Antgamer M34G5Q Zwart Review

23 oktober 2019, laatste update op 8 april 2020, 8.003 views Rapporteer

Uitstekende monitor. Zeker niet duur voor de features die erin verwerkt zitten. De monitor ziet er strak uit (een echte gamer look) en is eigenlijk precies waar ik naar opzoek was.

Pluspunten

• 3440x1440 1ms 100Hz Ultrawide
  • HDR
  • Stevige metalen voet
  • Hoogte verstelbaar
  • LED achterop het scherm (Gimmick)

Minpunten

• Groene logo en button iconen
  • Erg diep

Antgamer M34G5Q

Inleiding
Antgamer (de gaming lijn van HKC) was een voor mij onbekend merk. Ik was daarom ook sceptisch over het product, maar vanwege de relatief lage aanschafprijs (€450,- op moment van schrijven) heb ik het toch maar geprobeerd.
Unboxing
De monitor kwam stevig verpakt in een grote doos en was zonder beschadigingen.

In de doos was het volgende te vinden:

De monitor
  • Het scherm zelf
  • De voet (bestaande uit 3 delen)
  • 4 schroeven (voor het bevestigen van de metalen voetdelen aan de rest van de voet)
  • Een afdekplaatje om de schroeven te verbergen
Kabels
  • Een HDMI-kabel (1.5m)
  • Een Displaypoort-kabel (1.5m)
  • Een voedingsblok
  • Een Stroomkabel (Engelse stekker)
  • Een Stroomkabel (Nederlandse stekker)
Boekjes
  • Een handleiding
  • Een garantie boekje
Assemblage
De assemblage verliep zonder enige problemen:
1. Schroef de 2 metalen voet delen vast aan de rest van de voet
2. Klik het afdekplaatje erop
3. Bevestig de voet aan het scherm (geen schroeven, gewoon vast klikken)
4. Klaar!

Na het aansluiten van de voeding en de Displaypoort kabel (gebruik geen HDMI als je de monitor volledig wil benutten) ging de monitor zonder tegen te stribbelen aan.

Hier vooraf was het wel een hele klus om plaatst te maken voor de monitor op mijn bureau, maar aangezien mijn cable management toch een beetje overhoop lag heb ik gelijk mijn hele bureau opnieuw ingericht. Houd er rekening mee dat dit scherm in combinatie met de voet minimaal 20 cm van de wand af steekt. Bij een diep bureau is dit waarschijnlijk geen probleem, maar zelf heb ik die ruimte niet waardoor ik eigenlijk iets dichter op het scherm zit dan ik zou willen.

Eerste impressie
Ik kom van een LG 29UM58-P dus ik ben bekend met het concept van ultrawide, maar als je de 2 naast elkaar zet zie je toch een groot verschil.

Wat gelijk opvalt is het Antgamer logo dat wordt geprojecteerd door een lampje in de voet vergelijkbaar met sommige Asus monitoren. Deze led is groen en niet van kleur te veranderen, maar gelukkig is hij makkelijk uit te zetten via een knop op het scherm.

Ook heeft de monitor een LED ingebouwd aan de achterkant. De kleur hiervan is via het menu van de monitor te wijzigen in een paar verschillende presets.

Dit menu is overigens zeer makkelijk en fijn te navigeren door duidelijk gelabelde en goed klikkende fysieke knoppen.

Zodra de monitor beeld geeft is het een kwestie van de resolutie en refreshrate aanpassen via Windows en gaan. Er hoeven geen drivers of andere software geïnstalleerd te worden.
Testen
Ik heb de monitor als eerste getest met behulp van de EIZO Monitor Test. Hieruit heb ik geconcludeerd dat er geen beschadigde of defecte pixels waren. Ook kwam er geen ghosting voor en was er geen backlight bleed.
Gamen
Op dit moment speel ik geen hele zware spellen dus de monitor is op moment van schrijven alleen getest met CS:GO en Minecraft. Mijn videokaart is een MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G en heeft met deze spellen geen enkel probleem op de resolutie van 3440x1440. Deze games lopen soepel op 100Hz en het scherm voert zijn taak smooth en zonder problemen uit.

