Sony KD-55X7055 Zwart Review
30 april 2020, laatste update op 30 april 2020, 672 views
Rapporteer
Mooie tv met strak beeld! Aanwinst voor iedere woonkamer. Prima geluid en Netflix kijken met zoveel kleur is een genot!
Pluspunten
- Strak 4K Beeld
- Netflix direct beschikbaar met knop op afstandsbediening
- Goed geluid
Minpunten
- Stroomkabel niet afneembaar
- Pootjes zijn vrij diep, nemen veel ruimte in
- 4K uitzendingen voor reguliere tv nog minimaal
Unboxing:
Enkele weken geleden deze Sony 4K TV ontvangen. Het installeren ging simpel, wel is het aan te raden dit met 2 personen te doen (55” is toch best groot…) Ook het aansluiten was geen probleem. Het is een prachtige tv om zowel neer te zetten als op te hangen. De rand van het scherm is minimaal en ook de pootjes zijn dun, dit geeft de tv een elegante uitstraling.
Zelf heb ik ervoor gekozen om hem op te hangen en heb dus toch maar een draai en kantelbare tv-beugel besteld. Dit is voor onze woonkamer situatie ideaal, zo hebben we namelijk overdag minder last van lichtinval (Zie foto 3).
Klein nadeeltje is de voedingskabel, die “vast” in de TV zit. Hierdoor is deze niet eenvoudig te verlengen en zul je een stekkerdoos o.i.d. moeten gebruiken mocht de kabel te kort zijn als je de TV aan de muur hangt.TV Kijken
Zelf ben ik in het bezit van een Ziggo Next mediabox. Na deze ingesteld te hebben op 4K, wordt het meeste beeld weergegeven in de 4K-resolutie. Het verschil met HD is echter nauwelijks te merken omdat de meeste uitzendingen nog niet in 4K zijn. Netflix kijken via de Ziggo next box leverde een paar kleine “hickups” op, de tv springt dan erg vaak heen en weer omdat ie lijkt te zoeken naar signaal, dus daarom maar overgestapt naar de Netflix app op de tv. Via de grote knoppen op de afstandsbediening navigeer je hier eenvoudig naartoe. Hier merk je dan ook het grote verschil qua beeldkwaliteit.
Om Netflix in 4K te kijken heb je wel een Ultra-HD abonnement nodig. Na deze te hebben afgesloten en een serie in 4K te hebben opgezocht, is het verschil goed te merken. Kleuren zijn prachtig en donkere/zwarte kleuren zijn ook écht zwart.
Ook series in normale HD kwaliteit zijn er echt stukken beter uit omdat Sony maakt gebruikt van 4K X-Reality™ PRO techniek. Hiermee worden beelden opgeschaald naar bijna 4K Kwaliteit. Zelf hebben we een fantasy serie gekeken (the Shannara Chronicles) en de kleuren in de natuur van deze serie zien er echt adembenemend uit.Geluid
Ook over het geluid van deze TV ben ik enorm te spreken. Sony maakt gebruik van de zogenaamde ClearAudio+ techniek. De luidsprekers aan de onderkant van de TV houden rekening met de omgeving en het geluid past zich hierop aan. Het zorgt voor een zeer helder geluid dat vanaf elke kijkpositie goed binnenkomt.Tot slot
Ik vind zelf de prijs/kwaliteit verhouding voor deze TV meer dan voldoende. Door de 4K X-Reality™ PRO techniek zijn veel series op Netflix een lust voor het oog. Het geluid is daarnaast ook helemaal prima en dit tezamen zorgt voor veel kijkplezier.