Ervaringen
Toen ik de TP-Link Archer T4U v3.20 in mijn Windows 10 64bit pc drukte werd hij herkend als TP-Link Wi-Fi adapter. Ik verwachtte dat ik hem direct kon gebruiken, maar de prestaties vielen tegen. Gelukkig kon ik door een andere driver te installeren en handmatig wat instellingen aan te passen toch de maximale snelheid van mijn internetabonnement halen.
Windows driver - 20ms ping, 78/13mbps
Met de standaard Windows driver kon ik verbinding maken met onze Wi-Fi netwerken, al duurde het opzetten van die verbinding wel vrij lang. De download/upload bandbreedte was niet optimaal met 78/13mbps, maar de ping/latency was echt te hoog met 20ms.
TP-Link driver - 6ms ping, 19/30mbps
Daarna heb ik de officiële driver van de TP-Link website gehaald en het verbinden met een Wi-Fi netwerk ging een stuk sneller. De ping was met 6ms prima, maar de download/upload bandbreedte was maar 19/30mbps.
Download:
https://www.tp-link.com/n...wnload/archer-t4u/#DriverRealtek driver - 7ms ping, 17/30mbps
Uiteindelijk heb ik via Device Manager de driver van Realtek zelf geïnstalleerd voor de chipset in deze Wi-Fi adapter, de RTL8812AU. Dit moest ik wel forceren, omdat de bestaande drivers nieuwer waren en de Realtek driver niet gecertificeerd was voor deze TP-Link adapter. De Realtek driver presteerde vergelijkbaar met de TP-Link driver. Ping van 7ms en download/upload bandbreedte van 17/30mbps. Dit was wel teleurstellend.
Download:
https://www.realtek.com/e...tegory/rtl8812au-softwareDe oplossing - 8ms ping, 100/30mbps
In Device Manager de properties van de Wi-Fi adapter openen. Bij mij heette die "Realtek RTL8812AU Wireless LAN 802.11ac USB NIC" na het installeren van de Realtek driver. Bij Advanced kan je
Wireless Mode van "Auto" veranderen naar (in mijn geval) "IEEE 802.11a/n/ac" en
USB Switch Mode van "Auto" naar "USB Mode 3", aangezien ik hem in een USB 3.0 poort heb zitten.
Na deze instellingen haal ik netjes een ping van 8ms en een download/upload snelheid van 100/30, wat de max is van mijn abonnement. Een dergelijke aanpassing van de instellingen zal waarschijnlijk ook bij de TP-Link driver werken, maar ik ben tevreden en blijf bij de Realtek driver