€ 20,99 bij Amazon.nl

TP-Link TL-WA860RE Review

4 september 2020, laatste update op 4 september 2020, 362 views Rapporteer
Product gekocht 0

Eenvoudig in te stellen range extender met goede dekking voor een kleine prijs.

Pluspunten

• Goede dekking
  • Eenvoudig in te stellen
  • Prijs
  • Mogelijkheid stopcontact te blijven gebruiken

Minpunten

• Steekt uit bij het stopcontact maar dat kan bijna niet anders.

Omdat mijn telefoon geen dekking had op de eerste verdieping thuis en diverse andere instellingen proberen op mijn router niets opbracht was ik op zoek naar een oplossing.
Het plaatsen van een range extender is misschien een discutabele oplossing maar de halvering van de bandbreedte is niet een probleem door het lichte gebruik van internet, alleen een beetje browsen en soms wat Netflix.
Wat het vooral wel is, is eenvoudig en snel zonder klooien met een extra bedraad acces point bij de bestaande router, of het verplaatsen van de bestaande router.
Ik wilde het wel eens proberen voor die 25 euro.
Het was letterlijk een fluitje van een cent om deze range extender in gebruik te nemen: ik heb hem uit de verpakking gehaald en even de quick startguide gelezen voordat ik hem op de overloop in het stopcontact heb gestoken.
Dan de App geïnstalleerd op mijn telefoon.
Met de app is het een kwestie van de stappen volgen en binnen 5 minuten was mijn netwerk uitgebreid met dekking van dit apparaatje voor de hele verdieping.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de snelheid niet gemeten heb boven, maar internetten en filmpjes kijken gaat nu prima boven.
Mogelijkerwijs was instellen met de WPS knop op de range extender nog sneller geweest, maar mijn router heeft weliswaar een WPS knop maar staat bovenop een hoge kast en ik had geen zin om de trap uit de schuur te halen.
Een andere feature van dit apparaatje is bij ons bijzonder handig: door de mogelijkheid een stekker in het apparaat te steken kunnen we het enige stopcontact op de overloop blijven gebruiken. Handig voor de föhn van mijn vrouw.

Heb jij ook een TP-Link TL-WA860RE?