Chieftec CI-01B-OP
Mijn oude PC kast vertoonde slijtage, was in geboord / gezaagd om alle componenten een plekje te geven dus tijd voor een nieuwe. Moest voldoen aan de volgende eisen:
- m-Atx
- Mogelijkheid tot 12cm koelfan achterop ivm watercooling
- Minstens 1 5-1/4 sleuf
- Compact
Na wat speuren de Chieftec CI-01B-OP gevonden en gekocht icm een 14 cm intake fan.
1e indruk
Mooie zwarte , stevige en netjes afgewerkte kast. Genoeg lucht roosters waar de bovenste en aan de voorkant zijn afgedekt met een anti stof filter, onderop en aan de zijkant nog 2 rooster met filters van een iets groffer materiaal.
Leuk detail is dat het chasis in een hoek van 45 graden kan zetten wat inbouw een stuk makkelijker en toegankelijker maakt.
:strip_exif()/m/166/1JJt0Q2rSRunGmnQIBd0PDwaGnHcTf8LHSjg9UpTtbn1i5P9Tg.jpeg?f=620xauto)
inbouwen
Tijdens het inbouwen 2 dingen opgemerkt. Mijn watercool unit komt net niet tegen de bovenkant aan. Gelukkig maar.
In de vorige kast heb ik de bovenkant dus moeten uitzagen
2e ding is dat mijn voeding (fanless) zo diep was dat de connectors door het 3.5inch chasis heen moesten en dus kan ik niet 2 HD's daar meer kwijt.
:strip_exif()/m/166/1JJt0Qqdf6T9TSRJqGae7CJysB4W4v5UBY3AkZKjZTHBU3elLP.jpeg?f=620xauto)
Klaar
Uiteindelijk vrij makkelijk alles erin gekregen , nu nog wat kabel management toepassen
Verder mooie degelijke kast. Mocht ik nog iets tegenkomen tijdens het afwerken / netjes maken dan laat ik het hier weten.