MSI MEG X570 ACE Review

13 augustus 2019, laatste update op 13 augustus 2019, 143 views Rapporteer

Zoals ik gewend ben van MSI is dit een goed moederboord. Ik was origineel bang dat de chipset fan veel lawaai zou maken maar meestal staat hij uit of draait hij niet op volle snelheid waardoor hij (bijna) stil is. Moederboord is stevig gebouwd en de VRM koeling is uitstekend.

Pluspunten

• Meestal stille chipset fan
  • 2,5Gb ethernet port
  • Goede VRM cooling voor overclocking
  • Stevig gebouwd
  • 3 M.2 slots
  • Fan headers verspreid over het boord.
  • USB C
  • Makkelijke BIOS en goede advanced BIOS

Minpunten

• maar 4 SATA poorten
  • Rode lampjes op de knoppen blijven branden

Uitstekend moederboord

De MSI MEG x570 ACE is een uitstekend moederbord voor de prijs. Je krijgt veel features die je verwacht op veel duurdere moederborden zoals de hele goede VRM koeling zodat overclocken zonder problemen verloopt en support bied voor de zwaarste x570 processors.

Tijdens het bouwen met de ACE was ik blij verrast om te zien dat er overal fan headers zitten op het moederbord waardoor het aansluiten van fans heel makkelijk is en goed te cable managen. En de losse Pump header zorgt ervoor dat wanneer je een waterkoeling setup wilt bouwen / heb het aansturen heel makkelijk gaat zonder extra gedoe.

Toen ik zag dat de x570 Chipset een ventilator nodig had was ik in eerste opzicht dat dat voor veel lawaai zou zorgen en dat het een extra onderdeel is dat snel stuk kan gaan maar ik was blij verrast dat de chipset ventilator eigenlijk nooit draait en als hij draait dat hij vrij stil is.

Als je een moederbord zoekt met veel SATA porten moet je niet deze kiezen. Dit moederbord heeft er 4, verder de raid die je op de porten kan zetten werkt heel makkelijk, werkt goed en start snel. De 3 M.2 porten zorgen ervoor dat je genoeg NVME SSD's kwijt kan zonder problemen.

De losse C-mos reset en BIOS restore knop bij alle IO aan de achterkant zorgt ervoor dat het makkelijk is om je bord te resetten zodra overclocking niet lekker werkt. De losse 'game-boost' knop is groot en deels nutteloos. Het is een draaiknop die je CPU overclocked die je ook in de BIOS kan aanzetten, beetje zonde van de ruimte die het opneemt op het moederbord.

Verdere RGB support is na mijn beleving goed. MSI mystic light pakte bijna meteen mijn RAM en CPU Koeler, eerst wat problemen die snel waren opgelost na een update.

TL:DR, Dit is een uitstekend moederbord van MSI voor de prijs, chipset ventilator zie ik niet als iets dat snel stuk gaat en is erg stil, top bord voor overclocken, alleen weinig SATA porten maar weer genoeg M.2 porten.

Heb jij ook een MSI MEG X570 ACE?