Bose Home Speaker 300 Zilver Review

14 november 2019, laatste update op 15 november 2019, 2.266 views Rapporteer

Gisteren 2 gekocht, omdat we toch eens over wilden gaan op wireless speakers.
De speaker ziet er strak uit en wordt in principe aangesloten met alleen een powercable.

Nadat de wifi installatie, eerst een firmware update. So far so good.

Helaas begon de ellende ook al snel...

Pluspunten

• Strak uitziende speaker
  • Maximum volume is helemaal prima

Minpunten

• Volumeregeling in de Bose app, werkt echt k*t
  • AUX, werkt niet icm tv -> dikke lag
  • Bluetooth ondersteund geen calls/voice
  • Software (13-nov-2019) heel buggy

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Gisteren gelijk 2 gekocht, omdat we toch eens over wilde gaan op wireless speakers.
Het uitpakken was een feestje. Niet moeilijk, leuk om te doen. Ook de installatie was niet echt moeilijk. De speaker ziet er strak uit, en wordt in principe aangesloten met alleen een powercable.

Nadat de wifi geinstalleerd was, wilde de speaker eerst gaan updaten. Prima, kom maar door met je firmware. Nadat dit voor beide speakers gedaan was, kunnen ze in je Bose profiel aangemaakt worden etc. So far so good.

Helaas begon de ellende ook al snel: :(

Volume
Afspelen vanuit Spotify werkt op zich prima, maar start je je muziek vanuit Spotify via Connect, dan kan je vanuit de Spotify app het volume wel regelen, maar, Bose heeft ook een eigen app, waarbinnen je ook o.a. volume kan regelen. Dit is 1 groot drama. Zet ik m harder, dan gaat de speaker harder. Soms veel harder, soms een klein beetje. Dit lijkt random te gebeuren. Soms lijkt het alsof ik de volume + vasthoud, want hij schiet door naar het maximum volume. Dan maar 1 klik op de - knop (in de app). Ook hier neemt de app het over, en gaat geheel zijn eigen leven leiden. De volume regeling danst op en neer, zonder dat ik ook maar iets aanraak. Kortom, heel frustrerend.
Voorbeeld: https://vimeo.com/373353228

Daarnaast is het regelen van het volume via een master volume-knop in de app te doen. Helaas blijft de app hier ook achter, want soms gaan beide speakers netjes mee, maar soms hapert 1 van de 2 en is het volume level dus niet meer gelijk.

Aux
Tv gekoppeld via de aux aansluiting, Ik heb nog niet eerder zo'n grote lag meegemaakt. De AUX is dus ook niet te gebruiken icm beeld... :/

Bluetooth
Leuke toevoeging, maar alleen als je van plan bent om het te gebruiken om muziek af te spelen. Het was leuk/handig geweest als ik ook telefoongesprekken had kunnen doen ermee. Er zitten immers microfoons in de speakers toch?

Multiroom
Het groeperen van speakers doe je binnen de Bose app. Dat is op zich niet moeiljk. Het zou echter wel heel fijn zijn, als ze ook daadwerkelijk gekoppeld zouden blijven. Helaas, zo nu en dan, als je de app opstart, zijn ze ineens niet meer gegroupeerd, en speelt de muziek dus ook af, over slechts 1 speaker. En dat is nou net niet waar ik ze voor gekocht heb. Zucht.

Wat ik ook niet van tevoren wist, maar wel had verwacht, is dat ze, eenmaal gegroupeerd, een stereo geluid zouden produceren. Kennelijk kan de Bose dat niet. Overigens staat dat wel op de Bose site, maar niet echt duidelijk. En voor zo'n prijskaartje, mag je toch wel stereo verwachten dacht ik zo :?

Voice assistent
Die heb ik niet eens meer uitgeprobeerd, ze zijn terug in de doos gegaan, en zijn inmiddels terug gebracht en omgeruild voor een Sonos setje.

Update: De Sonos One’s zijn inmiddels in huis, en zijn aangesloten. Wat een gemak!! Dit werkt echt zo veel beter en intuïtiever dan de Bose! Inmiddels kan ik zeggen dat ik hier geen spijt van heb. Wat een systeem! :9

Heb jij ook een Bose Home Speaker 300 Zilver?