Dell S3220DGF Zwart Review

1 mei 2020, laatste update op 24 mei 2020, 2.573 views Rapporteer

Prachtige curved monitor met een paar min punten.

Pluspunten

• 31,5 inch Curved
  • 165hz
  • 1440p
  • Strak design
  • Prijs €406 via dell.nl

Minpunten

• Geen dp 1.4 kabel
  • HDR windows volume bug in-game
  • G-sync werkt niet
  • Dell display manager

Prachtige grote 31,5 inch curved monitor, voor mij een flinke upgrade na mijn LG IPS277l.
Na reviews gelezen te hebben op tweakers, tomshardware en rting, kwam ik erachter dat dit weleens de monitor voor mij kon zijn. Ik was opzoek naar een betaalbare 1440p +- 144hz monitor en het liefst zonder gaming look.

Na wat prijzen te hebben vergeleken heb ik de monitor rechtstreeks bij dell.nl besteld omdat daar op dat moment 20% korting en gratis verzend actie was, totaal €406,56.
Dell gaf aan dat het 10 werkdagen ging duren voordat ik de monitor geleverd zou krijgen, dit vond ik erg lang, maar gezien de korting toch de moeite.
uiteindelijk 4 dagen later stond de bezorger voor de deur :+

De monitor zat uitstekend verpakt en wordt geleverd met drie kabels, hdmi, displayport 1.2 en usb.
Had al in andere reviews gelezen dat er geen displayport kabel 1.4 bij wordt geleverd terwijl de monitor wel deze uitgang heeft. Heb deze alsnog los erbij gekocht.

Uiteindelijk de monitor aangesloten en gezocht naar de juiste instellingen, dit ging helaas wat minder makkelijk, waarbij ik een paar tegenvallers ben tegen gekomen:

1 Monitor wordt verkocht als HDR, echter als je in windows HDR inschakeld ziet het zwart er soms niet goed uit, het wordt een soort vlek die verkeerd wordt weergegeven. Daarnaast heb ik me enorm gestoord aan een bug in windows dat als je hdr inschakeld je het volume in-game niet kan aanpassen anders gaat je scherm op zwart.
zie dit probleem.

2 Bijna alle reviews die ik heb gelezen over deze monitor geeft men aan dat de monitor prima werkte met g-sync. Het is officieel geen g-sync monitor, maar als men aangeeft dat het werkt, probeer ik het ook uit.
Helaas werkte het bij mij dramatisch, in-game raakt het beeldscherm het signaal kwijt op willekeurige momenten voor een paar seconden. Het beeld gaat op zwart, knippert en gaat weer aan. Na hierover contact te hebben gehad met Dell, kreeg ik op deze oplossing. Geprobeerd, maar gaf ook niet het gewenste resultaat.
Uiteindelijk gaf Dell aan, de monitor ondersteunt geen g-sync, je probeert iets wat de monitor niet kan.
Al met al een kleine teleurstelling, g-sync staat nu uit. Drivers, firmware, bios is overigens allemaal up-to-date.

3 De dell display manager software, dit ziet eruit en het heeft de functionaliteit die je bij windows 95 verwacht, ik had er niets aan.

De kleuren instellen.
Ook dit was even zoeken maar uiteindelijk heb ik via tomshardware deze instellingen aangehouden, wat voor mij tot nu toe de mooiste beeldweergave heeft opgeleverd:

OSD:
Smart HDR: Desktop mode
Response time: Super Fast
Dark stabilizer: 0
Freesync: on

In windows instellingen HDR uit.
in Nvidia g-sync uit en Nvidia kleurinstellingen de kleurdiepte op 10bpc gezet. standaard staat deze op 8bit terwijl het een 10bit scherm is.

De kleuren spatten van het beeldscherm af, enorm helder en een geweldig contrast.
Het beeld is nu erg mooi en ben er zeer tevreden mee. Het curved is nieuw voor mij, het kijkt zeer prettig en je gaat helemaal op in het scherm waardoor ik af en toe niet meer zie dat het curved is.

Hoewel ik wel wat min punten heb krijgt de monitor toch een goede score, omdat de beeldweergave erg mooi is en de prijs kwaliteit zeer goed. De bouwkwaliteit voelt stevig en degelijk aan. Het scherm kan in hoogte worden versteld, gekanteld en worden gedraaid.

Vond je deze review interessant, geef het dan een +1, Bedankt!

Heb jij ook een Dell S3220DGF Zwart?

Hi! Bedankt voor je review. Ik heb deze nu ook en ik vraag mij af hoe je kunt zien dat de kabel een versie 1.2 kabel is? Bedankt!
Beste Yordi,
het staat vermeld op de site van dell welke kabels erbij zitten.
zie cables included: https://www.dell.com/lt/business/p/dell-s3220dgf-monitor/pd

[Reactie gewijzigd door sn3lders op 25 juli 2024 08:04]

Welke videokaart heb je gebruikt bij het testen, ik zit eraan te denken om deze monitor te kopen maar het niet onderstenen van gsync is wel een probleem voor mij

[Reactie gewijzigd door nonni23 op 25 juli 2024 08:04]

Hoi nonni23,
ik heb momenteel de msi gtx 1060 6gb.
nog even wachten tot september dan komt nvidia hopelijk met de 3000 serie, dan zulleen we die is upgrade.
Ik zal het vandeweek ook is testen als ik het scherm binnenkrijg (normaal vandaag).
Heb nu ook wel dezelfde grafische kaart.
Bij jou wel of geen succes met g-sync ingeschakeld?
Goede review, ik heb het scherm ook besteld! :+
:) veel plezier ermee, je zal er geen spijt van krijgen.
Leuke review. Ik twijfel alleen nog over de kromming. Games en films zullen geen issue zijn. Maar vind je de kromming niet storend bij office gebruik zoals Word of Excel?
Bedankt! Persoonlijk vind ik de kromming erg prettig, ik had hier vooraf ook wel mijn twijfels over. Nou moet ik je wel zeggen dat ik weinig gebruik maak van word en excel omdat ik meer games speels. Voor websites kijkt het overigens erg goed.
Ik heb deze monitor net gekocht en ik krijg wat zwarte lockups met csgo en andere games ook krijg ik witte strepen en witte mini flitsen als ik 10bit optie freesync en 165hz doe, icm gtx 1070. Ik zal morgen testen zonder freesync kijken hoe dat gaat als ik nogsteeds "artifacts" krijg dan gaat de monitor helaas terug..

Ook die dure displayport 1.4 gekocht voor 20euro... icm oude 1440p monitor werkt het wel gwn prima en gpu is nog heel gezond dus het is echt het scherm, wat heel jammer is aangezien het goede bang for the buck is.
vervelend zeg! ik krijg ook zwarte lockups maar geen witte.
Heb je g-sync aangezet in je nvidia control panel?
wellicht als je het uit zet dat de monitor werkt naar behoren, anders zou ik hem zeker omruilen.
Hoop dat deze link opend uitleggen is iet wat lastig, de witte strepen die u ziet zie ik bvb ook in n potje csgo van 40 minuten... yikes.

Ja Gsync is correct geactiveerd, heb tevens ook gelijk gekalibreerd en filmware geupdated.

Ik merk trouwens ook dat de monitor af en toe automatisch van 10 naar 8bit gaat, vraag me niet waarom i have no clue.

En dan te bedenken dat ik niet mee wou doe aan de IPS loterij en geen zware backlight bleeding wou en toch voor n VA gegaan...

Hierbij het voorbeeld filmpje van een van mijn problemen (wel het ergste probleem dat ik heb atm)

Edit* heb ook freesync op 80 tot 165 gezet via CRU, werkte ok in witcher maar mn fps kwam daar niet hoger dan 60-70, aantal keer witte streep ontdekt maar niet zo erg als in het filmpje, andere users zeggen dat deze methode werkt voor een paar dagen en dat de monitor het weer vergeet, dus moet je de setting weer invoeren, freesync aan uit aan doen. Klinkt als veel werk als deze methode niet werkt.. en het lost het niet eens 100% op.

[Reactie gewijzigd door aleksandr op 25 juli 2024 08:04]

ja dat ziet er niet best uit. Het is natuurlijk geen g-sync monitor, dus als hij normaal werkt zonder g-sync doet hij wat dell belooft. moet zeggen, ik heb het zelf uitgezet en alles werkt nu prima en ziet er erg goed uit zelfs.

zit alleen te wachten op de rtx 3080 :D , ben benieuwd wat hij dan doet.

[Reactie gewijzigd door sn3lders op 25 juli 2024 08:04]

Juist, was ook niet de main reason dat ik hem kocht, (race games: groot scherm nice, en 165 voor csgo) alleen als het voor zoveel mensen feilloos werkt en bij mij net niet dan word ik wel "pissed"

Maargoed de rest van de monitor is echt awesome, minder scherp dan mijn 25 1440p scherm maar krijg er genoeg voor terug.

Ik zou bijna een 5700xt kopen, maar met mijn geluk.. toch maar niet ;) ik wacht wel op de 3070, als die onder de 500 komt..
je kan proberen om hem om te ruilen voor dezelfde monitor en kijken of je dan nog steeds dezelfde problemen ervaart. ik ben dan wel benieuwd naar de uitkomst.
Even een kleine update, heb freesync uitgeschakeld, gereboot, en lichte witte streepjes in beeld zoals in video, toen driver update gedaan voor gpu, potje csgo gespeeld en 0 problemen. Ik wacht het 3-4 dagen af en dan zeker terugsturen als de strepen magisch weer terug komen (dat is wat mensen ook zeiden, problemen komen na een paar dagen rustig terug.. )
Wat vind jij van de backlight bleed? Voor mij toch wel opvallend aanwezig namelijk.
Daar geen last van gelukkig, merk wel dat even het scherm omlaag en omhoog doen ervoor zorgt dat het beeld word verstoord of even een restart krijgt, dag 2 van geen problemen bij Freesync uit 164hz 8bit rgb. 10bit rgb zorgt voor witte strepen.

Mischien omruilen?
Ja zou hem zeker omruilen, die witte strepen is echt niet ok.
Heb hetzelfde scherm en ondervind geen problemen met gsync icm een rtx2070s.
Ooh beter!! Ik ben nog aan het wachten op de rtx 3080, hopelijk werkt het dan bij mij ook :)
Interessante review!
Misschien wat laat maar ik vroeg me af of je me kan vertellen of deze monitor last van ghosting heeft?
Ik heb zelf momenteel een VA paneel en die ghost echt verschrikkelijk.... deze monitor lijkt op papier een mooie upgrade maar ik twijfel een beetje door het VA paneel