Cooler Master CK350 (Outemu Red) Qwerty US Review

jantjabo
3 september 2020, laatste update op 3 september 2020, 343 views Rapporteer Product gekocht

Cooler Master CK350 (Outemu Red) Qwerty US

Prima toetsenbord, geen software nodig voor de rgb effecten.
Wel heb ik moeten zoeken hoe ik de per key custom rgb kon instellen, de handleiding is niet duidelijk hierin(gewoon niet).
Mooie duidelijke rgb.
Maakt wel geluid als je een dome switch gewend bent.

Pluspunten

• Mooie duidelijke RGB
  • Stevig
  • RGB per key in te stellen
  • 3 voudige kabelgoot onder toetsenbord
  • Voor dit geld super

Minpunten

• Handleiding extreem beknopt
  • Nieuwe versie met andere knopcombos, YouTube helpt niet dus met uitleg.
  • Maakt wel wat geluid ivm dome switch

Na lang op een Logitech G510s dome switches gespeeld te hebben en op de xbox ook regelmatig een keyboard gebruik voor sp fps, besloten te zoeken naar een betaalbaar RGB toetsenbord, na veel reviews lezen, de Cooler master ck350 met RGB en mechanische toetsen.
No nonsense, zonder polssteun, heb de cooler master WR530 polssteun erbij gekocht, deze is 55cm breed, 10cm te breed eigenlijk,maar werkt prima icm de ck350.

Wat mij over het randje trok om de ck350 te kopen was de per key instelbare RGB, handig om WASD bijvoorbeeld een aparte statische kleur te geven.Op YouTube in reviews zag dit er simpel uit, door middel van de cooler master logo toets + Home begin je een record, geeft kleuren en daarna de cooler master toets + End en het custom profiel nr1 is opgeslagen.
Nou eenmaal uitgepakt zag ik dat er nu een FN knop op die plek zit, en de zeer beknopte handleiding vertelde mij FN + F9 om te recorden. Na van alles geprobeerd te hebben icm YouTube, Google, lukte het niet, de knoppen combinaties zijn compleet anders, na een mail met cooler master hoorde ik dat dit een nieuwe versie betrof.
Ik was er ondertussen al achter hoe het recorden werkt, maar dit was 2 uur later.

Omdat ik verwacht dat ik niet de enigste ben die hier tegen aanloopt, hier een korte uitleg, hoe het mogelijk is om zelf een statische custom kleurcombinatie aan elke toets te geven.
Met FN+F5 switch je tussen de verschillende effecten, FN+F9 en daarna een toets zal niks uithalen, tot je op een gegeven moment bij een mode/effect aankomt die leeg/RGB uit is, en reageert met een wave effect zodra je een knop indrukt, de mode daarna is de mode waarbij je FN +F9 in kan drukken, en vervolgens met FN+ F1 tm F4 presets/kleuren kan veranderen naar smaak en vervolgens de Keys indrukken die je in een kleur naar smaak wilt, dan weer FN + F1 tm F4 voor een andere kleur en andere toetsen die je in die kleur wilt enzovoort, totdat alles naar smaak is, en dan FN + 1( weet niet zeker of dit nodig is, dit zag ik op YouTube bij de oude versie), daarna FN + F5, en het zou opgeslagen moeten zijn.
Als je daarna met FN + F5 switched tussen de verschillende effecten kom je op een gegeven moment bij jouw custom profiel. (Zie foto).
Al met al hoop geklooi, maar het werkt.

Het is even wennen ivm een dome switch, maar ik vind de reactie sneller en lichter, en best lekker typen en ook gamen.
Er komt geluid van de switches, beetje metaal echo, maar dit raakte snel gewend vond ik.

Voor het geld denk ik dat dit een topper in zijn prijsklasse is, zeker qua features.
Als de handleiding beter was geweest, was dit keyboard 5 sterren waard geweest naar mijn mening, ik ben zeker geen noob op het gebied van pc's en het was ronduit frustrerend om na uren klooien uit te vinden hoe een in mijn ogen key feature nergens uitgelegd wordt op de manier die nodig is.

Heb jij ook een Cooler Master CK350 (Outemu Red) Qwerty US?