U.S. Robotics USR805461 MAXg Review
Deze router is bijzonder.
Voor deze prijs verwacht je niet veel, maar het tegendeel is waar.
Voor rond de 70 euro heb je een router met USB poort, zeer goed bereik, hoge snelheid en... een bijzonder gebruiksvriendelijke duidelijke configuratie-interface.
Ik was verrast. Heb het configuratiescherm van Linksys, Sitecom (2 vers. routers waaronder hun nieuwste MiMoXR), Asus en FujitsuSiemens gezien, geen enkele kan tippen aan de eenvoud en helderheid van deze US Robotics.
Als je inlogt krijg je direct de status van de verbinding te zien met de pc's, internet en als er een gedeelde printer op 1 van de pc's staat zie je dit direct op de statuspagina. Natuurlijk zie het ook direct als je de printer op de USBpoort van de router zet.
Het instellen gaat verbluffend simpel en snel. Na enkele minuten is je router ingesteld met WPA2 beveiliging, een paswoord en een MACfilter lijst. uPNP heb je zo aangezet zodat je niet zoveel aan portforwarding hoeft te doen. SSID kan je ook simpel uitzetten, je hoeft niet te zoeken naar deze dingen.
Bovendien, elke instelling wordt na het klikken op Toepassen gelijk ingesteld, de router hoeft niet te herstarten!
Ik kan iedereen deze router van harte aanraden.
Btw, de router maakt mogelijk...
Pluspunten
- Ongelooflijk gebruiksvriendelijke interface
- razendsnelle interface herstarts niet nodig
- Zeer goed bereik
- USBprintpoort!
- iets hogere snelheid dan normale 11g routers
Minpunten
- Na de firmware upgrade verdween de optie om uPNP aan/uit te vinken
Deze router is bijzonder.
Voor deze prijs verwacht je niet veel, maar het tegendeel is waar.
Ik kan iedereen deze router van harte aanraden.
Btw, de router maakt mogelijk gebruik van Afterburner om de bandbreedte effectiever te gebruiken, resultaat is een iets hogere snelheid dan normale 11g routers. Dit is niet te vergelijken met pre-N routers die MIMO gebruiken, daar is het snelheidsverschil een stuk groter (maar of het het geld ook waard is..)
Wat mij betreft de beste router voor de meeste consumenten!
Werkt ook met MacOS X en Linux.