Logitech MX518 (2019) Review

21 maart 2020, laatste update op 21 maart 2020, 599 views Rapporteer

Een redelijk waardig opvolger van de oude MX518, waar te veel geld voor wordt gevraagd. Om de hoge prijs te rechtvaardigen had Logitech op z'n minst de feel van de knoppen en het scrollwiel moeten verbeteren.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Ergonomie
  • Hero sensor

Minpunten

• Prijs
  • Geluid
  • Geen premium feel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na 10 jaar begon mijn oude MX518 wel wat afgekauwd te raken, dus op zoek naar een nieuwe muis. Had gezien de reviews goede hoop op de nieuwe muizen van Logitech zoals de G402 en G502. Naast het feit dat het design van die muizen je moet liggen kon ik ook maar niet wennen aan de vorm. Ik heb grote handen maar ze zijn vrij hoog, waardoor naar mijn beleving mijn pols een te grote knik moet maken.

Na verschillende modellen geprobeerd te hebben uiteindelijk toch maar 'gewoon' voor de vernieuwde versie van mijn good-old MX518 gegaan. Deze review zal zich dan ook vooral focussen op de overeenkomsten en de verschillen tussen die twee :)

Vormgeving
Daar kan ik kort over zijn: de oude en nieuwe MX518 zijn exact eender. Van het gewicht tot de plaatsing van de knoppen.

Bouwkwaliteit
Ook het nieuwe model voelt robuust aan, er is alleen wel een maar... de muisklik is anders. Waar het oude model vrij stil was klinkt het nieuwe model veel luider. Het is duidelijk dat Logitech wel andere switches heeft gebruikt. Het scrollwiel is dan wel weer stiller maar voelt minder precies. Voor het bedrag dat Logitech hiervoor vraagt hadden ze hier best wat meer aandacht aan mogen besteden.

Gebruik
Het nieuwe model heeft een nauwkeuriger sensor, maar eerlijk gezegd merk ik daar helemaal niets van. Ik game wel (weliswaar geen FPS) maar ik vond het oude model ook gewoon nauwkeurig zijn werk doen.

Software
Werkt out-of-the-box op Windows 10. Ik weet ook niet of Logitech wel aparte drivers aanbiedt, maar ik heb ze in ieder geval niet nodig gehad.

Al met al een redelijk waardig opvolger van de oude MX518, waar te veel geld voor wordt gevraagd. Om de hoge prijs te rechtvaardigen had Logitech op z'n minst de feel van de knoppen en het scrollwiel moeten verbeteren.

Heb jij ook een Logitech MX518 (2019)?