€ 285,- bij Yorcom

TP-Link Archer C5400X Review

27 augustus 2019, laatste update op 27 augustus 2019, 1.422 views Rapporteer

Ik zocht een nieuwe router omdat mijn oude Tp-Link n750 problemen gaf met het Wifi Signaal en het bereik ervan, moest dat ding meerdere keren per weer rebooten om weer een beetje normaal signaal te krijgen.

Pluspunten

• Wifi signaal is onwijs sterk!! Was zeer verrast
  • Ik vind het robuuste look wel wat hebben (Smaken verschillen)
  • 8 poorten is voor mij meer dan voldoende
  • 3-band Wifi. 1x 2.4Ghz 1x 5GHz en nogmaal 1x 5Ghz
  • Super gemakkelijke user interface
  • Setup is zo ontzettend gemakkelijk en goed uitgelegd
  • Het is een beest van een Router, kan echt alles aan.
  • QuadCore 1.8GHz CPU overkill, loving it

Minpunten

• Weinig bedenken dan alleen de prijs.

Ik zocht een router die meer dan 4 Ethernet poorten had en gewoon goed sterk wifi signaal had. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Gaming routers.

Ik zat te twijfelen tussen deze en de Asus AX88U. Ene kant, wel handig om gelijk al Wifi-6 voorbereid te zijn, maar andere kant heb ik zoiets, waarvoor eigenlijk.
Wifi-5 is nog steeds meer dan snel zat en veel Wifi-6 apparaten zijn er nog niet echt.

Dus het werd de TP-Link Archer c5400X en heb niks anders dan lof over het apparaat. Het is een beest!! 2 x 4K netflix + 2 x 5Ghz wifi signaal 4K afspelen + bedraad downloaden en tegelijk data overzetten naar mijn NAS, zonder nog een zweet druppel en zag de CPU gebruik fluitend zijn werk doen. Wat een beest.

Je betaald er wel wat voor, maar je krijgt ook meer dan waard voor je geld. Prioriteit geven aan devices is ook een super handige feature, zo heb ik ingesteld dat mijn gaming PC + Streaming + Downloading prioriteit krijgt boven de rest.

Mooie is dat TP-Link ook een App heeft, waarmee je met je android of IOS apparaat gemakkelijk je eigen router kan configureren, monitoren of gewoon je status bekijken. De interface op je mobiel is nagenoeg hetzelfde als dat je advanced inlogt via de pc.

Met mijn oude router TP-Link WD4300. Kreeg ik op de Wifi een ping van 26 en Jitter van 138 en download van 70Mbit en upload van 8Mbit en dat op de 5GHz, zelfs op kanaal gezet die rustig bleek te zijn in mijn buurt.
Nu heb ik volle snelheid door mijn hele woning heen op 5GHz met een ping van 8Ms en een jitter van 9.

Deze router heeft ook een veel grotere en sterkere radio signaal dan welke router dan ook in mijn buurt, overtref ze ook ruimschoots, hierdoor ook dus mijn lage Jitter.

Heb jij ook een TP-Link Archer C5400X?

Leuke review.

Je hebt de router nu enige tijd in gebruik. Wat zijn je ervaringen nu na de eerste paar maanden?
Ik ben ook wel benieuwd naar je verdere ervaring nu je deze router wat langer gebruikt. Nog steeds zo enthousiast?
Ik heb de C5400X teruggestuurd en mezelf ge-upgrade naar de AX11000 model van TP-Link.
Wilde gelijk naar Wifi-6 gaan en toekomst bestendig te zijn ermee.

De AX11000 model is duurder en is wat krachtiger dan de C5400X en meer gigabit poorten, maar zowel C5400X als de AX11000 zijn powerhouse routers en zeer te spreken over beiden.