Google Nest Mini Wit Review
17 mei 2020, laatste update op 20 mei 2020, 2.338 views
Rapporteer
Product gekocht
Pluspunten
- Stabiliteit WiFi verbinding
- Geluidskwaliteit
- Design
- Degelijkheid ontwerp
Google Nest Mini is een heel leuke gadget, maar let bij aankoop op met de prijs die je betaalt. Inmiddels heb ik er 5 in huis.
Ik gebruik de Nest echt voor commando's, en dan is het al snel prettig dat overal in huis Google bereikbaar is zonder overdreven hard te gaan schreeuwen. Ook voor het luisteren van muziek wil je er eigenlijk gewoon één in de ruimte waar je bent. Voordeel: zo'n speaker klinkt best redelijk (muziek in de badkamer, op het toilet of bij de entree) en is veel goedkoper dan een extra Sonos component. Communiceren naar een andere verdieping vind ik geen doen. Dus ik wilde er op elke verdieping minstens één.
Het functioneren vind ik erg goed. In het begin is het even wennen met sommige commando's, maar oefening baart kunst. Vaak werken korte commando's ("stop muziek") veel beter dan langere zinnen ("stop de muziek in de keuken"). En uiteraard: onthoud goed hoe je de apparaten (zoals verlichting) noemt. Google herkent ze uiteraard alleen onder de naam die jij meegeeft. Je kunt het wat eenvoudiger maken door apparaatnamen en kamers goed te configureren. "Leeslamp uit" werkt, maar "lamp woonkamer uit" wordt ook herkend. Of gewoon "alle lampen uit".
De samenwerking met Sonos is ook fijn. Zeker wanneer je dan ook weer Sonos producten hebt met ingebouwde assistent.
En bezoekers worden via Nest Hello (deurbel) over alle speakers aangekondigd. Zo hoor je ook op zolder dat de deurbel werd gebruikt.
Wanneer je geen privacy-fobie hebt, zijn deze apparaten echt top en maken ze het leven leuker en gemakkelijker. Wanneer je ook nog met macro's werkt, wordt dat leven ook nog een beetje geautomatiseerd. Zodra ik van het werk wegrij, kondigt Google via de speakers thuis aan dat ik onderweg ben. Voor de één wellicht een nachtmerrie, voor mij een grappige en handige instelling.
Wat opvalt is de prijs van Google Nest Mini (en verwar die prijs ook niet met de oudere Google Home Mini). Ik heb verschillende Nest Mini's gekocht voor €34 (inclusief verzending). De prijs gaat omhoog en omlaag. Je ziet dat winkels elkaar volgen in de prijs (en dus niet alleen omlaag). Inmiddels doen ze zelfs weer rond de €60. Dat is toch écht te duur, zeker wanneer je er meerdere wilt aanschaffen. Je kunt dan beter even wachten op een aanbieding. Ter vergelijk: ik heb zojuist in een aanbieding de set van een Google Nest Hub én een Google Nest Mini aangeschaft voor €89 samen (gratis verzonden).