Sharkoon Skiller SGK5 (Qwerty US) Review

15 januari 2020, laatste update op 15 januari 2020, 869 views Rapporteer

Tijdens het uitpakken was ik al direct positief verrast door het gewicht en de bouwkwaliteit. Pootjes kunnen veel gewicht dragen. Het toetsenbord is overzichtelijk en logisch ingericht waardoor het gebruik erg intuïtief is. Goede reactietijd en een fijn "typ-gevoel". Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding, ik zou het toetsenbord zeker aanraden.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Goede kwaliteit
  • Intuïtieve indeling
  • Makkelijk te gebruiken software
  • Aanpasbare verlichting
  • Magnetische polssteun is ideaal
  • Mooi design

Minpunten

• Kleine beschadiging op de polssteun

Eind vorige week heb ik dit toetsenbord mogen ontvangen. Wat me direct positief verraste was het gewicht van het toetsenbord (zelfs voor het uitpakken). Eenmaal uit de doos kon ik al direct zien dat het toetsenbord stevig is gebouwd en van goede kwaliteit is.

Het toetsenbord is erg overzichtelijk en logisch ingericht, waardoor het gebruik erg intuïtief is. De macro toetsen op het bord voelen erg prettig aan en zijn onder een hoek geplaatst waardoor je minder ver hoeft te reiken om ze te kunnen gebruiken. De multimedia toetsen zijn wat mij betreft echt een goede toevoeging. Ze zijn te gebruiken zonder een functie key erbij in te moeten drukken, en het volume is met een draaiknop te regelen.

De verlichting is zeer gemakkelijk in te stellen, vooral ook handig dat de snelheid van bijvoorbeeld de pre-installed regenboogverlichting naar wens aangepast kan worden, en dat met een tweede draaiknop de helderheid van de verlichting in te stellen is!

De usb kabel van het toetsenbord voelt eveneens stevig (braided), en is lang genoeg om op een goede manier over een groot bureau naar de tower door te trekken. Ook het klittenband wat aan de kabel van het toetsenbord vastzit is erg handig om de rest van de kabel op een nette manier op te rollen en/of weg te werken. Ook de polssteun is ideaal! Ik heb nog nooit eerder gezien dat een toetsenbord met een magnetische polssteun wordt geleverd, en het is echt een uitkomst. Als je even de ruimte nodig hebt haal je 'm er zo af. Ook heeft het toetsenbord pootjes op de achterkant waardoor je 'm wat schuiner neer kunt zetten, maar voor mij persoonlijk is dat niet nodig doordat er al een kleine helling in het toetsenbord zelf zit. De pootjes voelen echter zeer stevig aan, en voor zover ik het heb geprobeerd kunnen ze vrij veel gewicht hebben.

Overall is het design top. Overzichtelijk, strak, intuïtief, maar ook stoer. Naar mijn idee was de verpakking waarin het toetsenbord wordt geleverd ook voldoende bescherming, echter vond ik na het openen van de verpakking een aantal beschadigingen op het nieuwe toetsenbord: krasjes op de rechter Alt-toets (waar de verlichting van het toetsenbord daardoor dus ook een beetje doorheen schijnt), en een aantal vrij diepe krassen rechts onder het logo in de polssteun. Voor mij doet dit niet af aan hoe het toetsenbord werkt, en ik ga er van uit dat dit niet bij elk bord zo zal zijn.

Verder typt het toetsenbord heerlijk. Het was in het begin een beetje wennen ten opzichte van mijn oude toetsenbord, maar ik ben persoonlijk erg fan. Ook voor tijdens het gamen. De reactietijd is zeer goed en het "typ-gevoel" is fijn (niet te hard en niet te zacht).

Al met al, dit is een geweldig toetsenbord wat betreft de prijs-kwaliteit verhouding. Dit is een super product van Sharkoon en ik zou het zeker aanbevelen. Vooral als je niet per se op zoek bent naar een mechanisch toetsenbord, maar toch een solid gaming-toetsenbord met fijne macroknoppen en leuke, aanpasbare lichtjes wil hebben. :-)

Heb jij ook een Sharkoon Skiller SGK5 (Qwerty US)?