Realme 6 Pro Blauw Review

6 juli 2020, laatste update op 6 juli 2020, 472 views Rapporteer

Een aardige telefoon, maar niet super.

Pluspunten

• 90hz scherm
  • veel GB's
  • prijs
  • snel laden
  • niet al te veel bloatware
  • wifi snelheid
  • binnen 2 weken terug te sturen als hij niet bevalt

Minpunten

• scherm freezes
  • bij warm weer (+30 graden) schakelt de telefoon uit bij langdurig gebruik doordat de telefoon flink heet wordt

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb de telefoon besteld via de realme website. Hij werd binnen 3 dagen geleverd, hetgeen voor mijn gevoel best snel is. Hij wordt keurig in een leuk geel doosje geleverd met daarin de oplader en een doorzichtig telefoonhoesje.

Na installatie / activatie van de telefoon zie je dat het geen standaard android is maar een eigen ui zoals huawei dit ook wel gebruikt. Het wordt door realme heel toepasselijk realme-UI genoemd. Momenteel is dit de 1.0 versie. Dit ui is gebaseerd op android 10. De bloatware valt voor mijn gevoel wel mee; wel zal je even moeten wennen aan andere icoontjes ten opzichte van bijvoorbeeld een stock android of huawei emui.

Er is ruimte voor 2 volwaardige (nano) sim plekken en een aparte micro sd kaart. Meer dan voldoende voor de gemiddelde gebruiker.

De telefoon doet het redelijk soepeltjes zoals vermeld bij de + en - punten kreeg ik last van scherm freezes en was de telefoon bij warm weer niet in staat om koel te blijven en kreeg ik meldingen dat de telefoon zichzelf ging uitschakelen. Op zich een mooie feature, maar niet handig als je even je parkeerapp wilt gebruiken.

Wat mooi is aan het bestellen bij realme, is dat je hem binnen 2 weken van gebruik terug kunt sturen als de telefoon niet bevalt. Van deze service heb ik geen gebruik gemaakt, want mijn screen freezes begonnen pas later.

Heb jij ook een Realme 6 Pro Blauw?

Die ervaring heb ik totaal niet. Misschien heb je een maandagmorgen/vrijdagmiddag exemplaar? Zou er toch eens naar laten kijken (of omruilen als het nog kan).

Ikzelf heb jaren een Huawei gehad met MUI, en RealMe UI heeft er erg veel weg van (wat ik wel als prettig ervaar). Foto's en videos maakt dat ding als een high-end mobiel! Enorm van onder de indruk! :)

Het geluid is beter dan de gemiddelde telefoon in deze prijsklasse, IMHO.

Tot op heden geen spijt van.