Xiaomi Mi 9T 128GB Blauw Review

ByteMe_
26 november 2019, laatste update op 26 november 2019, 6.274 views Product gekocht

Xiaomi Mi 9T 128GB Blauw

De zoektocht naar een smartphone met zowel een goede accu als een goede camera voor een leuke prijs duurde even, maar hij is er! In het midden segment is dit een topper met eigenlijk zo goed als geen nadelen.

Pluspunten

• Accu (wanneer software goed meewerkt)
  • Geweldig contrast dankzij OLED scherm
  • Camera kwaliteit
  • Mogelijkheden met 3 camera's
  • Groot en helder scherm
  • Prestaties super
  • Popup camera geinige gadget

Minpunten

• Frontcamera leuke gimmick, maar kwetsbaar punt
  • Software zorgt voor accu drain
  • On screen vingerafdrukscanner niet ideaal
  • Geen SD slot
  • Wide-angle functie stelt teleur

Ik heb afgelopen jaren diverse smartphones gehad en ik was uitermate tevreden over mijn Honor 8, enkel had dit toestel net als vele oudere smartphones een achilleshiel: de accu. Elke keer weer heb ik momenten waarop ik even op mijn telefoon aan het einde van de dag wat wil doen: browsen, een foto maken of wat anders. En dan zie je weer die 25% staan en kan je natuurlijk niet even aan een kabel hangen. Van binnen vloek je dan weer voor de zoveelste keer. Nu heb ik een ander toestel waarbij juist de accu perfect is. Maar qua techniek oninteressant. Dus ik heb af en toe wat rond lopen snuffelen naar een leuk toestel voor een goede prijs.

Onlangs kreeg ik de melding dat ik mijn abonnement weer mocht verlengen. Hoewel ik niet iemand ben die elke 2 jaar een nieuw toestel wilt hebben, vond ik het dat het dit keer wel moest, de Honor 8 viel steeds te snel uit en met een nieuwe accu zou het na een jaar weer het exact zelfde verhaal worden (heb ik al eerder gehad met twee Samsung S3 toestellen). In eerste instantie leek de Samsung A50 wat, maar toch voelde het de upgrade niet waard, gezien mijn Honor 8 technisch kon tippen aan deze en ik had nog niet iets van 'wauw'. Toen las ik meer over dit toestel en aangezien ik al vaker de Huawei/Honor kant ben gegaan en niet geheel ontevreden was, leek me het best interessant. Ook vanwege de lovende reviews.

^Top

In de algemene zin heeft het toestel goede specificaties en zou het toestel voor de gemiddelde gebruiker zeer goed en snel moeten werken. Daarbij maakt het toestel ook gebruik van Gorilla 5 glas.

^Top

Op het werk gebruiken wij Xiaomi telefoons (Mi A1), de doosjes en inhoud verschillen eigenlijk weinig.

De inhoud:

- De telefoon
- Kabel lader
- Adapter lader
- Beschermcover

Er is dus niet veel te vinden in de verpakking, maar het gaat mij dan ook maar om 1 ding: de telefoon. Ik heb nog nooit een handleiding gelezen of oordopjes gebruikt.

^Top

Het design is een van de redenen waarom ik voor deze telefoon heb gekozen. Je hebt de telefoon in 3 standaard kleuren: zwart, blauw en rood. Met name blauw (glacier) en rood vallen op vanwege effecten als je deze in het zonlicht houdt.

Wat ook een flink voordeel is in dit design, is het gebruik van een mechanische popup selfie camera waardoor je geen last meer hebt van een notch. Ideaal voor diegenen die zich er mateloos aan ergeren. DIt geeft overigens wel een uitdaging wat betreft kwetsbaarheid: bij vallen of stoten zou het wellicht beschadigd kunnen worden, dit heb je uiteraard weer niet met een notch.

