Na een 42" plasma die al heel lang niet meer kon eindelijk geïnvesteerd in een opvolger voor de wat langere termijn. Als inspiratie voor de keuze van een apparaat gebruik ik meestal wat er in de Pricewatch populair is.
Qua techniek weet ik globaal het verschil tussen LCD en OLED en daar houdt het ongeveer op. Dit is dus geen technische review.
Ondanks de grootte voelt deze niet als overdreven groot. Ook niet met de kijkafstand van iets meer dan 3 meter. Het is wel wennen hoeveel details van de personen in beeld zichtbaar worden. Ook op de achtergrond is veel meer te zien nu. De kleuren zijn erg mooi en niet overdreven vind ik.
De remote ziet er wat gedateerd uit maar de muisfunctie werkt goed. Het toestel werkt ook met de afstandsbediening van het KPN kastje. Netflix en andere diensten gebruiken we niet, evenals de spraakassistent. Alleen wat TV en YouTube of andersom.
Er zit zelfs een stem ingebouwd die ondertitels voorleest. Die stond onbedoeld aan en daar kwamen we pas na een poosje achter omdat die heel erg overeen kwam met de voice-over van het TV programma.
Airplay werkt prima om foto's van de telefoon te tonen, maar filmpjes gaan niet altijd heel soepel.
De Chromecast is niet meer nodig voor YouTube vanaf de Android tablet omdat de TV nu als doel naar voren komt onder het Cast icoon.
De bevestiging aan de muur is gedaan met een Vogels 3305 vaste beugel.
De dunne randen om het scherm zijn zeer fraai. Het scherm zelf is nog dunner dan een telefoon en dat maakt een zorgelijk kwetsbare indruk.
Het geluid is goed genoeg maar niet meer dan dat. Er zit redelijk wat laag in. Met de voet er onder zou het beter moeten zijn.