Philips 55OLED804 Zwart Review

17 februari 2020, laatste update op 14 maart 2020, 4.427 views Rapporteer

Schitterend beeld, geluid redelijk.

Pluspunten

• Schitterend beeld
  • Afstandsbediening werkt goed samen met KPN kastje
  • Makkelijk te bevestigen aan muurbeugel (van Vogel, die er al was)

Minpunten

• geluid niet meer dan redelijk voor onze oren
  • geen scart dus nieuwe dvd-speler nodig

Onze 44 inch Philips TV met ambilight is 10 jaar oud en doet het nog uitstekend, maar nu we ouder zijn (ruim 70) is het lezen van de ondertiteling moeizaam. Ook kan het beeld scherper en meer contrastrijker. Dus op naar een groter en nmooier beeld. Vanwege de ophangplaats, in een nis, wil mijn echtgenote per se een ambilight. Reviews gelezen op Tweakers van Philips OLED, echt behulpzaam! Platte TV was de goedkoopste (op een reseller bij Cool Blue met slechte recensies na) en dus deze versie gekocht. De verkoper van PlatteTV beweerde dat het geluid van de versie met speakers van B&O geen beter geluid gaf, niet te geloven maar we hebben een mooie Sony set met een rits luidsprekers en dat geluid is goed en gebruiken we ook vaak (\i.c.m. cd, platenspeler en voor meer volume bij de tv. De OLEd gaat nu via een Toslink kabel en het geluid klinkt uitstekend.
Het beeld is prachtig qua kleuren, contrast en scherpte en zelfs de lelijkste beelden zijn eigenlijk nog een lust om naar te kijken, we hebben nog geen mooier beeld gezien in de afgelopen weken bij diverse familieleden en dat met de basisinstellingen! Bof dat er nog een sales-back actie was bij Philips tot begin januari (€ 200) maar recent was er een BTW-vrij actie bij Mediamarkt en dan doet Platte TV er aan mee met de prijs! Het maakte overigens maar enkele tientjes verschil.
Iets anders dan tv-kijken niet uitgeprobeerd, die ervaringen komen nog ook hier.

Heb jij ook een Philips 55OLED804 Zwart?

" Geen scart, dus nieuwe DVD speler nodig "

Als je werkelijk DVD's gaat kijken op deze TV dan doe je jezelf echt flink te kort. We zijn inmiddels 2 generaties verder! DVD > Full HD Blu Ray > UHD Blu Ray.

Heel veel oude films worden tegenwoordig ook remastered in UHD, dus ik zou eerder naar een mooie blu ray speler kijken als je graag fysieke content wilt.
Mijn idee!👍🏻
Net een nieuwe
LG ubk90 Ultra HD 4 K blu-ray op Amazon.de gekocht. Mooie stille speler en draait alles af.
Bovendien herkent Dolby Vision automatisch wat bij de Sony' s 700 en 800 ingesteld moet worden. Nou ja verder wel een basic ding zonder enige display. Wel 2 HDMI's en een optische (toslink) out. Ooh ja en 43cm breed!😃
Ennuh, de tv is een 65" LG E7 oled.

[Reactie gewijzigd door swingray op 22 juli 2024 17:19]

Hallo Greatsword,
Je hebt gelijk, slordig opgeschreven want DVD slaan we over, meteen op zoek gegaan naar Blue ray speler, Tweakers reviews gelezen naar een niet te dure speler (we luisteren meer dan kijken), dat wordt waarschijnlijk de Sony BDP-S6700 (met DLNA). Ik twijfel of het toch niet een UHD moet worden (voor de komende 10 jr? :-) , dan of de Sony UBP X800 of de LG UBK90 die Swingray prima vindt. Wordt vervolgd.

[Reactie gewijzigd door noordman op 22 juli 2024 17:19]

Een Tweaker praat over Scart ?
65+ ?
Staat toch in de review... 70+ 8)7
hallo op mijn crt tv kan geen hdmi !!
alleen maar scart of antenne op mijn 20+ jaar oude sony trinitron ! :)
Bijna 72 jr.

[Reactie gewijzigd door noordman op 22 juli 2024 17:19]