Wanneer je gaat kijken naar de bouwkwaliteit heeft dit toestel een dikke plus. Het glas op de achterkant in combinatie met de solide randen en strakke overgang naar het scherm laten dit toestel erg premium eruit zien. Als je niet bekend bent met het toestel en je zou zeggen dat hij 200 euro meer zou kosten, zou je dat ook geloven. Omdat de achterkant van glas is, geeft dit wel weer de bekende nadelen: je hebt snel last van vingerafdrukken en het voelt glad aan. Hierdoor belandt het al weer snel in een hoesje. Want laat je de telefoon vallen dan is de kans natuurlijk aanwezig dat je achterkant met barsten hebt.

^Top

Het toestel heeft een mooi, groot OLED display welke de nodige zwartwaardes en sterk contrast kan produceren op een hoge Full HD+ resolutie. Met bijna 6.4" heb je zat ruimte om te spelen. Omdat het body-screen ratio erg hoog ligt, heb je gelukkig geen tablet aan je oor hangen en past het nog steeds in je broekzak.

De trend van smartphones met volledige beeldgebruik geven een flink voordeel qua ruimte.

(vlnr: 9T, Honor 8, Tab A)

Helderheid is vaak een ding bij goedkopere smartphones. Vaak zie je dat de meesten een maximale helderheid hebben die ligt rond 400-500 nits. Dat is prima, maar wanneer je een telefoon in fel zonlicht gebruikt krijg je al erg snel te maken met moeilijk afleesbare schermen. Wanneer je naar bovenstaande foto kijkt, zie je dat de 9t ruimschoots boven de rest uisteekt. Dat is ook niet gek, het toestel kan maar liefst tot 700nits komen. In deze prijsreeks zul je dat niet veel gaan tegenkomen. Hierdoor is het scherm in zowel situaties met fel licht als in donkere momenten te gebruiken. Dankzij het OLED scherm kan je het scherm goed donker laten worden

(vlnr: 9T, Honor 8, Tab A)

Het is duidelijk dat de OLED (niet onverwacht) flink wat voordeel heeft wanneer je films en series gaat kijken, geen oplichtende achtergronden maar scherpe beelden met een sterk contrast. De Tab A gaat hier hard onderuit met het oplichtende scherm, zeker in een verre kijkhoek. De Honor doet het goed. Hierdoor kan je ook zeer goed uit de voeten met HDR content:

(Links: 9T, rechts: Honor 8 )

(vlnr: Honor 8, Tab A, 9T)

De kleuren ogen aanwezig en dankzij het hoge contrast mis je geen details in donkere gedeeltes.

De kleuren worden als volgt gepresenteerd:

(vlnr: 9T, Honor 8, Tab A)

De kleurechtheid gaat redelijk goed op, omdat het een OLED scherm betreft krijg je een flink contrast, de kleuren worden wel wat geboost (zoals je bijvoorbeeld ook bij Samsung telefoons ziet met AMOLED), dit kan je ook natuurlijker laten ogen door het de kleurinstelling op standaard te zetten. Maar dat is natuurlijk een eigen voorkeur. De grijswaardes wijken iets af van ideaal, net als de ideale kleurtemperatuur van wit, maar dit is niet storend, zeker als ik vergelijk met mijn oude Honor toestel waarbij de waarde ruim boven 8000 Kelvin zat (blauw dus).

^Top

Hoewel ik best tevreden was over de snelheid van mijn oude telefoon, is het natuurlijk leuk een telefoon te bezitten die nog een stukje sneller is in theorie. Omdat ik geen harde eisen had van CPU snelheid heb ik dus niet gekozen voor de Pro variant, welke nog sneller is. Hier zijn enkele benchmarks met vergelijkingen:

Benchmarks

Geekbench 5

Sling Shot Extreme

Antutu

In vergelijking met mijn Honor 8 is de mi 9t weer ruim 2x zo snel. En ga je vergelijken met andere top toestellen staat hij toch best goed. Wil je nog sneller dan is de Mi 9T Pro weer een stop hoger. DIt gaat wel ten koste weer van het verbruik: meer kracht betekent een accu die sneller leegloopt.

