€ 46,97 bij CAPS

Chieftec CI-01B-OP Review

11 juni 2020, laatste update op 2 april 2021, 918 views Rapporteer

Mooie stevige compacte kast voorzien van genoeg mogelijkheden tot inbouw.

Pluspunten

• prijs
  • kwaliteit
  • materiaal
  • inbouw mogelijkheden

Minpunten

• ruimte v.d. voeding

Chieftec CI-01B-OP

Mijn oude PC kast vertoonde slijtage, was in geboord / gezaagd om alle componenten een plekje te geven dus tijd voor een nieuwe. Moest voldoen aan de volgende eisen:
  • m-Atx
  • Mogelijkheid tot 12cm koelfan achterop ivm watercooling
  • Minstens 1 5-1/4 sleuf
  • Compact
Na wat speuren de Chieftec CI-01B-OP gevonden en gekocht icm een 14 cm intake fan.
1e indruk
Mooie zwarte , stevige en netjes afgewerkte kast. Genoeg lucht roosters waar de bovenste en aan de voorkant zijn afgedekt met een anti stof filter, onderop en aan de zijkant nog 2 rooster met filters van een iets groffer materiaal.
Leuk detail is dat het chasis in een hoek van 45 graden kan zetten wat inbouw een stuk makkelijker en toegankelijker maakt.

inbouwen
Tijdens het inbouwen 2 dingen opgemerkt. Mijn watercool unit komt net niet tegen de bovenkant aan. Gelukkig maar.
In de vorige kast heb ik de bovenkant dus moeten uitzagen :Y)

2e ding is dat mijn voeding (fanless) zo diep was dat de connectors door het 3.5inch chasis heen moesten en dus kan ik niet 2 HD's daar meer kwijt.

Klaar
Uiteindelijk vrij makkelijk alles erin gekregen , nu nog wat kabel management toepassen :+

Verder mooie degelijke kast. Mocht ik nog iets tegenkomen tijdens het afwerken / netjes maken dan laat ik het hier weten.

Heb jij ook een Chieftec CI-01B-OP?

Goede foto's.
Zou je in de tekst misschien de lengte van je voeding of type kunnen toevoegen? Dan weet ik waar ik op moet letten.
Hoi,

Het is een seasonic fanless die niet meer verkocht wordt., hij is 15.5 cm diep.
Hallo Whizzy,

Hoe hoog is jou koeling? Ik zou onderstaande graag gebruiken omdat de boxed toch te luid is na mijn smaakt. Zou dat passen denk je?
pricewatch: be quiet! Pure Rock 2 Zwart

Grt,
Cor

[Reactie gewijzigd door CStation op 25 juli 2024 16:46]

Hoi !

Mijn koeling is 3 cm hoog ;) (waterkoeling) ik heb een foto van intern erbij geplaatst (de laatste). Daarop kan je ongeveer uitmaken hoeveel ruimte er nog is. ik kom op ongeveer 13-14 cm.