Sony KD-55A8 Zwart Review
24 augustus 2020, laatste update op 24 augustus 2020, 495 views
Rapporteer
Product geleend
Deze televisie zorgt voor een geweldige kijkervaring. De televisie valt vooral positief op vanwege de beeldkwaliteit, de geluidskwaliteit, het design, de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid. Ondanks dat ik de televisie minder dan een maand in huis heb, zal ik de televisie aan iedereen aanraden.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Geluidskwaliteit
- Design
- Snelheid
- Gebruiksvriendelijkheid
- Apple Airplay 2 / Google Chromecast
Minpunten
- Koppelen Ziggo Horizonbox
Via de Reviewclub heb ik de mogelijkheid gekregen om dit topmodel van Sony te mogen testen. Ik heb de televisie nu iets meer dan drie weken in huis en de televisie blijft mij elke dag weer positief verrassen.
Allereerst ben ik erg te spreken over het design van de televisie. Ondanks dat smaken verschillen, vind ik het design niet alleen heel stijlvol, maar ook heel tijdloos. Het dunne grijze One Slate-ontwerpconcept en de grijs metalen voetjes zorgen ervoor dat de televisie een ware blikvanger in je huiskamer wordt. Bovendien zijn de voetjes van de televisie in tegenstelling tot de voetjes van mijn vorige (Phillips) televisie erg sterk.
De beeldkwaliteit van de televisie verbaast mij ook iedere keer weer. Het 4K Ultra HD OLED beeldscherm is ontzettend scherp en de volle kleuren laten de beelden echt tot leven komen. Hierdoor zorgt de televisie voor een geweldige kijkervaring. Playstation 4 games welke ik al langer in mijn bezit heb, lijken door de kwaliteit van het beeldscherm bovendien hele nieuwe games. De kleuren zijn namelijk veel voller en levendiger dan op mijn vorige 4K televisie. Daarnaast blijven de beelden van de televisie ook bij een hoge snelheid vloeiend door de X-Motion Clarity-technologie. Hierdoor is gamen een hele nieuwe ervaring geworden.
Ondanks dat een aantal mensen veel problemen hebben gehad bij het instellen van de televisie, heb ik dit niet zo ervaren. Binnen tien minuten was de televisie klaar voor gebruik. Als je later nog instellingen aan wilt passen, kan je deze bovendien heel eenvoudig terug vinden via de gebruiksvriendelijke menu's. Bij het instellen had ik wel wat moeite met het koppelen van mijn Ziggo Mediabox XL. Inmiddels is het echter wel gelukt om de multimediabox aan de televisie te koppelen, door het merk (Samsung) via het menu van de televisie op te zoeken en geen gebruik te maken van de naam van de provider. Ik kan met de afstandsbediening van de televisie de multimediabox echter nog steeds niet aan- en uitzetten. Hierdoor heb ik nog steeds twee afstandsbedieningen nodig. Ik heb hierover inmiddels telefonisch contact gehad met Ziggo en de Ziggo Horizonbox is helaas (nog) niet volledig compatibel met deze televisie.
Vervolgens blijft ook het geluid van de televisie mij positief verrassen. Bij mijn vorige televisie maakte ik standaard gebruik van externe speakers. Bij dit model is dat echter niet per se nodig, omdat het geluid erg goed is. Het geluid komt daarnaast uit het beeldscherm, waardoor de beelden nog meer tot leven komen. Als ik wat extra bass wil, maak ik echter nog steeds gebruik van mijn externe speakers, omdat de subwoofer van de televisie niet kan tippen aan een externe subwoofer (wat gezien de grote ook volledig logisch is).
Tenslotte is de televisie voorzien van Apple Airplay 2 en Google Chromecast. Deze opties zorgen ervoor dat je foto's, video's en muziek binnen een handomdraai naar de televisie kunt streamen. De X1 Ultimate Processor is daarnaast zo snel, dat je direct kunt schakelen tussen de gewenste content. Zo kan je het ene moment Netflix kijken en kan je het andere moment naar Spotify luisteren of vakantiefoto's laten zien.
Omdat de televisie mijn verwachtingen heeft overtroffen en omdat ik op dit moment nog niet tegen verbeterpunten ben aangelopen, raad ik deze televisie dan ook aan iedereen aan.