Sony KD-55A8 Zwart Review

28 augustus 2020, laatste update op 28 augustus 2020, 1.107 views Rapporteer
Product geleend +1

Super tv, heel mooi beeld, goed geluid en mooi design.

Pluspunten

• Beeld
  • Geluid
  • Design
  • Gebruiksgemak

Minpunten

• Gebruik CI+Module niet nodig

Sinds kort heb ik de Sony KD-55A8 in mijn bezit en ben er erg tevreden over. Het beeld is erg scherp. Zelfs voetbal is goed te zien op het scherm in tegenstelling tot veel LED schermen. De TV is makkelijk te bedienen. Nadeel is dat de CI+ module voor het ontvangen van Ziggo niet mogelijk is. Echter, je kan hiervoor een kastje aansluiten dat je van Ziggo krijgt.

Het geluid is erg goed voor een OLED TV Voor nu nog geen soundbar aangeschaft omdat het geluid op dit moment erg goed is. Ben heel erg blij met de aankoop, echt een aanrader.

Op de afstandsbediening zit een Netflix knop, letterlijk Netflix kijken met 1 druk op de knop, daarnaast zit een chromecast ingebouwd en heeft de tv meerdere Google functionaliteiten. Via Google home kan je de tv dus ook makkelijk bedienen, mooi als je van gadgets houdt.

De vormgeving is mooi, het scherm is vrijwel volledig beeld, waardoor je niet een zwarte rand hebt rond het beeld.

Heb jij ook een Sony KD-55A8 Zwart?

Heel raar, als ik op de Sony site kijk, dan zie ik dat er twee digitale tuners in zitten, dat hij ondersteuning heeft voor DVB-C en dat er een CI+ slot in zit. Met andere woorden: je zou je Ziggo module er gewoon in kunnen stoppen!
Klopt, die past er ook in, alleen deze werkt niet met een ziggo ontvanger.
moet toch met de tv werken... niet met een ziggo ontvanger.. ? Ik heb er geen verstand van./// maar waarom zou sony anders zijn dan samsung e.a.
Ik heb zelf de 65” versie maar bij mij werkt de CI+ module probleemloos!
Dat is vreemd, maar goed om te horen dat het bij jou werkt. Ik zal het nog eens proberen
Misschien een idee om de module zo in het slot te schuiven zodat het etiket van de module naar de Muur toe wijst, want het is mogelijk bij sommige CI+ stekkers de module op 2 manieren er in te schuiven, of met het label (etiket) naar de voorkant van de tv of met het module etiket (label) naar de muur wijzend.
Probeer of het kan (niet forceren) want bij sommige van de CI+ stekkers zit er een uitsteekseltje dat het verkeerd inschuiven verhindert.
Wellicht is deze issue al resolved, maar ik heb exact de zelfde versie kd55A8 (Geen 85/87/89) en bij mij doet de CI+ module het ook, wellicht heb je nog een erg oude CI+ versie ? Ik moest de module wel een tweede keer erin plaatsen zodat het werkte.

Wat zijn jouw gedachten over de remote, ik vind deze niet super werken en hapert als je bijvoorbeeld een knop voor volume of richting inhoud.
Wat betreft de REMOTE er is er Premium remote MET backlight, de knopjes hebben een achtergrond verlichting.
kan je hier bestellen: https://www.emerx.eu/sony...-original-remote-control/ duurt ongeveer een week voor levering.
Een Rii Mini One i28 remote toetsenbord werkt ook goed met Android TV.