Ik zou voor deze monitor minimaal een (NVIDIA) 2060 Super/2070 of een (AMD) 5700XT aanraden, maar als er alleen lichte spellen en Office werk op wordt gedaan ,wat bij mij op dit moment van toepassing is, dan is een 1060 ruim voldoende. Als binnenkort Cyberpunk 2077 uitkomt zal ik toch moeten gaan kijken naar een nieuwe videokaart, want ik ben bang dat de 1060 hier toch problemen mee gaat krijgen.
Multitasking
34 inch is een hoop scherm en hierdoor kan je zonder enige problemen 2 of 3 scherm naast elkaar open hebben zonder verlies van overzicht. Doordat het scherm curved is ga je helemaal op in het scherm.

Ook bevat de monitor PIP (Picture in Picture) en PBP (Picture by Picture). Hierdoor kan je 2 PC's tegelijk aansluiten op de monitor en deze ook in of naast elkaar tonen. Persoonlijk vind ik dit erg handig, omdat ik hierdoor mijn Macbook en mijn PC tegelijk kan gebruiken en in combinatie met de Logitech MX Master 2s en een USB switch kan ik met een enkele druk op een knop wisselen tussen 2 apparaten.

Deze monitor is uitermate geschikt voor het dagelijks gebruik en dan vooral voor het gamen. Door het grote scherm, de goede resolutie en de hoge refreshrate en de relatief lage prijs is dit eigenlijk de perfecte monitor voor iemand die opzoek is naar een ultrawide met hoge refreshrate.

Vragen?!
Dit is mijn eerste review dus als je iets ziet wat beter/anders kan of als je vragen hebt over het product dan hoor ik het graag.

Heb jij ook een Antgamer M34G5Q Zwart?

Mooie review, op basis hiervan heb ik hem ook besteld (erg benieuwd om hem eens te testen)... Is het wellicht ook mogelijk om vanuit 1 videokaart (Gigabyte Aorus RTX 2060 Super 8G) meerdere lijnen naar het scherm te sturen en dan in windows uitvoer op meerdere schermen te kiezen denk je?

Op die manier wil ik eigenlijk 3 schermen instellen:

- Scherm 1: via de DP-kabel voor 1-scherm weergave op volledige bandbreedte, hoogste resolutie (voor gamen bijvoorbeeld).
- Scherm 2 en 3: beiden aangestuurd via een HDMI-kabel waarbij windows weergave ingesteld is op 2 schermen (scherm 2 en scherm 3 dus) als uitgebreid bureaublad. Op die manier hoop ik een aansluitend beeld te krijgen van 2 aan elkaar geknoopte bureaubladen (maar dus wel uit 1 computer, via 1 videokaart).

Hoop dat het gaat werken, nu nog even wachten op alle andere onderdelen uit mijn nieuwe PC...
Hmm, interessant idee. Ik denk dat het in theorie wel mogelijk is.

Als het werk zou je er wel voor moeten zorgen dat hij niet alle kabels tegelijk zou willen aansturen. Dan krijg je namelijk bijvoorbeeld dat je op het displaypoort bureablad zit te werken en dat de hdmi soort van op de achtergrond draait. Hierdoor zou je pc namelijk denken dat je 3 schermen hebt en dan kan je je muis van het scherm bewegen en dergelijke.

Laat maar weten of het lukt
Is deze opstelling gelukt?

Ik sta zelf op het punt er een aan te schaffen, maar wil hem zowel met mijn privé pc als mijn werklaptop gebruiken. Dat er maar 1 dp op zit vind ik een grote tekortkoming, omdat ik dus nooit op volle resolutie kan werken met beide systemen (zonder de kabel te wisselen).
Graag hoor ik of dit gelukt is!
Mooie review, en mede op basis daarvan (en de lage prijs) ben ik maar tot aanschaf overgegaan. Kleuren vind ik nog wat flets, maar dat moet ik nog proberen af te stellen. Brightness stond in ieder geval heel hoog.

Maar een vraag: dat picture in picture, waar zit dat?
Goed om te horen.

