Red Magic 3 Zwart Review

26 augustus 2019, laatste update op 27 augustus 2019, 403 views Rapporteer

Betaalbare gaming phone; mega specs, solide kwaliteit van de hardware, en top in dagelijks gebruik.

Ik merk wel dat je eea moet tweaken in je settings om alles goed werkend te krijgen, maar als je dat eenmaal goed ingericht hebt is het een prima toestel voor een mooie prijs

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit
  • Leuke hardware addons
  • Gaming setting werkt erg goed
  • Fan werkt goed en is stil
  • Geen bloatware
  • Body is robuust, en heeft mooi design
  • Grote accu

Minpunten

• Setting tweaks zijn nodig om hem normaal te laten werken
  • Notification geluid bij aanzetten gaming mode kan niet uit
  • Pro handle joystick past alleen op losse phone case, niet op standaard behuizing

Na een slechte ervaring met de Razer Phone 2 ben ik gaan zoeken naar de concurrentie. De Red Magic 3 kwam daarin snel naar voren, en ben gestart met wat research naar dit (voor mij tot dat moment onbekende) merk.

Ik merkte al snel dat de bevindingen lastig zijn om af te wegen t.o.v. andere merken. Zo weegt bij een standaard review de kwaliteit van de camera zwaar mee.
Dit is niet het sterkte punt van gaming phones, en zal het waarschijnlijk ook niet worden.

Wat je ervoor terug krijgt was juist wat ik zocht; 90 Hz display, grote accu, een flinke lading RAM en de koning van de snapdragons. De camera is dan een aspect waar ik graag op inlever.

Levering
Besteld op de website van RedMagic zelf, en binnen 2 werkdagen geleverd. Uit de doos doet de Red Magic 3 niet onder aan concurrentie. Alles is keurig verpakt, van hoge kwaliteit, en is voorzien van niet al teveel poespas. een handleiding, een kabel, een laadblok en de telefoon zelf. Zelf had ik los ook de Prohandle (joystick achtig ding) attachment en de Magic adapter (standaard waar je je phone in kan klikken, bedraad LAN, audio en charging) meebesteld.

Configuratie
Bij het instellen van de phone vielen me een aantal dingen op. het OS is stock geleverd, en behoeft wat customization om hem naar je eigen smaak aan te passen. Het voordeel is wel dat er vrijwel nergens bloatware op de phone staat, en slechts in enkele settingmenu's de RedMagic elementen terug te vinden zijn.

Helaas wel een aantal minpuntjes bij de configuratie. zo had ik twee problemen:
1. als ik een inkomend telefoontje kreeg, werd de caller als Unknown Caller weergegeven. Dit kon ik oplossen door in het menu "Network settings -> Mobile Network -> Advanced" de setting "Enhanced 4G LTE Mode" uit te zetten.
2. Toen ik naar buiten ging en niet meer in mijn vertrouwde WiFi range zat, merkte ik dat er ondanks een 4G vermelding bovenin het scherm geen mobile data gebruikt kon worden. Dit kon ik oplossen door de meest recente OS update te installeren, en de setting "Deep process clean" in het System menu uit te schakelen.

Beide oplossingen heb ik op fora moeten achterhalen, en lijken tot dusver geen consequenties te hebben dat ze uitstaan in dagelijks gebruik.

Dagelijks gebruik
Ik ben erg onder de indruk van het scherm, en de overall kwaliteit van het toestel. De telefoon zelf voelt stevig aan, en de vorm van het toestel hindert mij niet. De achterkant van het toestel is niet vlak, wat in sommige reviews als minpunt is genoemd. Ik heb hier tot dusver echter geen hinder van gehad.
Deze vorm blijkt noodzakelijk om de ventilator te huisvesten, welke uitstekend werkt. Tot nu toe heeft dit toestel alles voor mij gedaan wat mijn voorgaande mainstream toestellen ook altijd hebben gekund. Ik kan er normaal mee bellen, browsen, streamen, en als bonus urenlang gamen met een top performance. Wat wil je nog meer? :)

Software
Ik zag in meerdere reviews een zorg voor support terug. Intussen heb ik wel een aantal updates van het OS ontvangen, dus het lijkt alsof hier intussen wel al e.e.a. in gebeurd is. Verder heb ik nog nergens afwijkingen in de UI gevonden, alles werkt prima naar behoren. één minimaal dingetje is dat de ronde vorm van het scherm in sommige games nog wel eens wil leiden tot afgeknipte hoeken. gelukkig plaatsen weinig gamemakers daar essentiele informatie, dus tot dusver weinig last van gehad. Het Default UI heeft overigens weinig last van deze afgeronde hoeken, ik heb daar nog geen issues mee gehad.

Met het rode schuifje aan de zijkant van de phone kan je het gamemenu afroepen. In dit menu kan je alles configureren omtrent je games; wat is je standaard in je scherminstellingen (60Hz of 90 Hz), je fan snelheid, of de configuratie van je Pro Handle. In dit menu kan je handmatig je gaming apps toevoegen. in-game kan je ook een menu opvragen door van de rechterrand naar links (landscape mode) of van onder naar boven (portrait mode) te swipen. In dit menu kan je o.a. een popup van what'sapp chats naar voren toveren, of met settings knoeien waar je calls/messages mee kan afvangen of je brightness kan aanpassen.
Wat goed is om te weten, is dat je niet per sé al je games via dit menu hoeft op te starten. Je kan ook na het starten van je game de gaming mode met het schuifje aanzetten, dan pakt de phone automatisch de gaming settings over.
Note: de phone zet in de game mode alle andere features uit, om ruimte te maken voor je processorcapaciteit. Dit zet daarmee ook je toetsenbord uit, dus als je iets ingame wil typen moet je tijdelijk je gaming mode uitzetten.

Attachments
De Magic adapter is een houder waar je je phone in kan klikken. dit stelt je in staat om aan de achterkant van die adapter een UTP kabel voor je netwerkverbinding, een audiokabel voor speakers, en een USB-C kabel voor je stroomaanvoer aan te sluiten. Prima ding, en zeker de moeite waard voor de prijs. ideaal voor naast je PC :)
De Pro Handle is een attachment die je als joystick kan gebruiken voor je games. Je kan hiermee de buttons plotten op je UI, en verbindt via bluetooth met je telefoon. In de game mode kan je de handle activeren en instellen. Er wordt bij deze attachment een phone case geleverd. In mijn naïviteit was ik er vanuit gegaan dat dit een package was, maar de case blijkt wel degelijk noodzakelijk. Op deze case zitten twee sleuven aan de boven en onderkant, waar je de handle op kan schuiven. Deze kan je dus niet rechtstreeks op je telefoon klikken. Ik merk dat de randen van die case niet soepel zijn afgewerkt, en kunnen scherp aanvoelen. De telefoon wordt er ook een stuk lomper van. In principe houd ik de case dus niet dagelijks om mijn telefoon, en gebruik die alleen als ik ook de Handle wil gebruiken.

Overall
Zeer tevreden wat ik voor deze prijs heb weten te bemachtigen, zeker een aanrader!

Heb jij ook een Red Magic 3 Zwart?