€ 414,69 bij CAPS

Inter-Tech IPC 3U-3416 Review

3 november 2019, laatste update op 9 maart 2020, 735 views Rapporteer

Prima product voor een oke prijs.

Update Nov 2019,
Prijs is zeer geklommen. Ik heb er nog € 392,- voor betaald.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Meegeleverde fan's
  • Aansluitmogelijkheden voorkant
  • Goeie hotswap bays

Minpunten

• Afwerking soms nalatig
  • Geen kabel voor hotswap fan PWM
  • Geen handleiding voor alle schroeven/brackets

Bijgeleverde ventilatoren enorm koelvermogen in mooie hotswap houders. Genoeg plaats in de kast voor het plaatsen van alle hardware.
Verder mooie hotswap bays.

Let op dat je een voeding koopt die erin past met de juiste form-factor.
Zelf heb ik er een be quiet! SFX L POWER 500W in kunnen zetten. Deze pas net in 3U en kan vast gemaakt worden met de 1U PSU bracket en 2 schroeven. 2de gat heb ik er zelf ingemaakt. (Zie foto's)

Voor het aansluiten van de hotswap bay backplane heb je 4x 4-pin power connectors nodig. Deze zitten niet standaard meer op elke voeding. Ik heb via cablemod.com kabels besteld waar die wel aanzitten, niet alle 4 de brackets op 1 uitgang van de voeding maar gesplit over 2 uitgangen.
Elke backplane heeft een eigen SFF-8087 uitgang.

Voor de hotswap ventilatoren is geen kabel meegeleverd, voor PWM is er een 6-pin header waar voor elke fan PWM/Tacho op aangesloten kan worden.
Meegeleverde fans zijn namelijk niet PWM. DIY een eigen kabel geknutseld die aangesloten is op het moederbord.

Er is geen handleiding meegeleverd voor de verschillende schroeven/brackets. Het is dus even goed kijken waar je wat voor kan gebruiken.

Heb jij ook een Inter-Tech IPC 3U-3416?

goed verhaal, wij hebben elkaar al eens over de voeding gesproken via DM.
Maar wat bedoel je hiermee:

Ontbreekt er een kabel? Zoja welke zou ik daarvoor kunnen bestellen? Ik ben niet zo van de DIY kabels... (niet handig genoeg voor :p )
Hi!

Inter-tech heeft geen aansluit kabel hiervoor. Ze gaan ervan uit dat je altijd wilt dat je fans full speed gaan.

Toen ik destijds contact opnam met Inter-Tech zeiden ze wellicht een kabel te hebben aan het eind van het jaar. En dat was dus in 2019. Er is, naar mijn weten, nog steeds geen kabel daarvoor uitgebracht.

De enige optie is dus zelf een DIY kabel maken van je moederbord fan header naar die 6 pin header.
Je kunt hiervoor Dupont kabels gebruiken.

Kleine toevoeging:
IntermitTech heeft een mooie video hierover. Iets andere aansluiting maar zelfde concept:

[Reactie gewijzigd door TakeMeNL op 25 juli 2024 22:03]

Dank voor je reactie!
Deze staat al even op mijn lijstje om aan te schaffen. Ik ben zo niet thuis in dergelijke hot swap behuizingen. Momenteel heb ik een home server build met 8 schijven. Deze zijn allemaal rechtstreeks aangesloten op het moederbord. Echter zijn mijn poorten op. Dit ding ondersteunt 19 schijven. Ik lees dat dit via een SAS backplane zou gaan? Heb ik hier nog iets extra nodig om deze allemaal op mijn moederbord werkende te krijgen? Speciale kabel of extra kaart? Of zit alles bij de case om onmiddellijk te beginnen?
Hoi!
Er zijn 4 losse backplanes voor elk 4 schijven (tenzij aangepast in de loop der jaren).
Elke backplane moet je aansluiten met een mini-SAS kabel.

Je kan bijvoorbeeld een mini-SAS naar 4x SATA (https://tweakers.net/pric...6pin-to-4x-sata-rood.html) nemen als je het nog steeds op je moederbord wilt aansluiten.

Wat ook kan, wat ik heb, is 4x mini-SAS naar mini-SAS (https://tweakers.net/pric...ni-sas-10m/specificaties/) en dan 2x PCIe HBA kaart (https://tweakers.net/pric...211-8i-kit/specificaties/) die elke 2 mini-SAS aansluitingen heeft.

Mocht je willen kan ik foto’s van de backplane opzoeken/maken.
Wellicht dat het in de tussentijd anders is, dat weet ik natuurlijk niet.

edit:
Mini-SAS SFF-8087 connector voor de backplanes.

[Reactie gewijzigd door TakeMeNL op 25 juli 2024 22:03]

Bedankt man voor de snelle reactie! Hier kan ik zeker mee verder!