Kern #4 45 °C (113 °F)
GPU diode (DispIO) 58 °C (136 °F)
GPU diode (MemIO) 67 °C (153 °F)
GPU diode (shader) 56 °C (133 °F)
SAMSUNG HD103SJ 30 °C (86 °F)

Dit is in idle mode, ik heb geen overclocks of iets dergelijks.
ik post later tijdstip als ik in-game ben.

Heb jij ook een Cooler Master HAF 922?

Zijpaneel fan zit alleen maar bij de HAF932 inbegrepen, de 922 moet het zonder doen.

Edit: IDD, klein foutje, gecorrigeerd.

[Reactie gewijzigd door Defiance op 25 juli 2024 19:46]

Wat is het verschil tussen de 932 en de 932?
de 932 is groter en heeft daardoor: zijpaneel met max 4 120mm ipv 2 120mm fans,
kunnen boven in 3 120mm fans ipv 2
ondersteuning voor e-atx
mooier:P

bij de haf 922 zit op front panel 2 usb poorten minder en geen firewire en een led on/off switch voor de front fan

en last but not least de naam:p

[Reactie gewijzigd door HAFTX op 25 juli 2024 19:46]

de 932 staat hier naast me maar ik kan er geen led on/off switch voor de front fan op vinden dus deze info klopt niet helemaal
He, leuk dat je een review wilt schrijven. Een puntje van kritiek: de HAF koop je voor het verlagen van de gebruikstemperatuur van je hardware. Heb je temp gegevens van je oude kast? En dus ook van je nieuwe HAF?
er hoort dacht ik een zijpaneel fan bijgeleverd te zijn
hey bedankt voor je kiritiek die ik positief ontvang Farbarn_Jr

Ik zal zaterdag even uitbreiden met wat cijfers aangezien ik vandaag niet aan toe kom.

en inderdaad de 922 heeft geen zij paneel fan meegeleverd.
Hey!

Ik heb deze kast laatst ook gekocht en ik vind hem echt geweldig. Mijn behuizing moet er altijd goed uitzien en dit is echt een combinatie van een stoer uiterlijk + goede airflow (wat mijn overgeclockte i7 920 nodig heeft). Helaas, als je een LED-fan er bij koopt van Cooler Master, kun je die niet samen met de front fan aan de aan/uit knop vastmaken omdat het knopje namelijk maar 1 connector heeft.

Op het internet las ik ergens dat je dit kunt maken door een simpel soldeerwwerkje met aparte draadjes en dezelfde zonnectortjes. Ik heb nog zo een fan besteld en ik ga een apart ''bruggetje'' maken zodat ik beide fans toch wel op de knop kan aansluiten. Mocht je dit ook willen doen. Die connectortjes verkopen ze bij Conrad Electronics.

@johnkeates:

De HAF 922 is een midi tower, en dus kleiner dan de HAF 932 (full tower). Het is wel 1 van de grotere midi towers. Verder zijn er nog wat kleine verschillen zoals bijvoorbeeld dat je bij de HAF 932 meer fans kan installeren simpelweg doordat de kast groter is.
@GriffioenRico

Die opmerking was er neer gezet vanwege een klein foutje door de persoon waar hij opreageerde.

Voor de rest de kast heb ik zelf ook en echt een top ding! Mijn Phenom II X4 965 wordt echt niet warm (mede dankzij CM V10) en me XFX 5870 XT wordt ook echt niet warm dus echt een top ding! Het is inderdaad jammer dat de voorkant maar 1 pin heeft voor de fan maar ja een keertje zo'n connector halen ervoor.
heb even extra tempratuur info geplaats als me pc idle is.
ik ga ook nog plaatsen ingame zit.
dit is overigens gemeten met everest.
Anoniem: 346574 @Jeroenzer11 juli 2010 10:23
review had iets uitgebreider gemoge, foto's ed
verder vind ik dat je temps toch al redelijk hoog zijn in idle, zal nog wat worden als je gaat overclocken :9
jaa.. nou,
daar zit ik mij dus ook aan te ergeren, ik denk bij mezelf dit moet lager kunnen.
ik snap niet hoe dit kan.
ik heb niet eens een standaard koeler erop....

ik ben nog nieuw met dit soort dingen,
dus waarschijnlijk ergens een foutje door mij ?

CNPS9500 AM2 heb ik als cpu koeler.