Aangezien mijn oude trouwe MSI X1950Pro artifacts begon te vertonen en vast te lopen onder load, heb ik deze vervangen door bovenvernoemde
Na wat rondlezen op diverse review/winkelwebsites is de keuze uiteindelijk gevallen op de MW2 edition. Niet alleen om de goede overclockreviews, maar ook omdat zeker icm de meegeleverde COD:MW2 die ik toch al wilde kopen. En het feit dat er op deze variant een degelijke koeler zit. Het gewoon best value for money was.
Ik heb de videokaart gekocht samen met een Thermaktake V900 kast
(mijn review daarvan vind je hier klik).
En een Coolermaster RealPower M620 Voeding (Productinfo:
klik)
verdere specs: Core2Duo E6600, 4GB DDR3, FoxCon 945p7ad, en een SATA 250GB Harddisk
Bij het uitpakken was ik verrast over de compleetheid van het pakket, zelfs de crossfire link en nodige verloopstekkertjes voor de oudere ATX Voedingen zaten erbij, en 2 cdtjes met drivers en utilities.
De koeler voelt robuust aan en zit degelijk gemonteerd, het geheel is mooi vormgegeven en toch ook dusdanig dat je gewoon kunt zien dat de kaart zn warmte goed kwijt kan.
De COD:MW2 sticker op de behuizing maakt het geheel mooi af!
De inbouw was vrij simpel (Op fabricagefouten in de behuizing na, maar dat staan in de andere review) en zelfs de stekkertjes voor de stroomvoorziening zaten goed gepositioneerd om niet in de weg te komen met bijvoorbeeld de rij harddisks.
Al met al verliep de installatie en configuratie vrij vlekkeloos en voor ik het wist deed 3dmark al zn eerste rondje.
Ik heb de kaart inmiddels een aantal weken in gebruik en me zelfs al aan het overklokken gewaagd, ook hiervoor leent de kaart zich goed en word nauwelijks warmer als onder normale toestand.
*update* 23-6-2010 - Op veeler verzoek even een 3dmark vantage compare linkje gemaakt
dit was met Core2Duo e6600 (stock)
kan uiteraard veel beter aangezien de kaart nu 2x beter scoort als de rest van mijn systeen
***UPDATE 15-02-2011***
Nieuw basis-systeem
Aangezien het basis-systeem een bottleneck vormde voor deze videokaart heb ik nu een nieuwe bench gedaan op mn geupgrade systeem!
Core i7 2600K (Sandy B.)
2x 4GB GeiL DDR3-1333
Asus P8P67-Deluxe
De score hieruit met de stock settings was
3dmark11: [ P3600 ]
Crossfire-X
Sja en toen wilde ik toch weleens weten wat een verschil dat crossfire wel niet zou maken.
En dat deed het! na wat spelen met de instellingen had ik mn eerdere score zo meer dan verdubbeld!
3dmark11: [ P6534 ]
Gamen is meteen een compleet andere ervaring! CoD:MW2 blijft steady op 90 FPS draaien, wat er ook in beeld gebeurd. geen freeze's en/of andere vreemde dingen! een heuse verademing!
***UPDATE 26-02-2012***
helaas is de eerste kaart van de 2 nu defect (artifacts) nooit overgeklocked geweest (nooit de tijd voor gehad) dus wel een beetje jammer. Gelukkig nog NET 2 maanden garantie, dus retour gestuurd naar Alternate