Sony KD-55A8 Zwart Review
21 augustus 2020, laatste update op 21 augustus 2020, 171 views
Rapporteer
Product geleend
Topkwaliteit TV met ontzettend mooi beeld en diepzwarte tonen.
Pluspunten
- Oled
- Scherp beeld
- Snelle beelden rustig aan de ogen
- Gebruikersvriendelijk
Dit is de TV met de hoogste beeldkwaliteit die ik tot nu toe gezien heb. Het is niet voor niks het 2020 vlaggenschip van Sony. Het beeld, geluid, gebruikersgemak en design zijn nagenoeg perfect.
De zwartwaarden zijn door de Oled technologie ook echt zwart. Dit geeft een ontzettend mooi contrast. De pixels worden als het ware uit gezet en lijken daardoor niet grijs/paars achtig. Doordat het een 4K scherm is, is de scherpte van het beeld erg hoog van kwaliteit. Daarnaast zit er ook een snelle "computer" in de TV waardoor het beeld bij snelle beelden, alsnog heel rustig is voor de ogen.
Het geluid is verbazingwekkend goed voor zo'n slanke TV, de speakers zijn achter de pixels verwerkt, en het geluid komt dus gewoon door het scherm heen. Dit geeft een heel leuk effect bij een conversatie tussen twee personen omdat het geluid uit meerdere plekken door het scherm heen komt. Voor de bas tonen zijn er aan de achterzijde twee subwoofers geplaatst. Het is natuurlijk niet te vergelijken met een soundbar/subwoofer setup, maar voor TV geluid is het meer dan goed.
Het gebruiksgemak is heel erg hoog bij deze TV, wel is het makkelijk om twee personen te hebben bij het installeren van de TV. Dat komt puur doordat het een 55 inch is, en de TV nogal onhandelbaar is voor 1 persoon. Wij hebben de TV aangesloten op het netwerk met snel, lees glasvezel, internet. Hierdoor zijn diensten als Netflix en andere streamingdiensten heel erg fijn. Ook hier is het gebruikersgemak groot, het navigeren door het menu is kinderspel en de setup idemdito. Ook voor gamen is de TV prima. De latency is door de gamingstand minimaal(Natuurlijk niet te vergelijken met een gamingmonitor).
Het is een erg mooie TV om te zien, en het is mogelijk om de TV aan de muur te hangen. Wil je de TV niet aan de muur hangen zitten er twee stylvolle pootjes bij waar de TV stevig op staat. Aan de boven en zijkant ziet de TV er heel dun uit, wat ten goede komt aan het formaat. Het lijkt een enorm apparaat, maar door de bezels voelt de TV zo niet aan.
Bij pixeldefecten en inbrandgevoeligheid heb ik geen mening geplaatst omdat ik de TV nog niet lang genoeg heb om daarover te kunnen oordelen.