MSI X570-A Pro Review

18 juni 2020, laatste update op 18 juni 2020, 448 views Rapporteer

Een prima, simpel moederbord met een mooie prijs/kwaliteit verhouding. Aanrader!

Pluspunten

• Ethernetaansluiting klikt WEL vast
  • Mooi uiterlijk
  • PCI-E 4.0 Ready, zowel via PCI-E als M.2

Minpunten

• Geen handleiding in de doos
  • IO shield moet je buigen voor het goed aansluit
  • BIOS/UEFI UI is niet heel voor de hand liggend

Ik heb dit moederbord gekozen omdat dit op het moment van schrijven een van de goedkopere X570 moederborden is. Het bord wordt geleverd in een prima verpakking, en ziet er goed uit. Dit is uiteraard wel smaak afhankelijk, maar ik houdt van het neutrale design zonder al teveel poespas. Iets wat ik wel mistte was de handleiding, deze zit er niet bij maar moet je online raadplegen. Dit vond ik wel wat minder, de handleiding heb je nodig om de IO van de computerkast juist aan te sluiten. Verder heb ik nog niet gemerkt dat de chipset fan aan is gegaan, of deze aan gaat weet ik niet, maar ik hoor hem in ieder geval niet. In tegenstelling tot andere reviews op dit product klikt de ethernetaansluiting wel vast, maar hiervoor moet je wel zorgen dat het IO shield goed geïnstalleerd is, iets wat mij na de 2e poging pas lukte. Het IO shield moet je dan ook even licht buigen, omdat anders de ethernetaansluiting niet mooi aansluit op het IO shield. verder is de UI van de BIOS/UEFI niet heel gebruiksvriendelijk, het is meer ontworpen om met een muis te gebruiken dan met een toetsenbord.

Heb jij ook een MSI X570-A Pro?