€ 72,04 bij NBB.com

TP-Link AV1200 Gigabit Powerline met stopcontact startset TL-PA8010P KIT Review

Verwijderd
4 februari 2020, laatste update op 4 februari 2020, 835 views Rapporteer

Product is makkelijk aan te sluiten, en doordat er een stopcontact in gebouwd zit hoef je deze niet op te offeren. De doorvoersnelheden liggen veel lager van 1200mbps, maximaal 240mbps. Jammer, dat is slechts 20% van wat er op de verpakking staat.

Pluspunten

• kost je geen stopcontact
  • Verbinding komt makkelijk tot stand

Minpunten

• Zeer lage doorvoersnelheid

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze adapter bij de Mediamarkt aangeschaft omdat ik op mijn kamer geen netwerkaansluiting had, en Wifi onze 500/500Mbps internet snelheid niet haalt.

Ik woon in een appartement uit 2007, dus er zou redelijk goede bekabeling in moeten zitten, en de afstanden zijn niet erg groot. Dat gezegd hebbende wist ik dat de snelheid die deze adapters krijgen nog wel eens te leiden heeft onder de afstand.

Specifiek daarom heb ik voor deze gekozen zodat ik meer dan de helft van de theoretische snelheid van 1200Mbps kan missen, en toch mijn internet maximaal kan benutten.

Na e.e.a getest te hebben had echter een maximale up/down van ongeveer 100mbps. dat is ongeveer 8% van de beloofde/theoretische 1200mbps, en viel me daarom behoorlijk tegen.

Omdat ik benieuwd was wat de adapters in de meest gunstige omstandigheden konden halen heb ik deze IN ELKAAR gestoken. Dit gaf me een doorvoer snelheid van 240mbps van de 1200, ofwel 20%.

Ik heb er in mijn usecase dus niets aan, omdat een van de primaire verkooppunten van deze apparaten niet deugt. Zonder het woord oplichting in de mond te nemen wil ik hier toch achterlaten dat ik me behoorlijk bedonderd voel.

Heb jij ook een TP-Link AV1200 Gigabit Powerline met stopcontact startset TL-PA8010P KIT?