MSI B450 Gaming Plus Review
Prima moederbord. Tegenhanger van dit moederbord is de Tomahawk MAX. Reden waarom ik voor de Gaming Plus ben gegaan is dat dit moederbord een extra USB- A poort heeft (voor mijn gaming gear). De Tomahawk MAX heeft een USB-C (die heb ik niet nodig).
Pluspunten
Een nvme schroefje! Genoeg USB-A poorten Gaming zonder RGB praktijken
Minpunten
Muis in bios is langzaam
Voor mijn nieuwe PC heb ik uiteindelijk gekozen voor een Ryzen build. Voor de Ryzen 3600 valt al snel de keuze op de MSI B450 Tomahawk MAX en de MSI B450 Gaming Plus (ik had geen zin in bios update gedoe). Uiteindelijk heb ik gekozen voor de MSI B450 Gaming Plus om de volgende redenen:
- één extra USB-A vergeleken met de Tomahawk MAX | Dit heb ik nodig om al mijn gear te connecten en dan heeft de USB-C geen zin (Tomahawk MAX).
- De prijs; op het moment van aanschaf, heb ik dit moederbord voor 90 euro kunnen aanschaffen.
Daarnaast doet het moederbord alles wat het moet doen, ik ben (nog) niet tegen dingen aangelopen waar ik me aan stoor.
Update: De muis in de bios is ontiegelijk langzaam, niet bruikbaar.
PC SETUP:
Update: De muis in de bios is ontiegelijk langzaam, niet bruikbaar.
PC SETUP:
| # | Category | Product | Prijs | Subtotaal |
| 1 | Processors | AMD Ryzen 5 3600 Boxed | € 195,05 | € 195,05 |
| 1 | Moederborden | MSI B450 Gaming Plus | € 108,- | € 108,- |
| 1 | Videokaarten | MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio | € 593,- | € 593,- |
| 1 | Interne harde schijven | Seagate ST2000DM008, 2TB | € 55,90 | € 55,90 |
| 1 | Behuizingen | Cooler Master MasterBox E500L Zilver (closed) | € 44,30 | € 44,30 |
| 1 | Geheugen intern | Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16 | € 64,90 | € 64,90 |
| 1 | Voedingen | Gigabyte B700H | € 49,- | € 49,- |
| 1 | Solid state drives | Intel 660p 1TB | € 100,- | € 100,- |