Makita DUH523Z (zonder accu) Review
Prima toestel binnen de 18V LXT accumachines van Makita. Een aanrader voor de mensen die gebruik maken van deze serie en een heggeschaar willen toevoegen aan de collectie. Doet wat die moet doen zonder problemen!
Pluspunten
- 18v LXT serie
- Goedkoop
- Stevig toestel
Minpunten
- Misschien wat kort, langer is duurder
Deze heggeschaar behoort tot de 18V LXT accumachines van Makita. Dit is dan ook de reden van mijn keuze voor dit toestel. Het is meteen ook de goedkoopste heggeschaar binnen deze categorie. Doet perfect wat die moet doen. Het toestel weegt niet bijzonder zwaar maar voelt niet goedkoop aan! Je kan met een 5Ah batterij beste een lange tijd doen. Ik heb slechts 1 (op 4) streepje van mijn accu gebruikt op ongeveer 45 meter struiken (enkel bovenkant en 1 zijkant). Ik gebruik ze voor mijn beukenhaag. De machines is enkel geschikt tot 15mm dikke takken dus voor deze haag voldoet ze!
Standaard wordt hij geleverd zonder batterij, tenzij je een set besteld. Je kan echter vaak via Makita.nl of Makita.be (opletten dat je aankoopt bij een erkende leverancier!) een gratis accu verkrijgen dankzij de "gratis accu" acties. Hou rekening dat het wel enkele weken duurt eer je ze ontvangt.
Hou er ook rekening mee dat je dan ook nog geen lader hebt.
Een aanrader!