^Top

De camera van mijn vorige toestel was eigenlijk prima, een van de beste in de prijsreeks waar hij thuishoorde. Deze had veel mogelijkheden om leuke foto's te maken met een professionele modus. Alleen was de accu van het toestel dermate beroerd dat onder de 30% ik nog geen 1 minuuut foto's kon maken of hij liep al vast en was opeens leeg. Een toestel met goede camera en goede accu is dan natuurlijk veel leuker. De Mi 9T spreekt van grootse foto's met maar liefst 48MP en een wide angle camera. Met name de breedhoek foto's maken het erg interessant, het kan nog wel eens een uitdaging zijn om een geheel tafereel vast te leggen in een kleinere ruimte. Maar wat ik ook erg leuk vind is de mogelijkheid tot optisch zoomen, dus niet digitaal, waarbij details verloren gaan.

Je hebt in de standaard camera app genoeg mogelijkheden:

Het toestel heeft dus 3 camera's aan boord, deze maken het zoomen en de breedhoek mogelijk. Daarbij kunnen er portretfoto's gemaakt worden met een sterke bokeh.

Voorbeelden

Natuurlijk mogen voorbeelden niet ontbreken, hier een rits foto's die ik geschoten heb in diverse situaties.

Shots overdag

De foto's tonen, mede dankzij automatische HDR, een rijk beeld aan kleuren en mooie details.

Wijde shots

Hoewel wide shots meegenomen zijn in krappe situaties is het jammer om te zien dat de details niet altijd consistent zijn. In de uiterste hoeken zelfs zwak. Met fotobewerking valt nog wat te verbeteren, maar deze functie is geen hoogvlieger.

Zoom

Het optische zoomen is een leuke manier om een voorwerp makkelijk naar voren te halen, daarbij blijven details behouden. Wel is het, net als bij een normaal toestel, gevoeliger voor beweging. Zorg dus voor een stabiele ondergrond, vanwege het missen van optische stabilisatie kan een foto anders sneller bewogen zijn.

Nachtmode

Links: normaal, rechts: nachtmode

Extra lowlight plaatjes:

Ik moet zeggen dat de lowlight foto's meevallen. Daarbij kan je kiezen voor 'gewoon' of 'nacht' waarbij de nachtmode meer details toont, hier komt wel extra ruis tegenover te staan. Bij de foto's in het donker wordt het al moeilijker schieten. Het is niet de beste op dit gebied, maar foto's blijven herkenbaar. En het is zelfs mogelijk om leuke foto's te schieten met een statief in combinatie met een lange sluitertijd dankzij de professionele mode. Wat ik wel mis, is de mogelijkheid tot het opslaan van RAW bestanden. Nu zou dat met de grootte van 48MP waarschijnlijk een flinke uitdaging worden, dit zijn al best grote bestanden met 11MB, met het wegschijven zou dit best een tijd gaan duren.

Net als met mijn oude telefoon zijn er dus veel mogelijkheden en is de kwaliteit goed te noemen. Neem wel de tijd om even alle functies door te nemen. Ik moet zeggen dat ik geen wonderbaarlijke prestaties zie bij de 48M mode. Die is bedoeld om betere beelden te maken (wanneer je ze verkleind), maar toch vind ik de gewone 12MP beter.

AI mode is leuk om scenes te herkennen en de juiste instellingen te gebruiken. Toch ben ik meer zelf van de juiste instellingen kiezen wanneer het nodig is. Ik kan alleen maar zeggen: ga experimenteren, je kunt op diverse gebieden prachtige resultaten boeken.

Selfie pop-up camera
Dit is toch ook wel een van de eyecatchers van de telefoon: een heuse popup camera die zich verbergt in de behuizing en geen lelijke notch produceert.

Er komt een kek licht schouwspel tevoorschijn en de camera schuift naar boven: je kunt foto's maken. De kwaliteit is niet eens gek:

Dit systeem heeft wel een keerzijde: het is een mechanisch gevoelig onderdeel wat kan beschadigen bij onhandig gebruik. Daarom zit er een beveiliging ingebouwd om de camera snel in te laten schuiven bij een val. Even hard met je telefoon ondersteboven naar beneden zwaaien demonstreert dit goed: de camera vlucht snel in de behuizing. Ik betwijfel of dit snel genoeg is bij hardere klappen, maar ik probeer het maar niet uit. Het is grappig gemaakt, maar voora fijn voor de mensen die niet van notches houden. Ik gebruik zelden selfie camera's, maar ik zal het wel zo af en toe eens op laten komen om mensen te verrassen.

Video

Deze telefoon heeft de mogelijkheid om 4K te filmen. Klinkt leuk, maar in de realiteit is het gewoon onzinnig: de kwaliteit van de Full HD is prima en bovendien lopen de beelden vloeiender door het schieten in 60FPS, 4K doet de helft. Daarbij blijft 4K zware materie en neemt het veel ruimte in beslag. Voor de dagelijkse uitjes lekker bij Full HD blijven dus.

Slow-motion

Een populaire functie die je tegenwoordig veelvoudig terug ziet komen bij telefoons is de slowmotion. Hierbij film je bijvoorbeeld een vogel die aan komt vliegen in zeer traag tempo waardoor het een vet effect geeft. Doordat de telefoon maar liefst 960fps kan schieten valt het effect extra goed op, je kunt met gemak wat extra drama creeren. Een leuke functie om mee te experimenteren, hoewel je bij 960 fps niet flexibel kutn bepalen wanneer de slowmotion moet beginnen zoals bij 240fps.

^Top

Wanneer ik luister naar het geluid wat afgespeeld wordt van een video klinkt met name het geluid in het hogere gebied erg goed en zuiver. Ondanks dat er 1 speaker aanwezig is, ben ik er positief gestemd over. De telefoon kan ook flink hard. Wanneer er lagere geluiden worden afgespeeld op hoog volume, kan het geluid wel wat gaan vervormen.

3.5mm jack

Een 3.5mm jack is eigenlijk altijd wel meegenomen als je nog met bedrade koptelefoons luistert. Je vindt deze aan de bovenkant van het toestel.

^Top

De software is wel een dingetje geweest. Dit kwam doordat ik net te maken kreeg met de update naar MIUI 11: deze was niet erg geoptimaliseerd en had bovendien een optie om apps automatisch te starten. Hierbij werden alle apps automatisch voorgeselecteerd met als gevolg na een reboot een enorme batterydrain. Na een factory reset met ook de kennis dat deze functie bestond en hierop te hebben geanticipeerd, ging het een stuk beter qua stabiliteit en verbruik. Ik ben zelf niet een fan van het standaard MIUI uiterlijk, daarom heb ik de Nova Launcher erop gezet.

On-screen vingerafdrukscanner

Dit gedeelte was wel weer even wennen voor mij: het scherm unlocken aan de voorkant in plaats van de achterkant. Dit geeft weer wat extra uitdagingen: bij een scanner op de achterkant moet je vooral een schone vinger hebben om het toestel te unlocken. Omdat ik gebruik maak van een screenprotector en je sowieso al sneller vieze vlekken op een scherm hebt, gaat het wat trager. Ben je bijvoorbeeld even bezig geweest met klussen, het eten klaar maken of wat voor activiteit dan ook waarbij je vingers viezer zijn, dan ben je wel even bezig het toestel te unlocken. Want je bent met zowel je vingers als je scherm bezig schoon te maken. Dit zal meer een functie zijn die meer toestellen bij andere merken. Het is dus nog niet ideaal. Verder is het natuurlijk wel een fijne optie bij bankierzaken en andere apps waar je extra beveiliging wilt.

Mortal Kombat

Mario Kart

Asphalt 9

Call of Duty

Wanneer je gaat kijken naar gaming in het middensegment van smartphones, is dit wellicht niet de beste keuze op papier. In realiteit doet het toestel het best goed. Je hebt een groot scherm met mooie kleuren en de FPS zijn bij meeste spellen meer dan redelijk.

