Cooler Master CK350 (Outemu Brown) Qwerty US Review

12 juli 2020, laatste update op 29 april 2021, 177 views Rapporteer

Een goeie budget keuze als je een upgrade wilt vanaf bijvoorbeeld een membraan toetsenbord.
Hij typt fijn, maar als je zoals ik erg hard typt heb je wellicht een zwaardere switch nodig.

Het is een stevige unit die niet buigt en daardoor solide aanvoelt.

Wel is dit een pingelende stofmagneet.

Pluspunten

• Mooie uniforme verlichting
  • Heel stevig
  • In het begin is het geborstelde materiaal erg chique
  • Gebrek aan mediatoetsen mooi opgelost door functietoetsen

Minpunten

• Wordt echt heel snel vies en stoffig
  • Geen mediatoetsen
  • Windows toets werkt niet altijd?
  • Het bodemen van de switch is luid
  • Heel schelle spring en stabilisator ping

Ik was de stijfheid en en het gebrek aan precisie van membraan toetsenborden die ik tot dan toe had een beetje zat. Daarom besloot ik dat het tijd was om mechanisch te gaan typen.

Ik kwam bij de ck350 uit omdat het gewoon was wat ik wou voor en prijs die ik bereid was op te hoesten voor een toetsenbord. Een goeie budget keuze als je een upgrade wilt vanaf dus een membraan toetsenbord.

Hij typt fijn, maar als je zoals ik erg hard typt heb je wellicht een zwaardere switch nodig die meer kracht nodig heeft om de bodem te bereiken. Denk aan 80 gram of hoger. De switches voelen minder zwaar dan membraan typen maar erg tactiel vind ik ze niet. Ze maken bij het typen wel een fijn geluid (de bruine switches). Al worden ze door de bodemplaat wel wat luider gemaakt. Echter maakt deze bodemplaat stabilisator ping wel echt vreselijk schel.

Een van de dingen die ik wel echt een groot nadeel vind is hoe snel het toetsenbord er al best vies uit gaat zien.
De afdekplaat van het toetsenbord trekt stof aan als een magneet. Door de mooie afwerking is het stof ook erg snel erg aanwezig.

Al met al een oke toetsenbord voor de prijs maar zeker nog ruimte voor verbetering.

Heb jij ook een Cooler Master CK350 (Outemu Brown) Qwerty US?