Dell MSA14 Review
15 november 2019, laatste update op 15 november 2019, 466 views
Rapporteer
Product gekocht
Stevige arm. Hij lijkt een beetje stug maar ik heb geen ervaring met andere armen.
Helaas niet geschikt voor zware monitoren, een van 10 kg was weliswaar net over de specs, maar trok hij écht niet dus ik zou ook niet een van 9 kg er op zetten.
Minpunten
- Niet geschikt voor zware monitoren
Ik heb deze arm 2 jaar gebruikt met een Dell S2417DG. Met deze monitor beviel de arm prima, al had ik het idee dat hij iets soepeler had mogen bewegen. Ik heb echter geen idee of dit bij andere armen beter is.
De arm is voorzien van Dell's inhaaksysteem. Ondersteunde monitoren kun je er zo ophangen en met één duimschroef vastzetten. Voor monitoren die dat systeem niet hebben (waaronder ook de S2417DG) zit er een metalen plaatje bij wat je achterop de monitor kan schroeven zodat hij er wel op kan.
Na upgraden naar een Acer Z35P heb ik geprobeerd of de arm deze monitor ook kon houden, maar helaas lukt dat echt niet. Dit scherm is, inclusief adapterplaatje, zo'n 9,9 kg volgens mijn eigen weging. Dat is net over de specificaties van deze arm, maar ik had eigenlijk verwacht dat de arm wel een beetje overhead zou hebben. Er zit één punt op de arm waar je de veerkracht in kan stellen. Deze kun je verstellen om te compenseren voor het gewicht van de monitor. Daarmee lukte het uiteindelijk wel om de arm niet direct naar beneden te laten zakken, maar het volgende draaipunt direct bij de monitor zakte dan direct in elkaar. De monitor draait dan vanzelf naar beneden en opzij. Het voelde voor mij niet alsof de arm de monitor wel bijna kon hebben, dus ik heb nogal mijn twijfels bij de 9,3 kg in Dell's specificaties. Wellicht dat hij het wel haalt bij een 16:9 monitor van dit gewicht, maar een 21:9 monitor kun je naar mijn idee vergeten.
Voor lichtere monitoren echter een prima arm, vooral als je het Dell systeem kunt gebruiken. Anders zijn er denk ik wel betere armen te vinden rond dit prijspunt.