^Top

Thuis heb ik een mooie stabiele verbinding en dan zou ik eigenlijk weinig vertraging moeten ondervinden via de telefoon, hierbij heb ik dan ook een speedtest uitgevoerd over mijn 50mbit verbinding:

Zoals verwacht een mooi resultaat. Ik heb net als mijn andere apparatuur een goede verbinding. De upload is wel beter dan de download (zeer waarschijnlijk door een tv die nog aanstond).

Bellen
Hoewel bellen makkelijk via Whatsapp kan over het internet, bel ik ook op de 'ouderwetse' manier. En de kwaliteit is daarbij ook gewoon goed te noemen: het geluid van de persoon aan de andere kant is gewoon duidelijk en helder.

GPS
De telefoon wordt regelmatig ingezet als navigatiesysteem, dan is nauwkeurigheid ook een belangrijk onderdeel. Om de test wat uitdagender te maken heb ik in huis een GPS test gedaan:

Een goed resultaat waardoor je ook met een navigatiesysteem een goede meting krijgt, met name bij meerdere banen.

Bluetooth
Eigenlijk nu de standaard op de meeste telefoons: blueooth. Hoewel veel mensen(ik ook) waarde hechten aan een 3.5mm jack poort, maak ik er eigenlijk nooit gebruik meer van. Met een bluetooth koptelefoon/oordopjes heb je geen gedoe met kabels en blijft de audio nog steeds goed.

Casten
Een smart apparaat kan tegenwoordig niet zonder een mogelijkheid om beelden te delen met een smart tv. En zo geldt dat ook voor de Xiaomi: je kunt makkelijk content via de 'Cast' optie delen van de telefoon. Je doet dus hetzelfde als dat je met een Chromecast zou doen. De snelheid en kwaliteit van het streamen is goed.

^Top

Een van de hoofdredenen om voor deze telefoon te kiezen is de accu: deze is ruim 4000 mah en zou volgens reviews een goede adem hebben voor dagelijks gebruik. Dat is iets wat ik zeker kon gebruiken na ervaringen met diverse toestellen die al best snel leeg waren. Enkel mijn Wiko View Plus 2 kon op accugebied mij bieden wat ik nodig had dankzij een zeer lang verbruik.

In de eerste week had ik helaas wel de nodige uitdagingen na een update: de accu ging snel leeg door een hoog verbruik op de achtergrond. Op internet bleken veel mensen hier last van te hebben. Advies: zorg dat je geen enkele app aan hebt staan bij 'autostart' en verwijder zo nu en dan apps uit het geheugen via de standaard cleaning tools van de telefoon.

Na het drain debacle was de telefoon exact zoals ik hem wilde hebben: een goed verbruik zoals ik het graag wilde. Hier enkele resultaten van AccuBattery:

Met een gemiddelde SoT van 10 uur is de accuduur van de telefoon zeer goed te noemen. Wanneer ik rustig aan doe, gaat deze met gemak 2 dagen mee in gebruik. Om de levensduur batterij te sparen laad ik daarom ook tussen de 80% en 20% op, hoger zorgt voor een accu die sneller capaciteit verliest en je binnen 1-2 jaar weer een nieuwe kunt halen. Want het 'nadeel' van deze smartphone is dat je niet zomaar de accu kunt verwisselen. Maar al met al ben ik dus zeer tevreden. Ik weet nog niet wat het effect zal zijn van Android 10 wanneer de release uitkomt voor deze versie, hij is al wel op de Pro variant uitgebracht.

Het laden is ook een zeer positief punt:

Het gaat enorm snel moet ik zeggen. Bij m'n vorige telefoon ging het opladen steeds langzamers nadat de 70% gepasseerd was. Hier ben je al erg snel bij de 80% dankzij de quickcharge (had de vorige ook overigens).. Dit is dus ideaal als je haast hebt en even wilt bijladen.