Picture in Picture is te vinden in het menu onder ‘game assistant’ en dan ‘PBP/PIP’
Gevonden, dank je wel. Nu nog uitzoeken hoe ik beide computers op de goede resolutie krijg dat precies 50% pakken.
Heb nog flink met de kleuren lopen schuiven voordat ik het scherm in de buurt van mij oude Dell kreeg. Appels en peren, ik weet het. Het blijft een beetje flets. Misschien is overbelicht een betere term, maar ik heb de helderheid al tot 13 teruggeschroefd....

Welke kleurinstellingen gebruik jij?
Ik heb zelf geen last van fletse kleuren. Ik gebruik gewoon de standaard kleurinstellingen en heb alleen de helderheid naar beneden gegooid (50).

Als je gewoon 2 Windows computers gebruikt kan je in het nvidia/amd configuratiescherm een custom resolutie maken.

Zelf gebruik ik nu Hotkey Resolution Changer. Hiermee kan je met een zelf ingestelde sneltoets de resolutie veranderen en 1720x1440 staat al tussen de presets.
Vind je niet dat de HDR implementatie op dit scherm erg matig is? We hebben we 5 gekocht voor de testers maar ik sta op het punt om ze terug te sturen omdat HDR er gewoon niet erg uitkomt?
Eerlijk gezegd maak ik geen professioneel gebruik van de HDR functie. Het gaat bij mij echt puur om het gamen en het kijken van films. Ik durf dit dus ook niet goed of slecht te noemen op dit scherm omdat ik het eigenlijk niet gebruik en geen vergelijking heb met hoe het eruit hoort te zien.
Weet je toevallig wat de freesync range is van deze monitor? Ik kan hier namelijk niks over vinden op de site van de fabrikant behalve dan dat freesync ondersteunt word.
Dit wil ik ook graag weten.

Ook ben ik benieuwd hoe hij het doet als je g-sync forceert op je Nvidia kaart. Dat werkt blijkbaar op veel freesync schermen maar kan deze monitor nergens terugvinden.
Bij mij krijg ik de kleuren echt niet goed genoeg. Ik denk dat deze terug gaat. Jammer, want de prijs stond me wel aan. Misschien probeer ik nog een ander merk, of komen de twee Dells weer terug.
Volgens hardware.info is de range 48-100Hz.
Heb het scherm vandaag ontvangen, nu nog wachten op de onderdelen voor de computer zelf en dit weekend even alles in elkaar zetten. Zal het hier laten weten of het lukt...
Heb nu dit scherm binnen en ging er eigenlijk van uit dat er speakers in zouden zitten.
In het menu van het scherm kan ik het volume aanpassen, maar geluid geeft hij niet, echter in de specs op de site van de fabrikant kan ik ook niet terugvinden dat er speakers in zouden moeten zitten.

Mis ik iets ?
Er zitten geen speakers in. Denk dat je er in veel gevallen niet van uit kan gaan dat dit het geval is bij monitoren.

Volume control zal waarschijnlijk bedoeld zijn voor de audio passthrough.
Hoi @Robin_Uit ik vind dit ook anno nu nog wel een hele interessante monitor... kun je iets zeggen over de typische VA puntjes nu je dit scherm een tijd gebruikt?

Specifiek:
- kijkhoeken/tone shift onder een hoek. Ik merk bij mijn Eizo FG2421 dat dat van invloed is. Ik zou verwachten dat de curve daar wat helpt, maar zie ook op jouw screenshots nog wel dat typische 'vignet' van VA. Merk je dat in het dagelijks gebruik?

- Smearing. Ging die zwart-op-grijs test op Eizo lekker of was het een ghosting/smearing feestje?

Bvd!
Persoonlijk vind ik deze monitor echt nog steeds perfect en het is zeker nog steeds een goede aankoop voor dit bedrag, ondanks dat andere merken beginnen te concurreren.

Ik wil wel even vooraf stellen dat ik geen kleuren en monitor expert ben dus het kan zijn dat een professioneel oog wat anders zal zeggen.

De kijkhoek is eigenlijk gewoon top. Het is zeker wat minder dan bij IPS, maar de curve helpt inderdaad mee en je moet echt op een grote hoek gaan staan om er last van te ondervinden. Zeker als je gewoon recht voor je scherm zit is het prima.

Er zit zeker een beetje smearing in het display, maar persoonlijk heb ik hier nog nooit last van gehad.
Dank voor de toelichting, heel nuttig!