VENZ A501 Review
7 juni 2020, laatste update op 7 juni 2020, 443 views
Rapporteer
Product gekocht
Veel waar voor je geld.
Zoek je een wifi/ethernet-speaker met goed geluid, die niet afhankelijk is van gesloten software-standaarden maar te besturen valt met o.a. DLNA en http-commando's? Zoek niet verder.
Pluspunten
- Meer dan prima geluid
- Via o.a. DLNA te bedienen via standaard apps
Minpunten
- Verouderde software
- Wifi accespoint kan niet uitgeschakeld worden
Uitstekend geluid (voor z'n formaat), vult onze ruime keuken met gemak. Het configureren via de verouderde Android app of spartaanse web-interface is even puzzelen. Maar als het eenmaal draait, dan werkt het prima. Lokale content, internetstreams, Spotify, TuneIn, geen probleem.
De Venz laat zich (bijvoorbeeld) ook bedienen door de nog wel bijgehouden apps van (bijvoorbeeld) de Audiocast, die op dezelfde Linkplay-chipset gebaseerd is. Zelf heb ik 'm geïntegreerd in Home Assistant.
Het is jammer dat de markt voor dit soort open-standaard-producten zo beperkt blijkt. Ik wacht ongeduldig op de volgende prijsstunt met dit apparaat, zodat ik er nog een paar bij kan kopen.
Een minpunt is dat de Venz, als ie bedraad is aangesloten, een Wifi-accesspoint creëert. Hier valt, behalve het wachtwoord, weinig aan te configureren. Het is ook niet uit te schakelen. Jammer van de onnodige ethervervuiling in huis.