€ 459,20 bij Dustin

Synology DiskStation DS220+ (zonder harde schijven) Review

janr1966
31 juli 2020, laatste update op 7 oktober 2020, 8.298 views Rapporteer Product gekocht

Synology DiskStation DS220+ (zonder harde schijven)

Mooi en snel NAS, beetje saai uiterlijk, maar ja het is een NAS, geen design object. Zeer goede en uitgebreide software.

Pluspunten

• DSM
  • Functionaliteit
  • snelheid

Minpunten

• niet de goedkoopste
  • documentatie

Deze week mijn DS220+ binnengekregen als opvolger van de DS215j.

Gekozen voor een DS220+ en niet voor een DS220j omdat ik toch ook met Docker wil gaan spelen, was dat niet het geval, was het een DS220j geworden, een 220j is toch de helft van de prijs van een 220+.

Wel gelijk 4 GB extra geheugen geplaatst (tbv docker), niet het originele van Synology, maar een Crucial voor minder dan een kwart van de prijs, bijna 100 euro voor een reepje geheugen van Synology is niet van deze tijd. Uiteraard een memtest gedraaid (was bijna 3 uur bezig) deze gaf geen meldingen.

Apparaat is uiteraard een stuk sneller dan de 215j, welke ik qua snelheid ook nog steeds wel mee vind vallen.
Netwerktest gedaan: de 220+ trekt gewoon de hele 1gb lijn vol (met 1 netwerkaansluiting in gebruik).

De DS220+ is ook stil van zichzelf, daarnaast kunnen de ledjes aan de voorkantt (eventueel via een schema) gedimt/uitgezet worden, dus ook met stille schijven ook geschikt voor een slaapkamer.

De schijven welke ik erin gedaan heb zijn 4 TB WD red wd40efrx schijven. Tot nu alleen maar goede ervaringen met WD Red’s dus nu ook voor gekozen (uiteraard zijn dit cmr schijven).

Wat wel zal tegenvaller voor een beginner met een NAS is de documentatie, eigenlijk alleen een blaadje van hoe schijven te plaatsen en een linkje naar find.synology.com .
Zeker voor een uitgebreid operating systeem als DSM met alle add-ons zou ik wat meer verwachten, al dan niet met wat duidelijke verwijzingen op het web.

DSM werkt als vanouds daar heb ik nu verder niks over melden.

Heb jij ook een Synology DiskStation DS220+ (zonder harde schijven)?

Heb je ook nog data en settings gemigreerd van je DS215j naar de DS220+, of heb je hem als een compleet nieuwe NAS ingericht?

Ben nml. nieuwsgierig hoe soepel een migratie eventueel gaat. Want helaas kan je niet zomaar je oude schijven in je nieuwe Synology plaatsen met behoud van alle data en settings tussen alle modellen.
Super simpel, wijst allemaal voor zich. Zelf ook gedaan 2 maanden terug:
Mag ik vragen vanaf welke DS je vandaan kwam?

Ik zit nog op een Synology NAS die nog arm processor heeft en de DS220+ een Intel Celeron J4025.
Ik vraag mij af of dat wel kan.

Alvast bedankt!
Thanks, dat geeft mij hoop :*)
Hoi, Geen data/settings migratie. Is een compleet nieuw NAS met nieuwe schijven.
Ik ga ook niet alle data migreren, een deeltje gaat naar cloud en ander deel USB schijf.
(Maar goed, moet dus nog bijna 1,5 TB data overzetten :) )
DSM word constant bijgewerkt, dus niet handig om daarvoor een handleiding in de doos te doen. Hier hebben ze natuurlijk de uitgebreide downloadbare versie voor bedacht. https://www.synology.com/nl-nl/support/download/DS220+#docs

[Reactie gewijzigd door De Nelis op 25 juli 2024 16:33]

Klopt, maar dit staat niet vermeld op het blaadje papier/ Niet dat ik het nodig had, maar veel mensen (niet- tweakers) houden toch wel van een stukje papier met enige richting.
Ik heb de DS220+ voorzien van 4GB extra geheugen.
Heb het volgende Samsung stripje gebruikt:
pricewatch: Samsung M471A5244CB0-CTD
Memory test via de Synology Assistant goed doorlopen en geen meldingen van fout geheugen in DSM.
Voor rond de twee tientjes gekocht ipv bijna 100 euro voor de strip van Synology zelf.
Zelfde specs.
Nog steeds geen problemen en/of logmeldingen gehad?
Werkt nog steeds probleemloos!
Heb dit ook gekocht maar ik heb geduld voor de installatie... is er iemand die tegen betaling dit voor mij in orde kan maken?