Philips 345B1C/00 Zwart Review
19 juni 2020, laatste update op 19 juni 2020, 1.468 views
Rapporteer
Product gekocht
Na lang twijfelen heb ik de knoop doorgehakt om een ultra wide monitor aan te schaffen. Nu ik veel thuis werk als programmeur en daarnaast ook ben begonnen met sim racing had ik genoeg excuses om een deel van mijn vakantiegeld hier aan uit te geven.
Pluspunten
- Hoog contrast
- Hoge framerate
- USB hub
- Super goed monitorstandaard inbegrepen
- Geen zwarte balken wanneer je films kijkt
Minpunten
- Series zijn niet of nauwelijks te vinden in ultra wide formaat
- Audio jack zit aan de achterkant waardoor het moeilijk is om even snel een koptelefoon aan te sluiten
Deze monitor was toevallig in de aanbieding, dus ik na het lezen van een paar reviews was ik overtuigd.
Al met al ben ik zeer tevreden met deze monitor. Het kijken van films in dit formaat - en met behoorlijk goed contrast - laat mij het gemis van een echte bioscoop ervaring haast vergeten.
Gamen op een ultra wide scherm op 100 fps is ook heel andere koek. Ik speel nu vooral racing simulator games en merk dat ik door de hogere framerate betere tijden neerzet. Daarnaast voelt het door het brede scherm ook veel meer alsof ik daadwerkelijk in die auto de Nordschleife onveilig maak.
Het enige wat ik echt jammer vind is dat het lijkt alsof het scherm geen bezel heeft, maar er in de praktijk wel een bezel van ruim 0,5cm aanwezig is. Aan de andere kant is een bezel op deze manier natuurlijk wel minder storend dan een rand die uitsteekt.
Mijn review is flink positief, maar toch moet je mijn review met een korreltje zout nemen. Mijn vorige beeldscherm is meer dan vijf jaar oud en verder kan ik mijn nieuwe beeldscherm niet echt ergens mee vergelijken. Alsnog, mocht je dit scherm in de aanbieding tegenkomen, dan is deze zeker het overwegen waard!