Sony KD-55A8 Zwart Review

21 augustus 2020, laatste update op 21 augustus 2020, 1.189 views Rapporteer

Een high end 4K OLED TV is precies wat je verwacht. Goede Japanse kwaliteit standaard. Geluid is uitstekend voor een tv speaker. Makkelijke installatie. Alleen doet vervelend met je google speakers.Geluid mute'n maar niet weer terug zetten. Bedienen gaat niet met Google-assistent.

Pluspunten

• Snelle en krachtige CPU en met de laatste versie van Android kan je snel kunnen veranderen tussen tv en apps
  • Prachtige design en mooi 4k OLED Beeld
  •  Eenvoudig switchen tussen Tv speaker/Soundbar

Minpunten

• Afstandbediening niet verlicht met de A85 model, wel A87/89
  • Google assistent werkt niet tot behoren

KD-55A85

#TV
+ Schitterend strak ontwerp
+ Aardig goed geluid voor tv-speakers
+ Snelle en krachtige CPU en met de laatste versie van Android kan je snel kunnen veranderen tussen tv en apps.
+ Vloeiende installatie met duidelijke instructies voor eerste opstart.
+ Veel opties om de beeldinstelling te veranderen dit kan je veranderen tijdens het afspelen van een film/programma.
+ OLED 4k wat je verwacht van een high end TV. Prachtig.

- Moeizaam om bepaalde instellingen vinden in de setting menu.
- Compatibiliteit met google Chrome home werkt niet tot behoren (tv aan/uit volume bepaling enz.)

#Externe apparaten
+ Makkelijke soundbar (Sony HT-X8500) installatie.
+ Eenvoudig switchen tussen Tv speaker/Soundbar.
+ Bluetooth headset goed werkt tot een afstand van ongeveer 5 meter.
+ Draadloze toetsenbord en muis werkt uitstekend

- Nadat de tv na paar seconden aan is, krijg je zwart beeld omdat audiosysteem is ingeschakeld. (Elke keer na opstart van TV)

#Afstandsbediening
+ Prachtige design
+ Makkelijke te bedienen

- Geen achtergrond verlichting op de afstandsbediening op de A85 Model
- Ziggo media box kan niet in/uitgeschakeld door Sony afstandsbediening. Nadat te tv is ingeschakeld is krijg je de optie om de Ziggo media box in te schakelen.

(Het is wel mogelijk om de Ziggo afstandsbediening te gebruiken om zowel de media box als de tv inschakelen.)

Note’s
• Verwarrende benaming tussen de 2 modellen, op de doos staat A8 55inch en ik de A85 55inch gekregen. Enige verschil zijn andere standard voor de tv. A8 kan je kabels in standard te verwerken en de mogelijk om de soundbar onder je tv te krijgen. Dit is niet mogelijk bij de A85 model.
• Achtergrond verlichting op de afstandsbediening is wel te krijgen op de A87/89 Modellen

Heb jij ook een Sony KD-55A8 Zwart?

Ik dacht dat er alleen kleurverschil tussen de standaards zat.. Maar in principe allemaal wel anders aan elkaar gezet.. de tv hoger op de voeten kan voor soundbar-hoogte.. ! ? Weet je dat zeker ? Want het is niet voor de hand liggend meen ik te hebben gelezen..

Overigens zag ik laatst dat deze oled links, rechts en boven alleen dun oled-paneel heeft en dus niet/moeilijk hanteerbaar is.. Dat is voor mij al reden genoeg om een xh95 lcd van sony boven deze te verkiezen i.v.m. verhuizing en verplaatsen van tv. Gezien ik toch bij licht/daglicht tv kijk en absolute zwartwaardes niet van hoogste belang ziijn..
heb model 55a85 daar kan je geen soundbar onder zetten .en ja de scherm is een dun panel echt eng
gr stas