LG OLED55CX6LA Zwart

Prijs
€ 996,-
Specificaties 55" • Ultra HD • OLED • HDR • 1 tuner • 120Hz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Bekijk alle reviews

LG OLED55CX6LA Zwart Review

0
MatthiasL 7 mei 2020, laatste update op 5 oktober 2020, 5.631 views Product gekocht

LG OLED55CX6LA Zwart

De OLED TV's zijn natuurlijk een mooie vooruitgang qua kleur, contrast e.d. maar hebben nog wel wat kinderziektes moeten overkomen zoals gebrek aan helderheid. Langzaam maar gestaat zijn deze producten volwassen geworden.

Pluspunten

  • Perfect beeld
  • VRR, ALLM
  • 4k en 120 FPS

Minpunten

  • HDMI 2.1, maar niet echt
  • No Signal bericht kan niet aangepast worden
  • DTS:X niet aanwezi

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Toelichting over het ontbreken van volledige bandbreedte voor HDMI.

Update: September 2020.
DE oorspronkelijke minpunten wat betreft vergeten HDMI poorten en vertraging optische uitgang zijn inmiddels (grotendeels) verholpen met firmware updates.

Heb jij ook een LG OLED55CX6LA Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & Aanbod

Reacties (13)

Wijzig sortering
Ik zou "HDMI 2.1, maar niet echt" niet als een minpunt zou noemen. 40Gbit/s is voldoende voor 120fps 4k met 10bit kleurdiepte, wat het maximale is wat dit paneel weer kan geven. Het paneel in deze tv kan geen 12 bit beelden weergeven. Praktisch gezien is er dus geen voordeel om een 48Gbit/s verbinding te hebben, afgezien van dat je je familie kan vertellen dat hij ook dat deel van de HDMI 2.1 specificatie ondersteund :p
Reageer
Klopt dat werd erna bekend, wil de review nog wel eens uitbreiden nu ik wat ervaring heb opgedaan

[Reactie gewijzigd door MatthiasL op 9 juni 2020 15:27]

Reageer
Zou je iets meer kunnen vertellen over de vertraging op de optical out? En of die vertraging misschien te verhelpen is??
Reageer
Wanneer ik de speakers gebruik i.c.m. de ingebouwde speakers, loopt het geluid asynchroon. Je hoort geluid dan dus dubbel - wel een halve seconde.

Dit gebeurt dus ook als je alleen optisch gebruikt, en lijkt een wijdverspreid probleem in de LG TV's.

Als ik er op zoek krijg ik deze hits die het uitleggen/ervaren.
- https://www.avforums.com/...ead.2227517/post-27796693
- https://www.avforums.com/...delay-with-lg-cx.2283114/

NB: Er is dus ook geen fix, er is een optie om geluid langzamer te laten afspelen, maar niet sneller. Er wordt gespeculeerd dat het door Dolby komt.

[Reactie gewijzigd door MatthiasL op 12 juni 2020 10:46]

Reageer
Hartelijk dank voor de snelle reactie! Betekent dat dus als je een console als een PS4 of Xbox One aansluit via HDMI op de LG en je dan het geluid optisch doorvoert uit de LG naar een surroundset en vervolgens alleen via de surroundset luistert dat je dan een actie in een spel uitvoert en dan pas een halve seconde later het resultaat van die actie hoort? Zonder dat dat aanpasbaar is??

[Reactie gewijzigd door Hupegel op 12 juni 2020 11:01]

Reageer
Ja, ik heb die optie zelf niet getest - ook omdat mijn speakers wat ouder zijn en ik ze losgekoppeld heb, mede hierdoor, en ze toch wil vervangen - maar als ik dit soort dingen lees wacht ik nog even met vervanging tot er een fix is (hopelijk) of iets dergelijks voor ik investeer in een nieuwe surround-set (of tot Atmos wat goedkoper wordt).
Reageer
Nogmaals dank voor de snelle reactie en een prettige dag verder!
:)
Reageer
Is dat enkel met optisch of ook met HDMI ARC?
Reageer
Ik heb eARC nog niet getest. Maar het optische probleem lijkt verbeterd te zijn met een recente firmware update.

De grootste beperking qua audio is het ontbreken van pass-through voor DTS:X e.d.
Reageer
No Signal bericht kan niet aangepast worden
Omdat ik me ook enorm kan storen aan NO SIGNAL meldingen en wel in deze tv geïnteresseerd ben; op de LG community lijkt het toch wel een setting te zijn:
https://lgcommunity.us.co...ment/19741/#Comment_19741
Reageer
Ik heb die al uitstaan.. net even snel getest. Bij het aanzetten krijg je wel/geen schilderijen/screensaver.

Opzich prima, maar dan wil ik wel een andere screensaver (die kun je alleen handmatig kiezen).

Ter verduidelijking het gaat dus om 'No Signal' i.c.m. de (niet te wijzigen) screensaver. Je kunt met die optie alleen de schilderijen screensaver uitzetten.

[Reactie gewijzigd door MatthiasL op 5 oktober 2020 14:55]

Reageer
Dat van die helderheid snap ik ff niet. Ik vind hem af en toe zelfs té helder, maar ja hij hangt in de slaapkamer. In de woonkamer hebben we de Philips variant met ambilight (zelfde paneel), dus kan ze mooi vergelijken. In mijn ogen geen verschil in beeldkwaliteit.
Reageer
Dat ging over OLEDs in algemeen. Dus de eerste versies van OLED, inmiddels echt stukken beter idd (maar soms merk je het nog wel als er bijv veel zonlicht is)

[Reactie gewijzigd door MatthiasL op 30 oktober 2020 08:36]

Reageer

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee