MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC Review

5 oktober 2019, laatste update op 20 oktober 2019, 1.082 views Rapporteer

Na 2 weken terug gebracht.... snel, maar ook heet en luidruchtig.

Pluspunten

• Lage prijs
  • geen RGB (voor sommigen een minpunt)
  • Geheugenchips hebben wel thermal pads en contact met koelblok, in tegenstelling tot bij evoke

Minpunten

• Bouwkwaliteit
  • Oorverdovend lawaai
  • standaard geen 'zero flow'
  • bijgeluiden (coil whine?)

2 van 5 sterren (Slecht)
Ondanks een bestelfoutje van mezelf, (wou eigenlijk de MSI 5700XT gaming X bestellen, maar was nog niet goed wakker blijkbaar), heb ik deze kaart bijna 2 weken gehouden en ben er absoluut niet tevreden van.
Op zich zocht ik een kaart die zo goed mogelijk koelde met zo weinig mogelijk geluidsproductie.
Toen ik doorhad dat ik deze kaart ging ontvangen, was ik er niet gerust op.
Na enkele negatieve reviews over de 5700 (nonXT) mech en de 5700XT evoke, dacht ik deze direct terug te sturen.
Eens uitgepakt was ik nog steeds niet overtuigd. Ik kwam van een ASUS 7950-direct CU, een massieve blok grafische kracht from the past...
Deze MSI 5700 XT mech OC kwam qua bouwkwaliteit erg slapjes over,
enorm buigbaar, ondanks de backplate en het koelblok hangt enkel rond de cpu vast...je kan zo zonder enige moeite zorgen dat er spatie is tussen de koelpads en het blok. Een extra montagepunt op het uiteinde van de kaart had hier wel op zijn plaats geweest.
Het koelblok heeft wel een extra stuk ter hoogte van de geheugenchips (en is dus niet te kort zoals bij de 5700 evoke volgens review op GamersNexus)
GPU temperatuur zit idle rond de 35 graden, en bij gamen zit ie rond de 70-75 graden.
Junction temperatuur zit vaak rond de 100°
VRM, memory etc zijn ook geen uitzonderlijk hoge temperaturen.
Casefans op max of min settings maakt amper 1-2° verschil in GPU of GPU-junction temperatuur.
De fans van de kaart zelf maken bij gamen echt wel veel lawaai. Draaien ergens tussen 2700 en 3400rpm. En als de fans in snelheid afnemen begint de kaart echt wel rare bijgeluiden te maken.

Update: nadat de kaart standaard na 2 minuten gamen steeds op 105° zat. Zelfs wanneer ik de snelheid met bijna 300mhz terugschroefde en de fans op maximum had gezet, heb ik de knoop doorgehakt en naar alternate getrokken om te kijken of ik ze kon ruilen.
Gelukkig werd er niet moeilijk gedaan na mijn uitleg en na het visueel inspecteren van de kaart, kon ik al iets anders kiezen...
Terwijl ik aan het kiezen was, heeft de technieker ter plekke de kaart getest en ze heeft daar tijdens de test de geest gegeven denk ik. Er kwam geen beeld meer uit....

Omdat ik direct iets mee wilde nemen heb ik nu de asus rog strix 5700xt oc genomen..... dit is echt wel iets heel anders....
Gpu ca 65° en dit zonder lawaai.....
Junction zit nu ook 20-30° lager dan met de msi!
En dit terwijl m'n casefans terug op 'quiet mode' staan.

Heb jij ook een MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC?