Antec Torque
Overview
De Antec Torque is een 'kast' die niet voor iedereen bedoeld is. Je vindt hem mooi of je vindt hem verschrikkelijk. Toen ik deze kast zag dacht ik gelijk, deze moet ik hebben voor mijn nieuwe build! Zo gezegd, zo gedaan.
Het is een stevige kast, volledig gebouwd uit aluminium en weegt ongeveer 9,5kg zonder een systeem erin. Aangezien het een kast is die is gebouwd met waterkoeling in gedachte kan je jezelf voorstellen dat hij erg zwaar wordt met een compleet systeem erin.
De kast kan worden geleverd in 2 verschillende kleuren combinaties, rood/antraciet of zwart/wit. Mochten dit kleuren zijn die niet helemaal in de smaak vallen, dan is de kast heel simpel uit elkaar te halen en naar eigen wens te spuiten. Dit is wat ik uiteindelijk voor mijn eigen build heb gedaan en direct spuiten over de bestaande kleuren geeft nog steeds een goede dekking.
Met deze kast worden geen fans meegeleverd en is dus echt een what you see is what you get.
:strip_exif()/m/736421/1J9SNO32nZouHLtegn0ooxWqXneHy45Ih9u6NZ2G0mb5YjdJUW?f=620xauto)
Moederbord
Ondersteunde moederbord formaten zijn ATX, Micro-ATX, Mini-ITX en EATX (hoewel ik hiervoor geen standoff posities heb kunnen vinden). De standoffs voor ATX zijn al standaard geinstalleerd en er zijn er een paar extra meegeleverd.
Koeling
Kwa koeling kan je 6x 120mm fans kwijt. 3 gaan er aan de voorkant van de case en 3 aan de bovenkant. Hier kan je dus ook eventueel 360mm radiatoren kwijt voor waterkoeling (een AIO of custom loop is beide mogelijk).
Voeding
Voor de voeding heb je redelijk wat ruimte in de kast, hij ondersteund een ATX voeding en deze mag en kan behoorlijk lang zijn. Echter zit er geen aparte voeding cover in dus kan je alle kabels goed zien.
Opslag
De opslag mogelijkheden zijn niet heel uitgebreid (persoonlijk een van de min punten). Deze kast ondersteund namelijk alleen 1x 2,5" en 1x 2,5" of 3,5". Ik begrijp wel waarom ze hiervoor hebben gekozen, deze worden namelijk aan de achterzijde van het systeem gemonteerd en hier is niet heel veel ruimte.
Over de achterkant gesproken, deze is op dezelfde manier opgebouwd als de voorzijde kwa panelen. Dit betekend dat je echt heel erg goed je best moet doen om de kabels goed weg te werken omdat deze ook is afgewerkt met een glazen paneel.
Frontpanel IO
Nu gaan we het nog even hebben over de front IO. Hier bevinden zich 2x USB 3.2 (Gen 1), aan/uit knop met een LED indicatie erin, 3,5mm audio, 3,5mm mic en USB 3.2 (Gen2) type-c.
Conslusie
Al met al is het een mooie kast, die goed stevig in elkaar zit en een goede bouw kwaliteit heeft. Wel komt hij met een stevig prijskaartje, maar ergens vind ik dat gezien de kwaliteit van de kast en het feit dat het niet een kast voor iedereen is wel gerechtvaardigd.
Video's
Ook heb ik een filmpje van deze kast gemaakt en een paar build logs.
Antec Torque Review
Build Log Part 1