Eero Home WiFi System (Pack of 3) Review
11 september 2020, laatste update op 11 september 2020, 758 views
Rapporteer
Product gekocht
Verbijsterend eenvoudig te installeren. Krachtig signaal door het hele huis. Mesh Wifi past zich aan aan de ruimte en het gebruik in huis. Totale aanrader als je 'gewoon een goed netwerk' wilt, zonder bijzondere eisen.
Pluspunten
- plug & play (echt waar)
- uitstekend signaal
- kwaliteitsprodukt
- onopvallend in interieur
Ik heb deze set gekocht na het lezen van reviews. Ik heb werkelijk 0 verstand van netwerken en de Eero klonk aantrekkelijk vanwege de stabiliteit en de eenvoudige installatie. Besteld via Amazon Duitsland (wordt nog niet in NL aangeboden).
Het is een alle opzichten een eenvoudig, maar hoogwaardig uitgevoerd produkt. De verpakking is functioneel en de meegeleverde instructies zijn duidelijk. De modules zijn identiek en hebben twee ethernetpoorten. Ze zijn van stevig plastic en voelen solide aan en hetzelfde geldt voor de stekker/adapter. Ze zijn redelijk klein en onopvallend, dus je kan ze op de beste plek neerzetten zonder dat ze in de weg staan.
Het installeren is lachwekkend eenvoudig. Plug & Play in de beste zin van het woord. Ik heb een los Ziggo modem, dus ik hoefde alleen maar om te stekkeren. Ik heb de (Android) app gebruikt en die geeft geen enkele ruimte voor het verprutsen van de installatie. In een goede twintig minuten liep het netwerk via de drie modules over twee verdiepingen.
Op een wifi scanner app kun je zien dat er zowel een 2.4Ghz als een 5Ghz netwerk wordt aangemaakt. Als gebruiker kun je daar zelf niets aan instellen, dat regelt de Eero zelf. Je kunt wel de optie aanzetten om zoveel mogelijk over 5Ghz te laten lopen. Ik heb die weer uitgezet omdat mijn Chromecast daar kuren van kreeg (veel reboots). In de praktijk maakt dat niets uit heb ik gemerkt. Uiteindelijk pakt een apparaat toch het beste signaal. Ik zag dat een apparaat binnenkwam op 2.4 en even later op 5 zat.
De app zelf geeft aan welke apparaten er online zijn en je kunt zien wat hun up en down verbruik is. Je kunt personen aanmaken en apparaten toekennen. Via de app kun je per gebruiker of apparaat restricties aanbrengen in gebruikerstijd of content. Onder de tab Labs kun je een aantal opties activeren. Band Steering (zie boven) heb ik uitgezet, maar ik gebruik wel de optie "Optimise for conferencing and gaming". We hebben al een aantal keer drie Zoom gesprekken tegelijkertijd gevoerd over dit netwerk en dat ging prima.
Vanaf het begin was dit netwerk veel sneller dan de Apple Extreme/Express setup die ik hiervoor had. Nogmaals, zonder enig verstand van techniek ga ik mijn vingers niet branden aan een uitleg van de wifi Mesh techniek die de Eero gebruikt. Wat ik wel weet is dat het een lerend systeem is en dat het netwerk na een week structureel beter liep. Ik heb werkelijk overal bereik in een oud huis over twee verdiepingen. Ik heb de afgelopen drie weken geen problemen gehad met uitval of andere problemen. Ik heb een 250Mb abo, als ik meet dan haal ik op de benedenverdieping 230 en boven 180.
Kortom, ik ben meer dan tevreden met dit produkt. Wil je meer met je netwerk of heb je bijzondere eisen? Dan heb ik eigenlijk geen idee of dit voor jou geschikt is. Het is echt een kwestie van: installeren en verder niet meer naar omkijken. Bij uitstek geschikt voor een huis vol internetgebruikers. Het is zeker niet de goedkoopste oplossing, maar de eenvoudige installatie en de kwaliteit van het signaal maken dit zeker waard.