OSMC Vero 4K+ Review

26 oktober 2019, laatste update op 29 maart 2022, 1.822 views Rapporteer

Goed afgewerkt product, betrouwbare software en prima mediaspeler!

Pluspunten

• Goede afwerking van alle componenten
  • Vloeiende interface en media (video & audio)

Minpunten

• na een maand nog geen ontdekt

Jaren een HTPC gehad en tot voor kort op zoek naar een goedkopere en energievriendelijkere oplossing die toch 4K en dergelijke kon weergeven. Lang getwijfeld tussen de Nvidia shield, de recentste Raspberry Pi of een Android/Kodi stick. Tot ik op deze Vero 4K+ uitkwam.
De aankoop via de OSMC.TV website verliep erg vlot. Twee dagen later had ik het ding in huis. Ik twijfelde of het out-of-the-box zou werken, maar dat deed het wel degelijk: aansluiten op mijn gigabit netwerk, mijn receiver via HDMI en het toestel van stroom voorzien was voldoende voor mijn eerste media-ervaring.
Zowel de interface als het afspelen verloopt vloeiend. Ik gebruik louter de (goed afgewerkte en fijn aanvoelende) afstandsbediening voor het bedienen van de Vero en dat gaat vlot.

Heb jij ook een OSMC Vero 4K+?

En niet onbelangrijk, ze geven aan dat er minimaal 5 jaar updates blijven komen. Ik heb de gewone 4K nu al een tijdje en ben zeer tevreden. Alleen volledige 3D (ik ben één van de blijkbaar zeldzame mensen die dit wel mooi vind) werkt nog steeds niet. Maar inderdaad een hele fijne mediaplayer.
Ik ben van plan dit apparaat aan te schaffen voor mijn LG 55GX (ondersteunt geen DTS). Zou je het nu, bijna 3 jaar later, nog aanraden te kopen? :)
Toch wel. De Vero 4k+ is nog steeds mijn enige mediaspeler. Ik ga elk jaar even na of er nog geen nieuwe speler beschikbaar is voor OSMC, maar blijkbaar is men nog niet toe aan nieuwe hardware.

In meer dan drie jaar heb ik volgende problemen gehad:
-video (lokaal en streaming) speelde niet meer vloeiend na een Kodi update; opgelost via de community waar andere OSMC gebruikers (los van de Vero hardware) gelijkaardige problemen ervaarden
-afstandsbediening (eigenlijk de dongle) deed het niet meer (Vero was wel nog perfect via de Kodi app op iPhone te bedienen); Sam Nazarko gaf korting op een nieuwe dongle+afstandsbediening en sindsdien geen problemen meer
Dank voor je reactie! Klinkt goed. Ik ga er ook eens serieus naar kijken. Toch fijn om niet een laptop aan m'n scherm te hoeven koppelen (kabels zitten vrij ver verborgen) om video's af te spelen.