Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0) Review

9 september 2019, laatste update op 9 september 2019, 530 views Rapporteer

Alles is goed bereikbaar, zoals NVMe. Bij 4 DIMMs opletten met een grote koeler die over het linker slot valt.

De metalen backplate zorgt ervoor dat het een vrij stevig bord is, geen probleem met zware componenten.

De bluetooth werkt erg goed en zonder haperingen met BT koptelefoon en speaker.

Pluspunten

• Stevig
  • Uitgebreid
  • Ruimte aansluitmogelijkheden

Minpunten

• Vrij duur
  • Software (RGB)
  • Valt soms terug naar lagere MHZ RAM

Ik heb enige tijd dit bord in bezit en ben er erg tevreden over.
Het bord is stabiel, stil (ondanks de koeler op de chipset), is erg stevig en heeft ruime aansluitingsmogelijkheden.

Bij het installeren is het handig om eerst de DIMMS te plaatsen voordat je de CPU koeler plaatst. Bij 4 DIMMS kan het zijn dat het erg krap wordt als je een grote koeler hebt omdat hij over het linker slot valt. Met een low profile DIMM moet het wel passen, maar even je DIMM eruit halen is er niet bij. De koeler moet er dan vanaf.

Verder is het bord zeer stevig door de metalen backplate en verstevigde PCI sloten, hierdoor kan je zonder problemen een grote zware CPU koeler en VGA kaart plaatsen zonder dat het moederbord gaat doorbuigen.

Het aantal meegeleverde kabels is goed en de handleiding en BIOS zijn ook duidelijk.

Bij het eerste aanzetten duurt het een stuk langer voordat het systeem echt start, maar dat is echt alleen de eerste keer.
Omdat ik een AMD Ryzen 2700 CPU heb, moet ik zelf instellen dat het geheugen op 3200MHz draait en heel af en toe valt hij terug naar de standaard snelheid van 2300MHz (o.i.d.).

De Wifi heb ik niet getest, maar de Bluetooth werkt erg goed en vooral erg stabiel. Ondanks mijn volledig metalen kast en het feit dat hij onder mijn bureau staat, heb ik geen last van haperingen met een Bluetooth headset en speaker (beiden Sony).

Over de software is denk ik wel genoeg gezegd, met name de RGB software is niet goed, maar voor de werking van het systeem heb je hier verder geen last van.

Heb jij ook een Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)?

Zeer speciale CPU, een ADM 2700... ?
Oeps, een typo.. Ik heb gelijk even Ryzen er tussen gezet.