BlackBerry Key2 64GB (Qwerty) Zilver Review
10 maart 2020, laatste update op 10 maart 2020, 908 views
Rapporteer
Product gekocht
Gekocht, maar uiteindelijk teruggestuurd. In vergelijking met mijn LG G7 was de ervaring een grote teleurstelling. Op het heerlijke toetsenbord na is de telefoon geen aanrader, en daarom gaat ie terug!
Pluspunten
- Goede bouwkwaliteit
- Lekker typen op verlicht toetsenbord
- Sneltoetsen
- Ziet er strak uit
- Goede formfactor
- Kun je goed productief op wezen
Minpunten
- De multifunctionele knop kan te makkelijk ingedrukt worden
- Niet water- en stofdicht
- Bluetooth bereik is matig (met mijn momentum 3 vaak haperingen op de fiets) en bluetooth heeft geen profiles (als ik max heb gezet op een zachte speaker en switch naar mn koptelefoon krijg ik spontane oorschade)
- Bluetooth verbind lang niet automatisch met gepairde apparaten
- Scherm in de buitenlucht op een semi zonnige dag is niet fel genoeg
- Camera is barslecht
- Touchscreen registreert je aanraking net iets te lang (als je een kant op swypet en vervolgens je vinger van het scherm haalt en terugbeweegt gaat de interface daarin mee)
- Speakers zijn om te huilen
2 van 5 sterren (Slecht)
Toen postnl mijn G7 kwijtraakte toen die op weg was naar een reparatiecentrum, besloot ik de gok te wagen en de Key2 te kopen. Online zag het ding er best gelikt uit en aangezien ik zelf nauwelijks spelletjes speel of serie kijk leek het me best een goede aankoop. Poh, wat had ik dat mis.
Om te beginnen bij de eerste avond. Ik had de telefoon ingesteld en ging richting mijn bed om een boekje te lezen onder het genot van wat jazz muziek. Ik zet de speakers aan, maar ik vind het geluid toch een beetje hard. BAM! Elke klik om het geluid zachter te zetten resulteert in een oorverdovende piep! Ik luister tegenwoordig maar geen muziek meer voor het slapengaan om die piep te voorkomen.
En dat is niet het enige wat betreft audio wat me tegenvalt van deze telefoon. Met mijn kersverse koptelefoon (Sennheiser Momentum 3.0, aanrader!) op de fiets hoefde ik maar met mijn hoofd te bewegen of de muziek begon weer te stotteren, als dat niet fijn is! Of de speaker (als je dat zo kunt noemen), zelfs mijn HP nc6120 uit 2004 klonk beter!
Dan de camera, ja...... niet best. In vergelijking met mijn G7 scoort het een dikke onvoldoende. Ik had graag foto's geüpload waarin ik beide kon vergelijken, als ik de G7 nog had :-).
Als het gaat om productiviteit is het best een prima ding, je hebt een schuifje in de zijkant van je scherm waarmee je de hub opent waarin je je afspraken kunt zien, het weer kunt volgen en je agenda kunt raadplegen, maar voor een student als ik zijn het niet perse de dingen waar ik me veel mee bezighoud.
ook de laadopties zijn best geinig, je kunt kiezen tussen de normale oplaadstand en een "boost" stand, waarin de telefoon tegelijkertijd ook in een accubesparingsmodus gaat zodat het nog sneller kan laden.
Ik wil het liefst kunnen genieten van de goede foto's die een telefoon maakt, de sublieme audio ervaring, het goede scherm en een prima accuduur. Hoewel een toetsenbord wel een leuke toevoeging was, hebben de voorgaande punten mij toch doen beslissen dat dit niet het toestel voor mij is.