Nuki Smart Lock Review

9 augustus 2020, laatste update op 9 augustus 2020, 1.095 views Rapporteer

Superhandig. Geautoriseerde personen kunnen met hun telefoon de deur openen. De bijbehorende app geeft ontzettend veel mogelijkheden en de nuki is uitbreidbaar. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Voor je eigen veiligheid moet je de basisinstellingen wel wijzigen

Pluspunten

• superhandig
  • veel instellingsmogelijkheden

Minpunten

• fors prijskaartje
  • basisinstelling niet veilig

Ik heb de nuki gekocht zonder bridge, waarmee je via wifi overal ter wereld je nuki kan aansturen. Hij werkt nu dus alleen via bluetooth en dat is voldoende voor mij. Ik kan een code genereren en stuur die naar iedereen die toegang mag hebben. Je kan die toegang per persoon beperken tussen bepaalde tijden als je bvb. wil dat je kind vóór 22 uur thuis is. Dat is per dag instelbaar.
Default staan 2 dingen aan in de instellingen die ik uitgezet heb uit veiligheidsoverwegingen. Ten eerste de bluetooth toegang tot de instellingen. Daarmee voorkom je de mogelijkheid dat er mensen met een scanner jouw nuki oppikken als ze in de buurt rondrijden en daarmee je apparaat hacken (voorzover mogelijk). Ten tweede heb ik de knop op het apparaat uitgezet. Deze knop geeft je de mogelijkheid om van binnenuit zonder telefoon de deur te openen. Omdat mijn brievenbus dicht bij de nuki zit zou je met een stok op de knop kunnen drukken. Dit is nu dus onmogelijk.
Dat gezegd hebbende, de nuki is echt superhandig. Mijn kinderen hebben allemaal toegang via hun telefoon. Zijn ze hun telefoon kwijt, dan trek ik hun toegang in. Als iemand langskomt stuur ik die een code toe. Let wel, zonder de uitbreiding met de nuki bridge kan je toegang alleen regelen als je zelf in de buurt van je nuki bent.
Mijn nuki vergrendelt om 23 uur automatisch en om 9 uur ontgrendelt hij weer, alsof 's nachts de deur op slot zit en overdag van het slot is, zodat je alleen maar de knop hoeft om te draaien om naar buiten te gaan.
Hou er rekening mee dat je een slot moet hebben waar aan beide kanten een sleutel in kan. Mocht je nuki om wat voor reden dan ook haperen, dan kan je van de andere kant de deur openen. De nuki zit aan de binnenkant namelijk over de sleutel heen. De installatie is een fluitje van een cent. Maar check vantevoren wel even of je nuki op jouw slot past en of je slot geschikt is. De nuki is niks anders dan een intelligent motortje dat de sleutel aan de binnenkant ronddraait. En dat maakt de prijs van >220eur best fors. Gecombineerd met het feit dat ik nog een cilinder moest kopen waar 2 sleutels in kunnen... Maar ik zou het zo weer doen.

Heb jij ook een Nuki Smart Lock?

Wij hebben een huis met een poort. Dat betekent dat het slot "buiten" is. Helaas is dat niet mogelijk. Ik vind dat echt een omissie.
je kan m gewoon 'waterdicht' maken, door er bv iets boven te plaatsen, hebben wij ook gedaan..
Ik heb een codepaneel met vingerafdruk herkenning van Nuki .De verf van de nummers is na minder dan een jaar dusdanig versleten dat het vrij duidelijk is welke cijfers het meest gebruikt worden. Dit doorgeven aan de service afdeling echter neemt men het niet serieus en wilde een tegoedbon van 10 euro geven. De melding heb ik gedaan zodat men iets aan het probleem kan doen echter heeft men bij Nuki daar geen oren naar.
Jammer want het slot werkt verder perfect. Ik heb natuurlijk de code veranderd maar dat doet niets af aan het feit dat de cijfers niet zo snel mogen slijten.
Gemiste kans Nuki, werk aan je kwaliteit!