Hardkernel ODROID-H2+ Review
17 juli 2020, laatste update op 7 september 2020, 3.033 views
Rapporteer
Product gekocht
Ideale HTPC met windows 10. Geen widevine problemen met Netflix of tv aanbieders.
Voldoende I/O ports. In combinatie met een bluetooth afstandbediening heb je een HTPC die elk lid van je gezin kan gebruiken.
Pluspunten
- x86 Windows 10
- Meer dan voldoende oomph voor HTPC
- Fanless
- Toekomst bestendig
- Eenmaal goed ingericht dan is constant tweaken niet meer nodig
Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het bouwen van HTPC'tjes om 5.1 geluid over mijn Sonos set te krijgen omdat mijn tv audio vanuit de bron omschaalt naar 2.0 over optisch.
Na een aantal Raspberry PI's en Android pc'tjes was ik het geneuzel met widevine licenties en partner onvriendelijke interfaces beu. Ik wilde een Windows pc met optische uitgang. Op deze manier had ik geen problemen met het afspelen van Netflix, Kodi/Stremio en 5.1 geluid over de optische uitgang.
Toen ik via het YouTube kanaal van ETA Prime de odroid H2+ voorbij zag komen met Window 10 wist ik dat dit het boardje was die (voor mij) de ultieme HTPC zou bieden. En zelfs dat mijn partner hier ook mee overweg zou kunnen. Niet onbelangrijk.
Hardware
Wat ik uiteindelijk heb aangeschaft:
Odroid H2+
Odroid H2+ case
256GB M2 NVMe SSD
8gb dd4 sodimm 2x
Bluetooth 4.0 usb dongle
Pepperjobs W10 gyro airmouse
Software
Op de Odroid H2+ heb ik Windows 10 home geïnstalleerd en hem vervolgens zo licht mogelijk gemaakt. Dus bloatware verwijderd en onnodige services uitgeschakeld.
Verder Netflix geïnstalleerd, Private Internet Acces VPN en Ziggo Go (app en webapp).
Met deze setup kan ik meer dan prima tv kijken via Ziggo. Netflix met 5.1 geluid en ik kan zelf goed gamen met Google Stadia met een xbox controller.
Wat mij betreft een ideale HTPC en iedereen die met Windows overweg kan kan deze HTPC ook bedienen.