Bij de capaciteit krijg ik wel een afwijking (lijkt bij veel gebruikers overigens rond de 92% te liggen) te zien. Gezien het verbruik maak ik me daar verder niet druk om.

Er zijn diverse grote namen die in het laag/midden segment met hun smartphones pronken. Je hebt eigenlijk erg veel keuze en vaak zijn het de details waarop je een telefoon uitkiest. Of het nu design, camera's of snelheid is.

pricewatch: Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 32GB opslag) Zwart
pricewatch: Nokia 7 Plus dual sim Wit
pricewatch: Motorola Moto G6 Plus Blauw
pricewatch: Huawei P20 Lite Dual Sim Zwart
pricewatch: Huawei Mate 10 Lite Zwart
pricewatch: Huawei P Smart+ Zwart
pricewatch: Xiaomi Redmi Note 5 (4GB ram) Zwart

Het zal voor veel mensen moeilijk zijn een keuze te maken. Ga je voor vooral een camera, dan is de Pixel 3a wel een van de beste. Andere telefoons doen verder niet veel onder bij elkaar, kijk goed naar ervaringen en nadelen.

^Top

Ik heb het toestel nog redelijk kort in bezit, en ik kan zeggen dat het goed bevalt. In het begin was er even wat geworstel met de software die een flinke drain gaf, maar uiteindelijk kon dit worden opgelost door diverse instellingen aan te passen zonder in de batterij spaarstand te moeten gaan. De accu gaat lekker lang mee in dagelijks gebruik.

Het OLED scherm vind ik echt een van de grootste voordelen, het bedekt bijna volledig het geheel, zonder last te hebben van een notch. De popup-camera is netjes weggewerkt aan de bovenkant (hoewel dit wel kwetsbaarder kan zijn). De resolutie is ideaal voor een mooi scherp beeld, hoewel dat nu wel de standaard is bij veel smartphones in dezelfde prijsreeks. Echter heb je in dit segment weinig toestellen die gebruik maken van een OLED paneel, wat juist zorgt voor diepe zwartwaardes en een sterk contrast met verzadigde kleuren. Mocht je een stap terug willen doen in die verzadiging dan kan je de standaard instelling gebruiken voor een natuurlijke uitstraling.

Het design is ook een flink pluspunt: je hebt geen dikke randen wat zorgt voor extra grote afmetingen waardoor je het toestel nog steeds kunt vasthouden. De bouw is daarbij solide en oogt high-end. Het toestel is wel wat zwaar, voor mij niet hinderlijk, maar wel iets om rekening mee te houden.

Wat ik wel jammer vindt is het gemis van een SD slot. Hoewel 128GB op zich genoeg is voor mij, kan ik niet even makkelijk het kaartje eruit halen om ergens anders in te gebruiken. Dan moet er een tussenstap komen via internet, kabel of bluetooth.

+ Prachtig design
+ OLED scherm geeft prachtige beelden bij HDR content / NetFlix
+ Camera goede algemene kwaliteit
+ Camera mogelijkheden (portret, 48M, ultra wijd)
+ Genoeg schermratio om video's te kijken
+ 128GB & 6GB ram werkgeheugen voor vlotte dagelijkse taken
+ Accu (wanneer software goed meewerkt)
+ Popup camera geinige gadget

- Popup camera kan kwetsbaar zijn
- Geen SD slot
- Wide-angle functie stelt teleur
- On screen vingerafdrukscanner niet ideaal
- Software optimalisatie van MIUI 11 niet geweldig op dit moment (accu sneller leeg)

Al met al geef ik het toestel een 9/10 vanwege de uitstekende accu, het geweldige scherm en uiteraard goede cameraprestaties. Hoewel bijvoorbeeld de Samsung S9/10 net een stapje beter zou zijn qua beeldkwalitet/camera, betaal je hier minder voor en heb je een betere accu.

^Top

Heb jij ook een Xiaomi Mi 9T 128GB Blauw?

