Logitech G703 Hero Review
13 september 2019, laatste update op 14 september 2019, 1.031 views
Rapporteer
Product gekocht
Na ongeveer een jaar ben ik erg tevreden met de muis. Er is geen merkbare latency, ligt lekker in de hand en een acculading gaat zeker lang genoeg mee. De prijs is degelijk gezien de muis lang mee gaat en prettig is in gebruik.
Pluspunten
- Accuduur
- Ligt goed in de hand
- Afneembaar gewichtje
- Naar mijn smaak genoeg knoppen
- Blijft lang in goede vorm
- Prestatie (latency, dpi, enz)
Minpunten
- Wellicht klein voor erg grote handen
Voor wie op zoek is naar een prettige draadloze muis zonder in te leveren op prestatie is dit een erg goede kandidaat.
Tijdens het gamen heb ik nog nooit last gehad van latency, dit geldt voor spellen zoals CS:GO, Dota, TF2, R6S, Battlefield, COD en vele anderen. Natuurlijk betekent dit dat er al helemaal geen problemen te ondervinden zijn bij wat rustigere spellen. Ook heb ik geen last gehad van missclicks of ghosting.
De vormgeving is merkbaar minimalistisch vergeleken met vele andere gaming mouses, ook gezien het aantal knoppen. Dus mocht je hardcore RPG's spelen waarbij een groot aantal knoppen op de muis een pré is spelen is dit misschien niet je topper, maar in mijn ervaring is dit genoeg voor praktisch alle andere genres.
Mijn hand, met een lengte van ongeveer 17cm van bovenkant middelvinger tot pols, is naar mijn gevoel net goed voor deze muis. Mocht je dus grotere handen hebben is het aan te raden even naar een winkel te gaan waar je hem kan testen.
De accu gaat (met de RGB LEDs uit) zo'n 30 uur mee wat voor mij in de praktijk haast vijf dagen is. Ik neem de muis mee naar stage, gebruik hem daar draadloos, vervolgens gebruik ik hem thuis ook draadloos voor het gamen. Ik laad hem eens in de paar dagen op tijdens internet browsen en hij houdt het goed vol.
De drivers worden geleverd in de vorm van de logitech gaming software. In het overzicht van de muis in dit programma kan je ook verschillende instellingen veranderen zoals dpi, de RGB leds of acceleratie. Het programma werkt prima met zowel installeren als verbinden en herkennen van een voorheen gekoppeld apparaat.
Na een jaar vertoont de G703 praktisch geen gebruikssporen. Zelfs de enigszins zachte rubberen stukken aan de zijkanten houden het goed vol. Alleen de knoppen aan de zijkant verzamelen wat stof, maar dit is ook te overzien.
Mocht je nog graag iets anders terugzien in deze review, geef het vooral aan.