Xerox WorkCentre 6015V/B Review

Anoniem: 1327642
20 januari 2020, laatste update op 20 januari 2020, 154 views Product gekocht

Xerox WorkCentre 6015V/B

Printer werkt prima. Maar ik raad u een Xerox af! Nu de update van MacOSCatalina wordt er door Xerox geen software meer geboden op deze printer. Kortom een goed werkende printer, is niet meer onbruikbaar omdat xerox heeft besloten deze niet te ondersteunen en bepaald wanneer hetproduct nietmeer bruikbaar is.

Pluspunten

• Makkelijk in gebruik
  • Meerdere functie

Minpunten

• Draadloos werkt niet

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Printer werkt prima. Maar ik kan iedereen oprecht een Xerox printer afraden! Nu de update van MacOS Catalina wordt er door Xerox geen software meer geboden op deze printer. Kortom een goed werkende printer, is uit het niets onbruikbaar omdat xerox heeft besloten deze niet meer te ondersteunen..

Ik kreeg de volgende reactie van xerox:
Ik snap dat het geen fijn bericht is. De 6015 wordt bij ons al een tijd niet meer verkocht en dan houden op een gegeven moment ook de updates op. Wij zien aan de download activiteiten dat veruit het merendeel van de verkochte printers niet meer in gebruik is (op basis van de downloads van vorige updates).

De MacOS downgraden naar de vorige versie is helaas de enige optie om de 6015 te blijven gebruiken. Ik hoop dat dat lukt.

Met andere woorden: Jouw probleem en succes ermee! Waardeloos dat een bedrijf bepaald wanneer het product niet meer bruikbaar is.
Daarbij moest ik een bericht via facebook sturen om uberhaupt contact met hun te krijgen. Ook super slecht dat er geen oplossing wordt geboden!

Heb jij ook een Xerox WorkCentre 6015V/B?

Ik snap je frustratie over de ondersteuning, maar als je in de pricewatch kijkt, zie je dat er voor deze printer sinds mei 2015 geen prijzen meer bekend zijn. het is dus overduidelijk geen courant model meer.
De printer wordt dus al bijna 5 jaar niet meer geleverd door Xerox zelf.
Hoe lang verwacht je dat een leverancier een end-of-life product blijft ondersteunen?
Dit zal bij HP of Canon weinig anders zijn lijkt mij.
Anoniem: 1327642 20 januari 2020 14:33
Als ik een printer van een paar honderd euro koop in 2015.
Mag ik er dus niet vanuit gaan dat langer mee kan dan 4-5 jaar?
Inmiddels overgestapt op HP. Deze kan via kabel altijd op elke pc blijven printen.

Daarbij veel service gerichter en beter bereikbaar. Ik blijf erbij: ik raad xerox af.
Als de printer uit de handel wordt genomen in datzelfde jaar (en zoiets staat meestal wel op de website van de leverancier) kun je er inderdaad van uit gaan dat het support na een jaar of 5 zal stoppen.

Ik snap je frustratie heel goed en het is zeker niet onterecht, maar als ik een investering doe van enkele honderden euro's wil ik zeker weten dat het apparaat minimaal 5 jaar ondersteund zal blijven worden, bij voorkeur langer.
Iets te veel ge-edit denk ik...
"Kortom een goed werkende printer, is niet meer onbruikbaar omdat "
Ik denk dat je blij moet zijn dat hij het weer doet ;)

Ik heb jaren geleden mijn semi-proffesionele Xerox 6505 voortijdig vervangen door een HP Officejet Pro X476dw.
Mijn frustratie was de wel kwaliteit.
Maar de HP gaf na 2 jaar al zulke vlekken dat die ook al is afgeschreven ... (De garantie was een belachelijke 1 jaar.)
Ik hoop dat jij meer geluk hebt.