Toffe review! Zeer gedetailleerd! Heb ook +3 gegeven. Vind je de trilmotor een minpunt van dit toestel? Heb besloten voor de Mi 9T pro te gaan icm met een 1 jarig abonnement. Maar eens zien hoe Xiaomi mij bevalt! Heb nu een S8 btw 👍
Thanks, op zich heb ik geen moeite met de trilfunctie. De intensiteit kan je ook instellen. De s8 heeft wel een betere camera, maar de accu daarentegen gaat lekker lang mee. Je moet wel wennen aan de Miui als je daar nog niet mee gewerkt hebt. Maar dan kan je net als ik voor de Nova Launcher gaan.

Wel puntje van kritiek die ik (nog) niet in de review heb verwerkt: de notificatieled zit verwerkt aan de bovenkant (popup camera), lastiger dan bijvoorbeeld wanneer je een notch hebt waar de LED bij zit. Een consessie dus. De tweede optie is je scherm laten oplichten bij een bericht.
Ik gebruik nu al Nova Launcher prime op mijn s8, dus die komt ook op de Xiaomi mi 9t pro. Ja het ledje gaat gemist worden, maar geen dealbreker! Qua camera schijnt de pro variant ietsjes luxer te zijn dan de 9T. Als je de specs naast elkaar legt zou er qua camera's niet veel verschil moeten zijn. De Mi 9T krijgt volgens mij zelfs een 120 DX0 score tov 88 score van de S8 :D
”MIUI 11: deze was niet erg geoptimaliseerd en had bovendien een optie om apps automatisch te starten. Hierbij werden alle apps automatisch voorgeselecteerd met als gevolg na een reboot een enorme batterydrain.”

Vreemd. Ik heb nergens last van gehad. Update ging vlekkeloos.

Vage omchrijving ook.: 'uiteindelijk kon dit worden opgelost door diverse instellingen aan te passen' ...

[Reactie gewijzigd door sjaa21 op 22 juli 2024 14:15]

Klopt, dit stuk wordt benoemd bij het gedeelte 'Accu'. 'Autostart' zorgt voor de nodige problemen na de update als je niet van het bestaan afweet en je de telefoon reboot. Dan worden alle geinstalleerde geladen. Ik kan er nu prima mee werken en nu werkt alles naar behoren.

Op dit moment zou mijn accu gemiddeld actief 7%/h, in standby 1%/h en 1.7%/h verbruiken. Oftewel met het gemiddelde verbruik van mij 60 uur.
Awesome review! Zeer uitgebreid, goede foto's. Dikke +3. _O_
Mooie review top👍
Ik heb de Mi 9T Pro hij bevalt prima !
Hiervoor had ik de Xiaomi F1 en was daardoor al bekend met de software.
Je kan nu het opstarten van elke app. apart regelen.
De reclame kan je allemaal uitzetten.
Alles is op YouTube terug te vinden.

Maar let op een SpoilerAlert let op !
Koop een goede hoes waar hij stevig in zit.
De mijne viel en stuiterde uit de hoes.
Scherm stuk ! Vervangen kost 220€

Groet Frits183
De Spigen cover is superding, heb hem al een paar keer laten stuiteren maar gelukkig niets aan de hand.

[Reactie gewijzigd door Wood Colors op 22 juli 2024 14:15]

Goede review! Dank je wel :) Die tips over het accugebruik zijn uiterst welkom, dus daar ga ik zeker mee aan de slag.

Ik krijg mijn 9T Pro aankomende week binnen, en dat zal een verademing zijn want ik heb nu nog een Xiaomi Redmi 3 : P
Super review :) ; Daarom je er ook een welverdiende +3 voor gegeven.

Mooi op veel zaken ingegaan en zelfs opmerkelijk objectief gebleven!

Zou maar zo eens de nieuwe telefoon voor mijn vriendin kunnen worden over een tijdje :9

[Reactie gewijzigd door robbvdb op 22 juli 2024 14:15]