Deze processor was een vervanging voor mijn Ryzen 5 3400G in mijn Asrock A300. De A300 is een barebone met een inhoud van 1,92 Liter. Usecase is een ontwikkelmachine om verschillende HyperV machines te kunnen draaien. Dit ging wat moeizaam met de 3400G met de 8 cores/16 threads op de nieuwe processor zou dat geen probleem moeten zijn.
Maandag de processor ontvangen en dinsdag kwam er (gelukkig) een beta bios uit (3.60L) uit voor de A300. Meteen een update gedaan en de processor.daarna vervangen. Dit werkte vlekkeloos en draai inmiddels een paar dagen stabiel.
Qua CPU power is de processor vergelijkbaar met een 3700x (heb ik eerder gehad) ongelofelijk dat het mogelijk is tegenwoordig in zo'n compacte build! Idle temperatuur onder de 30 graden Celsius (in mijn huis is het 22 graden) en onder load loopt het wel op naar +80 graden, maar dat is alleen met een echte stress test. Koeling is met een Noctua NH-L9a-AM4.
GPU is wat sneller dan de Ryzen 5 3400G. Het is mogelijk wat oudere games te spelen of actuelere games op een lagere resolutie.
Al met al zeer tevreden met deze upgrade.
Link naar TimeSpy run: