Chieftec BT-04B-U3 (250W voeding) Review
7 maart 2020, laatste update op 9 maart 2020, 285 views
Rapporteer
Product gekocht
Wat een fijn kastje. Klein, goedkoop, en ziet er goed uit. Perfect voor het gebruik in interactieve installaties omdat je een slot kan leiden door de aluminium handvatten.
Pluspunten
- Brushed aluminium ziet er goed uit
- Handvatten
- Prijs/kwaliteit is top (als 250 watt volstaat)
- Portable
Minpunten
- Geen ingebouwde case fan
- Geen USB-C poort op front panel
- Past geen diepe videokaart in
Ik had een nieuwe PC nodig voor het tonen van machine learning experimenten in tentoonstellingen. Daarom is het fijn als een computer klein is, zodat vervoer als kostenpost minimaal kan blijven.
Vergelijkingen
Ik twijfelde tussen deze case en de populaire Fractal Design Node 202. Beiden hebben een inhoud van 10 liter. De Fractal kan een grotere en sterkere videokaart aan, maar kost inclusief voeding twee keer zoveel (120 euro). De Chieftec heeft voor mij een praktischer, beter vervoerbare vorm omdat het ding meer op een kubus lijkt. De aluminium handvatten maken het veel eenvoudiger om de kast met een klein slot te verankeren, iets wat diefstal verhindert.
Ik wilde eigenlijk de BT-06B kopen, maar die was niet binnen 24u te leveren. Dat model is praktisch identiek, maar heeft geen drive bay ruimte (die ik toch niet gebruik). Daardoor past er een nog hogere koeler in, ziet het front panel er nog strakker uit, en is de air flow waarschijnlijk iets beter.
Inbouw
Het metalen frame voor de drive bay is niet geheel los te schroeven. Alleen de bovenste rail kan losgemaakt worden om het inbouwen van het moederbord te vergemakkelijken.
De kabels zijn nejes gelabeld, en zijn weg te werken in de lege ruimte in het voorpaneel.
Koeling
De Chieftec wordt zonder een 12 cm case fan geleverd. Maar met een 75 watt videokaart lijkt die tot nu toe ook niet nodig. Later is die eventueel nog toe te voegen, al vraag ik me af of de fan dan niet de andere kant op blaast dan die op de videokaart. Ook zou de videokaart dan wel dicht tegen die koeler aan komen.
Er is ook ruimte voor twee 5cm fans.
Tijdens een gaming sessie werd de temperatuur van de Ryzen 5 3600 CPU (met stock koeler) 61 graden, en de temperatuur in de case 41 graden.
Geluid
De fan in de voeding is gelukkig heel stil.
Ik snap niet waarop deze case (of de BT-06B) niet populairder is. De Fractal is met voeding al snel 120 euro (al past daar wel een full size videokaart in). Als je budget zo'n 600 euro is, dan is het gek om 120 euro aan de case uit te geven. Als je genoeg hebt aan 250 watt, dan is de Chieftec een koopje.