XPG SX8200 Pro 2TB Review

21 november 2019, laatste update op 29 november 2019, 765 views Rapporteer

Heb deze drive een paar dagen in gebruik en hij bevalt uitstekend.
Hij haalt netjes de aangegeven snelheden van 3500 lezen en 2900 schrijven. In de praktijk zijn de IOPS vaak de bottleneck bij dagelijks gebruik en ook hier presteert de drive prima.
Zeker voor deze prijs een echte aanrader.

Pluspunten

• snel
  • gunstige prijs
  • haalt de geadverteerde snelheden

Minpunten

• meegeleverde "heatsink" is meer een soort alu sticker.

Na een paar weken nog even een update. Ook bij normaal gebruik presteert de drive erg goed. Nu fully loaded en in een "dagelijks gebruik" scenario blijven de prestaties erg goed.
Om de temperatuur te testen heb ik heb 9 x de 16GB seqential test van Crystalmark laten doen zonder interval. Daarbij wordt hij maximaal 51 graden. Dat is wel met de heatsink van mijn moederbord.
Al met al helemaal tevreden, zeker als je de prijs vergelijkt met de duurdere samsung modellen die maar marginaal beter presteren.

Overigens is het verschil in beleving in dagelijks gebruik bij gaming etc niet enorm groot met mijn vorige sata SSD die max 500 MB/s deed aangezien single core load tijdens het laden van games etc de bottleneck blijft. Dus daar hoef je het niet per se voor te doen.
Voor veel andere storage intensieve taken is het heerlijk om zo'n snelle drive te hebben.

Heb jij ook een XPG SX8200 Pro 2TB?